7 metode prin care iti protejezi pisica de canicula

iti protejezi pisica de canicula

Pentru multi dintre noi vara este anotimpul preferat. Zile calduroase, plimbari lungi, vacante. La fel si pentru multe pisicute. Adora sa se plimbe pe afara si sa se bucure de mangaierea soarelui. Insa ce ne facem in zilele foarte calduroase?

Asa cum noi trebuie sa ne protejam corpul in zilele caniculare, tot asa trebuie sa avem grija si de pufosii nostri iubiti. Iata 7 metode prin care iti protejezi pisica de canicula:

1. Ofera-i pisicii suficienta apa

iti protejezi pisica de canicula

 

Cel mai important mod prin care iti protejezi pisica de canicula este sa ii oferi suficienta apa pentru a se mentine tot timpul hidratata. Schimba apa in fiecare zi si asigura-te ca pisicuta are acces tot timpul la ea.

De asemenea, daca pisica isi petrece timpul si pe afara, asaza-i cel putin un bol cu apa in gradina sau in locul din aproprierea casei pe unde stii sigur ca va trece.

Daca este o zi extrem de calduroasa, poti pune de dimineata in bolul cu apa cateva cuburi de gheata. Astfel, apa se va mentine rece o perioada mai lunga de timp si va ajuta pisicuta sa isi regleze temperatura corpului mai usor.

2. Joaca-te cu gheata impreuna cu pisicuta ta

Pentru ca pisica ta sa isi mentina o temperatura potrivita, ii poti oferi cubulete de gheta cu care sa se joace. Va puteti juca impreuna cu gheata sau o poti lasa pe ea sa o exploreze si sa isi dea seama daca ii place sau nu. Este posibil ca unele pisicute sa se joace imediat, altele sa nu fie deloc interesate sau chiar sa inceapa sa linga gheata. Descopera cum va reactiona pisica ta. 🙂

3. Tine pisica in casa

Tot in zilele foarte calduroase este recomandat sa nu ii permiti pisicii sa iasa afara din casa la orele de varf. Este posibil ca afara sa nu gaseasca un loc cu umbra unde s-ar putea racori sau chiar sa isi arda pernutele pe asfaltul incins.

Citeste si: 9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

4. Trage draperiile si foloseste aerul conditionat

Atunci cand soarele bate in geam este recomandat sa tragi draperiile. Astfel vei mentine in casa o temperatura putin mai scazuta decat daca razele soarelui vor patrunde in casa. In acelasi timp, daca ai un ventilator sau aer conditionat instalat, pisicuta ta se va bucura de racoarea pe care acestea o vor da.

iti protejezi pisica de canicula

 

5. Periaza-ti pisica

O alta metoda prin care iti protejezi pisica de canicula este sa ii periezi blanita zilnic. Astfel te asguri ca o ajuti sa elimine toate firele de par in exces si nu se va mai incalzi foarte mult.

Pentru a-i oferi pisicii tale o periere cat mai placuta, iti recomandam manusa pentru periere cu efect de masaj. Este foarte eficienta, iar pisicuta va toarce de fericire!

6. Nu-ti lasa niciodata pisica singura in masina

Daca este necesar sa mergi cu pisicuta in masina undeva, nu o lasa niciodata singura. Fiind foarte cald, aerul din interior se va incalzi extrem de tare, iar acest lucru poate deveni amenintator pentru viata pisicii.

7. Protejeaza-ti pisica de razele solare

Pisicile cu blana mai deschisa, in special cele albe sunt predispuse la cancer de piele. Datorita lipsei unui pigment de protectie, ele sunt mult mai sensibile mai ales in zonele cu mai putin par precum urechi, nas si pleoape. De aceea, pe timpul zilei, cand soarele este foarte puternic, este recomandat sa tii pisicuta la adapost in casa.

Nu incerca sa iti dai cu lotiune de soare pisica, deoarece lingandu-se tot timpul, va deveni ineficienta. Ba chiar poate deveni toxica pentru pisicuta.

Daca observi schimbari la nivelul pielii pisicii, iti recomandam sa mergi cat mai repede cu ea la un control medical.

Citeste si: 9 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisicile albe 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Insolatia

Daca nu se hidrateaza corect si sta mult timp in soare, este posibil ca pisica sa faca insolatie. In cazul in care observi ca gafaie excesiv, saliveaza mult, are febra, varsaturi, devine letargica sau chiar inconstienta, mergi imediat cu ea la medic.

Atentie! Pisicile care au o varsta mai inaintata sau sunt bolnave, au nevoie de o ingrijire speciala in zilele toride, ele fiind mult mai sensibile. Daca si pisica ta se incadreaza in unul dintre cele doua cazuri, acorda-i o atentie speciala pentru a o proteja.

Citeste si: De ce pisicilor le place caldura? 

Acestea sunt cele 7 metode prin care poti sa iti protejezi pisica de canicula. Nu uita, asa cum oamenii sunt afectati de caldura, si animalele sunt afectate. Ajuta-le sa treaca cu bine de zilele calduroase ale verii!

Tu cum iti protejezi pisica de canicula? Scrie-ne intr-un comantariu. Cu siguranta raspunsul tau va fi de ajutor altor parinti de pisicute. ?

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. ? 

Sursa: www.wikihow.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.