5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important

taiatul gherutelor la pisici

Acest articol se refera in principal la pisicutele crescute si tinute doar in apartament. In mod normal pisicile se folosesc de gherute pentru a supravietui. Acest lucru implica apararea, catarare in copaci sau vanarea hranei necesare. Insa, locuind in apartament, se presupune ca noi cream un mediu ideal, in care sa fie ingrijite si iubite, oferindu-le tot ce au nevoie, inclusiv, acoperis si mancare. Iar in aceste noi conditii, taiatul gherutelor la pisici devine o necesitate.

Am stabilit deci ca pisicuta de apartament este in siguranta langa noi, acasa, unde nu ii lipseste nimic… Nici macar suporturile de zgariat! Desi se considera ca scopul lor este strict acela de a le ajuta pe pisici sa isi ascuta ghearele, trebuie stiut un aspect cu atat mai important: ascutirea gherutelor face parte din comportamentul natural al felinelor. De aceea noi trebuie sa incurajam pisicuta sa se exprime astfel in continuare.

taiatul gherutelor la pisici

 

Asadar, suporturile de zgariat trebuie puse la dispozitia pisicii chiar daca stapanul decide sa ii taie gherutele pisicii cu regularitate.

Iata 5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important:

Benefic pentru pisica ta:

  • Pisica isi poate prinde vreo gheruta in covor, in jucarii sau prin vreun locsor prin care ea cotrobaie cu spor. Ceea ce inseamna ca exista mari sanse sa se accidenteze. Un astfel de accident, aparent banal, poate avea ca rezultat ruptura sau fisura uneia sau mai multor gherute. Desi este posibil ca acest lucru sa nu fie neaparat vizibil pentru noi, este in mod cert extrem de dureros pentru ea. Intr-adevar, se poate intampla destul de rar, iar urmarea sa nu fie atat de grava. Dar de ce sa riscam?!
  • Gherutele pisicii cresc in straturi. Atunci cand ea isi ascute ghearele, de fapt indeparteaza primul strat de la suprafata, cel vechi, pentru a face loc stratului cel nou. Nu de putine ori insa, pisica nu reuseste sa duca la bun sfarsit aceasta operatiune, ceea ce conduce la cresterea gherutelor pe sub piele. Iar acest lucru este extrem de dureros pentru ele, mai ales daca ajunge sa se infecteze.
taiatul gherutelor la pisici

 

Benefic pentru tine:

  • Exista pisicute cu un temperament mult mai jovial decat altele si se exprima foarte mult prin joaca. Acesta este cazul in care de cele mai multe ori stapanii raman cu niste semne tare dragute, lungi si usturatoare, in special, pe brate. Putem evita sa fim zgariati de pisicile noastre? Da! Atunci de ce sa nu o facem? Ca sa nu mai vorbim despre posibilitatea ca o zgarietura, ce pare superficiala la prima vedere, se poate infecta ulterior daca nu este tratata corespunzator. Asadar, taiatul gherutelor la pisici va transforma aceasta joaca intr-una mult mai placuta. Iar legatura dintre voi va fi cu atat mai puternica.
taiatul gherutelor la pisici

 

  • Mai are rost sa amintim de perdeaua aceea draguta, canapeaua cea noua? Intr-adevar, ne iubim tare mult pufoasele si nu ne putem supara pe ele indiferent cate nazbatii fac si ce strica prin casa. Dar asta nu inseamna sa le permitem un comportament care are drept urmare deteriorarea obiectelor de mobilier sau decorative. Casa trebuie sa fie un mediu cat mai placut si primitor, in care sa ne simtim bine cu totii impreuna. Iar taiatul gherutelor la pisici ne ajuta sa mentinem aceasta atmosfera frumoasa. Accidente se pot intampla, desigur. Dar macar stim ca ce a tinut de noi am facut.

Citeste si: 4 metode prin care inveti pisica sa nu zgarie mobila

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Benefic pentru amandoi:

  • Stii cat de mult ii place pisicii tale sa „faca un cozonac”, nu? Pe perna, pe canapea, pe pat, oriunde vrea ea. Dar momentul acela in care isi prinde gheruta in tesatura, mai ales daca e a tricoului tau in timp ce il porti tu, parca face actiunea aceasta mai putin placuta. Insa atat tu, cat si pisicuta ta va puteti bucura in liniste de momentul in care, plina de afectiune, pisica ta vine sa te “framante” cu labutele. Aceasta activitate devine absolut nedureroasa pentru tine si mai confortabila pentru pisica ta. Astfel va veti relaxa impreuna intr-un mod atat de placut!
taiatul gherutelor la pisici

 

Acestea sunt cateva motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important, facandu-ne mai fericiti atat pe noi, cat si pe pufoseniile noastre mult iubite.

Citeste si: Sfaturi utile despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes

Citeste si:  Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli

Tu obisnuiesti sa tai gherutele pisicii tale? Daca da sau daca stii alte motive pe care sa le adaugam la lista noastra, comunica-ni-le si noua printr-un comentariu. Ne-ar placea sa le aflam. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu tot ce se intampla in lumea pisiceasca, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. Nu uita ca ne poti urmari si pe pagina noastra de Facebook. >^..^<

Sursa: www.catster.com

4 comentarii despre “5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important

  1. Pingback: 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc - Cu Pisici

  2. Voica Victoria spune:

    Este interesant articolul că de altfel tot ce publicați.Am 3 pisici și ies și afară se cățăra in copaci.Eu ar trebui să le tai gheruțele sau nu? Eu nu le am tăiat până acum.Va sunt recunoscătoare dacă mi ați răspunde Va mulțumesc !

    • Cu Pisici spune:

      Buna Victoria! Ne bucuram tare mult ca iti plac articolele noastre si ca le gasesti utile. 🙂
      Daca pisicutele tale ies afara, cel mai bine este sa nu le tai gherutele. Ele vor incerca in continuare sa se catere in copaci si nemaiputand sa isi foloseasca gherutele pentru sustinere, se pot rani. 🙂

  3. Pingback: Tu te-ai intrebat vreodata de ce se comporta pisicile asa? Iata explicatiile specialistilor. - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.