7 Motive pentru care este sanatos sa fii iubitor de pisici

este sanatos sa fii iubitor de pisici

Cu totii stim ca este miaununat sa fii iubitor de pisici. Dar stiai ca este si foarte sanatos?

Afla in continuare 7 motive pentru care este sanatos sa fii iubitor de pisici. Purrr!

1. Iubitorii de pisici au mai putine probleme cu inima

Auzim adesea ca daca mangaiem o pisica, ne scade tensiunea arteriala si ne calmeaza. In anul 2009 a fost publicat un studiu stiintific in Jurnalul de Neurologie Vasculara si Interventionala care demonstreaza ca cei care locuiesc cu o pisica, au inima mai sanatoasa.

Studiul a aratat ca la parintii de pisici este mai scazuta probabilitatea sa sufere de boli cardiovasculare fatale, inclusiv accidente vasculare celebrare. Sa fii iubitor de pisici iti scade riscul cu 30% sa suferi de boli de inima.

De asemenea, studiul a mai mentionat si faptul ca daca esti o persoana cu risc ridicat la bolile cardiovasculare si adopti o pisica, ai sanse foarte mari sa iti scazi riscul si sa devii mai sanatos.

 

2. Sa alinti o pisica iti reduce stresul si anxietatea

Atunci cand mangai o pisica se declanseaza productia de serotonina care influenteaza scaderea anxietatii si cresterea gradului de fericire din creier. Totodata, scade si nivelul de cortizol responsabil pentru nivelul tau de stres. Un nivel ridicat de cortizol poate creste colesterolul care la randul lui, poate provoca hipertensiune arteriala.

Asadar, alinta-ti cat mai des pisica si vei deveni o persoana mult mai relaxata si fericita.

este sanatos sa fii iubitor de pisici

 

3. Pisicile sunt un remediu foarte bun pentru depresie si alte afectiuni emotionale

Sa ne petrecem timpul cu pisici, nu doar ca ne calmeaza, ci ne si binedispune. S-a observat ca atunci cand suntem depresivi, avem un nivel scazut de serotonina. In schimb, petrecandu-ne timpul cu pisicile, ne face gradul de serotonina sa creasca, acesta fiind un antidot foarte buna pentru a iesi din starile emotionale negative.

De asemenea, atunci cand iti iei in brate pisica, in corpul tau este eliberata si “substanta chimica de imbratisare” numita oxitocina. Acesta este un hormon care creeaza sentimente de liniste si apropiere.

Fiind atasati emotional si apropiati fizic de pisici, oamenii care se lupta cu depresia ori cu alte boli emotionale nu se mai simt atat de singuri, ci simt ca au un companion care ii ajuta sa treaca peste toate acele ganduri negative. Pisicile ne amintesc ca nu suntem singuri si ca lucrurile se vor imbunatati.

De fapt, pisicile chiar servesc ca animale de terapie ideale pentru cei care au nevoie de sprijin emotional din cauza unor afectiuni precum depresia, anxietatea, PTSD (tulburarea de stres post-traumatic) si atacuri de panica.

 

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei
144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

4. Pisicile scad riscul de a dezvolta alergii

Un studiu publicat in Clinical & Experimental Allergy mentioneaza ca acei copii care cresc alaturi de pisici, au sanse mult mai mici sa dezvolte alergii pe parcursul vietii. Expunerea la blana de pisica poate imbunatati in mod natural sistemul nostru imunitar. Acest lucru se explica prin faptul ca, oferindu-i sistemului imunitar ceva natural asupra caruia sa lucreze, acesta se dezvolta intr-o maniera sanatoasa, normala si nu reactioneaza exagerat la stimuli nepericulosi.

Pur si simplu, parul de pisica ajuta la ameliorarea problemelor cu alergiile, facandu-te invincibil.

5. Torsul pisicilor ne vindeca

Pe langa faptul ca sunt super dragalase, atunci cand torc, pisicile sunt un medicament viu pentru orice iubitor de pisici.

S-a observat ca torsul pisicilor creaza vibratii cu valori cuprinse intre 20-140 Hz, iar acest lucru ajuta in urmatoarele situatii:

  • Scade nivelul de stres si tensiune arteriala
  • Reduce riscul unui atac de cord
  • Ajuta la vindecarea infectiilor si a inflamatiilor
  • Sustine rezistenta oaselor

Sursa foto: www.dailyinfographic.com

6. Ai un somn de calitate

este sanatos sa fii iubitor de pisici

Pisicile sunt maestre in a dormi cat mai mult si cat mai bine. Uneori ne si miram cum de reusesc sa doarma in niste pozitii care par imposibile si cu toate acestea, somnul lor este indisturbabil.

Iar toata aceasta stare a lor ne inspira si ne linisteste. O echipa de cercetatori de la clinica Mayo din Scottsdale, Arizona, a descoperit ca aproape jumatate din oamenii care dorm in aceeasi camera cu pisica lor, au un somn mai linistit si de calitate.

Ai probleme cu somnul si inca nu dormi cu pufosul tau in camera? A sosit momentul sa faci o schimbare.

 

7. Pisicile ne fac sa radem

De mult timp s-a demonstrat ca daca razi, esti o persoana mai sanatoasa. Asadar, orice sursa extra de amuzament este binevenita. Iar pisicile sunt experte in a ne face sa radem. Prin toate pozitiile ciudate pe care le au, toate prostioarele pe care le fac, este imposibil sa nu te amuzi.

Stiai ca rasul ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reduce anxietatea, creste imunitatea si chiar calmeaza durerea din corp? De fiecare data cand pisica ta se prosteste, de fapt te ajuta sa fii mai sanatos.

Si, deoarece misiunea noastra este sa te sustinem sa fii si mai sanatos, si mai fericit, am creat magazinul cupisici.ro in care gasesti o gama larga de produse doar pentru tine, iubitor de pisici. Ne dorim ca de fiecare data cand folosesti un produs achizitionat din magazinul nostru pisicesc, sa te simti pur si simplu purrrfect! Miau!

5 comentarii despre “7 Motive pentru care este sanatos sa fii iubitor de pisici

  1. Iuliana spune:

    Buna! Si mie imi place articolul si pot sa spun ca asa este! Avem și noi avem o pufosenie tigrată, o frumusețe tandră, iubitoare și rasfățată!
    Am mai avut o frumusețe tricoloră, calico… din pacate a plecat la ceruri… dar nu putem să nu o amintim! A fost un membru tare iubit al familei noastre!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.