De la Zeite la Stapani: O Calatorie Fascinanta prin Istoria Pisicilor

Istoria pisicilor

Pisicile sunt companioni de nadejde pentru multi dintre noi astazi, dar putini dintre noi cunosc adevarata lor poveste, o poveste ce se intinde pe mii de ani si trece prin diverse culturi si epoci. De la venerarea in antichitate pana la statutul de animale de companie iubite in prezent, aceasta este istoria pisicilor – o poveste captivanta de supravietuire, domesticire si conexiune umana.

  1. Pisicile in Antichitate:

Istoria pisicilor

Sursa foto: thecollector.com 

In societatile antice, pisicile erau adesea asociate cu zeitati si credeau-se ca posedau puteri speciale. In Egiptul antic, pisicile erau considerate sacre si erau adorate ca si protectoare ale casei si ale familiei. Zeita Bastet, reprezentata ca o femeie cu cap de pisica, era o divinitate a iubirii si a familiei, iar ucigarea unei pisici, chiar si accidentala, putea fi pedepsita cu moartea.

2. Pisicile in Evul Mediu:

Cu trecerea timpului, pisicile au calatorit alaturi de oameni si au devenit companioni valorosi pe navele comerciale si in satele medievale. In timpul Vrajitoriei din Evul Mediu, pisicile au fost adesea asociate cu vrajitoria si au fost persecutate in masa. Totusi, in ciuda acestor prejudecati, multe case nobile au apreciat pisicile pentru abilitatea lor de a vana rozatoare si de a proteja hrana.

3. Renasterea si Epoca Victoriana:

Istoria pisicilor

Sursa foto: tumblr.com 

In perioada Renasterii, pisicile au devenit subiecte frecvente in arta si literatura, reflectand statutul lor in schimbare in societate. In Epoca Victoriana, pisicile au fost adesea asociate cu simboluri de noroc si eleganta. De asemenea, au fost popularizate primele expozitii de pisici, unde rasele au inceput sa fie recunoscute si apreciate in mod oficial.

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei
144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

4. Pisicile in Era Moderna:

Cu dezvoltarea oraselor si tranzitia catre stilul de viata urban, rolul pisicilor s-a schimbat. In secolul al XX-lea, pisicile au devenit animale de companie din ce in ce mai populare, fiind apreciate pentru caracterul lor independent si afectuos. De asemenea, dezvoltarea industriei hranei pentru animale de companie si a serviciilor veterinare a contribuit la imbunatatirea sanatatii si longevitatii pisicilor de casa.

Astazi, pisicile continua sa cucereasca inimile oamenilor cu personalitatile lor variate si comportamentele adorabile. De la simboluri sacre la tovarasi de zi cu zi, istoria pisicilor este o poveste complexa, plina de intorsaturi fascinante si evolutii culturale. In fiecare felina domesticita se ascunde o parte din aceasta lunga si captivanta calatorie prin istorie.

Citeste si: 

7 Asemanari Dintre Oameni si Pisici

Stiati ca…? 26 de lucruri interesante despre pisici – Partea I

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.