9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor

labutele si pernutele pisicilor

Adesea circula pe internet poze cu labutele si pernutele pisicilor si ne apare un zambet pe buze imediat ce le vedem. Doar sunt extrem de adorabile, nu?! Sa nu mai spunem de momentele in care le admiram direct la pisicutele noastre! Insa cati dintre noi stim ca acestea sunt de fapt adevarate “instrumente” de supravietuire, esentiale pentru micutele feline?

Iata 9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor:

  1. Mersul tiptil al pisicilor

Pisicile obisnuiesc sa mearga tiptil, pe pernute, in special atunci cand incearca sa vaneze. Aceasta strategie le-a ajutat sa-si creasca sansele de supravietuire si sa aiba parte de o masa delicioasa. Astfel, ele au devenit foarte silentioase, facandu-se mult mai greu de detectat de catre potentiala prada. De asemenea, mersul si alergatul pe pernute le ajuta pe acestea sa-si mareasca viteza, dar si lungimea pasilor.

  1. Pernutele pisicilor sunt foarte sensibile

Acestea contin un numar foarte mare de receptori nervosi care le ajuta sa simta textura, presiunea si vibratiile din jur. Astfel, ele pot simti foarte usor potentiala prada din zona apropriata.

Din pacate aceasta sensibilitate ridicata are si un cost. Pernutele moi nu sunt izolate de niciun fel si astfel pot fi grav ranite pe trotuarul fiebinte sau inghetat, sau pe suprafete foarte aspre, provocand mari dureri pisicutelor…

labutele si pernutele pisicilor

 

  1. Pisicutele pot fi dreptace sau stangace

Un studiu efectuat de Universitatea Queens din Irlanda a corelat sexul pisicilor cu labuta dominanta. Datele lor arata ca pisicile de sex masculin sunt dreptace, iar femelele sunt stangace.  De asemenea, majoritatea studiilor ofera procente diferite pentru numarul de pisicute dreptace, stangace sau ambidextre, insa toare sustin ca acestea intotdeauna au o labuta preferata atunci cand se confrunta cu situatii  dificile, precum iesitul dintr-un spatiu ingust sau vanatul pradei.

  1. Labutele pisicilor sunt incredibil de flexibile

Abilitatea pisicilor de a-si indoi labutele si de a le intoarce le ajuta in catarare si la vanat. Unul dintre motivele pentru care pisicile sunt atat de pricepute la catararea in copaci este faptul ca labele lor din fata sunt create sa se intoarca spre interior pentru a-si putea scufunda gherutele in ramuri. Desi acest lucru le este foarte util pentru catarare, coborarea devine dificila. Pisicile sunt nevoite sa coboare cu spatele fiindca ghearele lor nu sunt orientate pentru a cobora cu fata. De asemenea, muschii labutelor din spate sunt mai puternici decat cei din fata si din acest motiv deseori pisicutele raman blocate in copaci.

pernutele pisicilor
  1. Pernutele pisicilor actioneaza ca amortizoare

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Un alt scop de importanta majora îl reprezinta diminuarea considerabila a șocului si a sunetului. Pernitele se prezinta ca niste amortizoare care amelioreaza aterizarea atunci cand pisicutele sar sau cand merg pe suprafete foarte aspre. De asemenea, ajuta pisicutele sa se miste si sa vaneze cat mai silentios.

Citeste si: 9 lucruri pe care probabil ca nu le stiai despre nasul pisicilor

  1. Pisicile isi folosesc labutele pentru ingrijire

Este bine stiut ca pisicile isi ocupa o mare parte din timp cu ingrijirea blana, iar labutele sunt intrumentele perfecte. Acestea le ajuta sa se curete chiar si in locurile mai greu accesibile cum ar fi pe fata, pe gat, in spatele urechilor si sub barbie. Pisoii incep sa isi foloseasca labutele din fata pentru a-si ingriji blanita de la o varsta frageda, inainte de a implini 4 saptamani.

pernutele pisicilor

 

  1. Pernutele transpira

Pisicile transpira prin pernute. Acest sistem de racorire a corpului le ajuta sa isi regleze temperatura atunci cand le este prea cald. De asemenea, pisicutele transpira si atunci cand sunt stresate sau se simt amenintate.

Citeste si: 7 metode prin care iti protejezi pisica de canicula

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
  1. Pisicile isi folosesc pernutele pentru a comunica

Unul dintre motivele pentru care pisicile zgarie obiectele din jur este pentru a-si marca teritoriul.

Printre pernute, acestea elimina feromoni si astfel le transmite celorlate pisici ca le-au invadat spatiul. De aceea felinele obisnuiesc ca, dupa ce au marcat un teritoriu cu urina, sa si racaie cu labuta. In acest mod se asigura ca au transmis un mesaj foarte clar catre “invadatori”.

Citeste si: 4 metode prin care inveti pisica sa nu zgarie mobila

 

  1. Culoarea pernutelor difera

Culoarea pernutelor difera in functie de blana fiecarei pisici. De exemplu, pisicutele cu blana gri au pernutele tot gri, cele de culoare partocalie au pernutele roz, iar cele alb cu negru adesea au pernutele roz cu varful colorat in negru. Aceste nuante sunt influentate de pigmentii care coloreaza si blanita pisicilor.

labutele si pernutele pisicilor

Si bonus, vom adauga: labutele si pernutele pisicilor sunt ADORABILE! Iar acest lucru nu se poate contesta! De acord?

Cu siguranta dupa ce am aflat toate aceste informatii privim altfel labutele si pernutele pisicilor, nu doar ca fiind foarte dragalase. Tie ce caracteristica ti s-a parut cea mai interesanta? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Sursa: www.catster.com

6 comentarii despre “9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor

  1. Pingback: 7 metode prin care iti protejezi pisica de canicula - Cu Pisici

  2. Pingback: 14 informatii despre pisici pe care probabil nu le stiai – Blogul Ioanei

  3. Pingback: 4 metode prin care inveti pisica sa nu zgarie mobila - Cu Pisici

  4. Pingback: 9 lucruri interesante despre ochii pisicilor - Cu Pisici

  5. Pingback: 14 informatii despre pisici pe care probabil nu le stiai - Cu Pisici

  6. Pingback: Stiati ca...? 26 de lucruri interesante despre pisici – Partea I - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.