Pet Stuff, spitalul veterinar unde pisicile se simt ca la ele acasa

Spitalul Veterinar Pet Stuff

Multi „parinti” de pisici sunt terifiati de gandul ca trebuie sa mearga cu blanosii lor la veterinar, indiferent ca este o vizita de rutina sau pentru a rezolva o problema de sanatate. De ce? Pentru ca la majoritatea pisicilor nu le place sa iasa din zona lor de confort. Iar atunci cand se intampla acest lucru, ele pot deveni agresive sau foarte speriate si nu stiu cum sa se ascunda mai mult.

Din fericire acest lucru nu mai este o dificultate pentru clientii Spitalului Veterinar Pet Stuff din Bucuresti. Iata cum medicii de acolo au rezolvat aceasta problema. 🙂

Spitalul Veterinar Pet Stuff

Dr. Alexandru Buzdea, Dr. Ruxandra Tenia si Dr. Cristian Cristea, fondatorii Spitalului Veterinar Pet Stuff.

Cum a reusit Spitalul Vetrinar Pet Stuff sa faca pisicile sa se simta ca la ele acasa

„Experienta noastra de peste 15 ani in lumea animalelor si cursurile de pregatire continua si de bunastare la care participam constant, ne-au ajutat sa identificam o nevoie aparte a pisicilor, animale care sunt mult mai usor stresabile, si de multe ori mult mai greu de adus la un consult de rutina, decat un caine care cantareste cat 10 pisici. 🙂 Nevoia de intimitate, de spatii concepute special pentru ele, prietenele dumneavoastra torcatoare.”, declara domnul dr. Cristian Cristea, medic veterinar si unul dintre fondatorii spitalului.

Citeste si: Worm, motanelul care nu a renuntat la lupta pentru viata atunci cand nimeni nu ii mai dadea vreo sansa

Spitalul Veterinar Pet Stuff

Sala de asteptare

Si astfel au decis sa amenajeze in spital zone speciale, dedicate pisicilor. Incepand cu sala de asteptare a pisicilor care este delimitata complet de sala de asteptare pentru caini. In plus, aceasta are acces direct la cabinetul de consultatii dedicat special pisicilor.

“Sala de asteptare are un spatiu special prevazut pentru depozitarea custilor de transport la inaltime astfel incat ele sa simta in siguranta. Pentru cele prietenoase si curioase, recomandam sa fie lasate libere in sala de asteptare, unde pot explora sau se pot bucura de sisalurile amenajate pentru ele. ?”, ne povesteste domnul Cristea. “Aici, pe unde nu calca labuta de caine, nu miroase a caine si nu se aud maraieli sau latraturi, ele se simt confortabil, sunt relaxate si interactiunea cu ele devine o placere.”, adauga fondatorul spitalului.

Cabinetul de consultatii

Si daca tot ne-am lamurit ce avantaje ofera pisicilor sala de asteptare a spitalului, trebuie sa stim ca nici cabinetul de consultatii nu este mai prejos. Aici este amplasata o cutie speciala in care micile feline se pot ascune, iar medicii o pot accesa usor pentru a le consulta. Cantarul este de asemenea, dedicat tot lor pentru a nu contine alte arome.

Spitalul Veterinar Pet Stuff

Camera pentru internari

Iar daca este nevoie ca pisicuta ta sa fie internata, nu-ti face griji, va avea locul ei special. “La etaj avem o camera pentru internari dedicate in exclusivitate pisicilor, cu custi speciale pentru pisici, cu spatiu separat pentru litiera, pentru a nu arunca nisipul in zona in care sunt cazate, cu platforme pe care se pot urca, astfel incat confortul sa le fie cat mai sporit.”, ne mai povesteste domnul dr. Cristea.

De asemenea, in parteneriat cu prietenii lor de la Ceva Sante Animale Romania, au dotat toate salile destinate pisicilor cu dispozitive impotriva stresului, Diffusere Feliway Clasic. Astfel, feromonii pe care aceste dispozitive ii contin ajuta la calmarea pisicilor, reducerea anxietatii si a comportamentelor nedorite.

Echipa Spitalului Veterinar Pet Stuff

Si pentru ca fara oameni, toata amenajarea spitalului nu ar conta, la Spitalul Veterinar Pet Stuff medicii si asistentii au urmat si continua sa efectueze cursuri de abordare si manipulare a pisicilor. “Tehnicile invatate ne ajuta sa  interactionam in conditii de siguranta cu cele mai neprietenoase feline. La noi orice tigru se transforma in pisica. 🙂 ”, ne mai spune domnul dr. Cristea.

Si pe langa aceste cursuri de abordare si manipulare a pisicilor, membrii echipei Pet Stuff urmeaza continuu nenumarate cursuri de perfectionare, foarte multe la nivel international, astfel incat sa poata oferi clientilor blanosi servicii medicale de calitate superioara.

In prezent, echipa Pet Stuff este alcatuita dintr-un numar de 19 medici: 8 medici cu experienta intre 4-10 ani si 11 medici absolventi ai promotiilor 2018/2019. Acestia au competente in medicina de urgenta, anestezie inhalatorie si terapie intensiva, chirurgie tesuturi moi, chirurgie toracica si ortopedie, oftalmologie, medicina interna, imagistica ecografie abdominala, oculara, musculoscheletala si caridaca, cardiologie, detmatologie.

Medicilor li se mai alatura si 8 asistenti, 2 colege la receptie si o colega care se ocupa de curatenie. Acestor 30 de persoane li se adauga un numar de 10 studenti voluntari care au ales acest spital pentru a face practica astfel incat sa-si imbunatateasca cunostintele din domeniu si sa devina medici de succes. Mai multe informatii despre specializarile membrilor echipei poti citi aici.

„In cadrul spitalului colaboram cu diplomati europeni si americani, alaturi de care ne specializam in diferite ramuri ale medicinei veterinare: medicina interna, dermatologie, oftalmologie, cardiologie, anestezie si terapie intensiva, chirurgie tesuturi moi, endoscopie si chirurgie ortopedica” ne informeaza domnul dr. Cristea.

Spitalul Veterinar Pet Stuff

Vizitand Spitalul Veterinar Pet Stuff, am descoperit o atmosfera foarte prietenoasa, cu oameni extrem de pasionati de ceea ce fac, pentru care clientii sunt intotdeauna pe primul loc si mereu vor face tot ce le sta in putinta pentru a-i ajuta si pentru a le oferi suportul si confortul necesar. Cu siguranta vom mai reveni. 🙂

Daca vrei si tu impreuna cu pisicuta ta sa ii vizitezi, ii poti gasi pe Str. Dezrobirii, nr.15, sector 6, Bucuresti. Si foarte important este faptul ca programul lor de lucru este non-stop. Asa ca ii poti contacta oricand ai nevoie, fara sa te mai stresezi in cazul unei urgente.

Iar daca vrei sa ii cunosti mai bine inainte, iti recomandam sa le faci o vizita si pe site-ul lor Pet-Stuff.ro  sau pe paginile lor de Facebook si Instagram.

Tu ce parere ai despre aceasta initiativa a echipei Pet Stuff de a ajuta pisicutele sa se simta ca la ele acasa atunci cand vin in vizita la spital? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu. 🙂

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.