7 pasi prin care iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

In perioada sarbatorilor de iarna auzim din ce in ce mai des pocnitori si artificii. Noua poate ca ne plac, insa pentru multe pisicute acestea sunt terifiante, provocandu-le mult stres.

Iata 7 pasi prin care poti sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor:

1. Asigura-te ca toate usile de la intrare si geamurile sunt bine inchise

In timpul artificiilor, majoritatea pisicutelor se sperie foarte tare si tinde sa fuga in locuri unde sa se afle in siguranta. Insa de multe ori vor avea tendinta de a fugi afara din casa, loc unde ele aud artificiile. De aceea, este foarte important sa ne asiguram ca nu vor avea posibilitatea sa iasa din casa, acolo fiind de fapt cel mai in siguranta.

De asemenea, inchizand foarte bine usile si geamurile, sunetul artificiilor va patrunde mai putin in casa. Daca ai jaluzele, draperii, le poti lasa in jos pentru a diminua si mai mult din zgomot.

sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

2. Pregateste-i pisicutei o camera in care sa se simta confortabil

Ca sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor, este important ca aceasta sa fie dusa in camera cea mai indepartata, unde sunetul de afara patrunde cel mai putin. Daca artificiile au inceput, iar pisicuta nu se afla deja in acea camera, iti recomandam sa incerci sa o prinzi cu un prosop pentru a o duce acolo. Astfel eviti sa fii zgariat.

De asemenea, este important ca in acea camera sa fie lasata lumina aprinsa. Va fi mult mai calma decat daca va sta pe intuneric.

Este recomandat sa ii pui si muzica clasica sau un jazz bland. Pe langa faptul ca va anihila zgomotul, o va si calma. Poti incerca si cu sunetul de ploaie, acesta fiind relaxant pentru animalute.

Asigura-te ca temperatura in acea camera este una placuta, asa cum este obisnuita pisicuta ta.

3. Amplaseaza o cusca de pisici sau o cutie

sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

 

Dupa ce ai ales camera potrivita, amplaseaza acolo o cusca de transport pentru pisicute sau chiar o cutie in care iti poti aseza pufosul. Pisicile s-au obisnuit in timp sa se aseze in spatii inguste pentru a se feri de pradatori. De aceea ele se vor simti mult mai confortabil daca se vor aseza intr-un asemenea loc.

Citeste si: Te-ai intrebat vreodata de ce se comporta pisicile asa? Iata explicatiile specialistilor

4. Nu incerca sa tii pisica in brate

In momentul artificiilor, cel mai bine este sa iti lasi pisicuta sa sa aseze ea undeva unde sa se simta in siguranta. Fiind panicata, este posibil sa te zgarie sau chiar sa te muste daca va vedea ca incerci sa o mobilizezi, acest lucru speriind-o si mai tare. Doar daca va veni ea langa tine, atunci o poti tine in brate si o poti mangaia, oferindu-i toate iubirea si protectia ta.

5. Vorbeste cu pisica pe un ton calm

Pe intreaga durata a artificiilor incearca sa vorbesti cu pisicuta ta pe un ton cat mai calm. Acest lucru o va linisti, simtind ca ii esti aproape.

sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

6. Ofera-i pisicii iarba matei

Cu totii stim cat de innebunite sunt pisicutele dupa iarba matei. Asadar, ca sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor, ii poti oferi aceasta planta cu aproximativ 15 minute inainte sa inceapa zgomotul. Astfel, substanta va avea timp sa isi faca efectul, iar pisicuta va ramane relaxata pe tot timpul artificiilor.

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei
144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

7. Obisnuieste-ti pisica cu sunetul pocnitorilor sau a artificiilor

Cu cateva saptamani inainte de sarbatori, poti incerca sa ii pui pisicutei sa auda sunetul de pocnitori sau de artificii.

La inceput volumul sunetului va fi dat aproape la minimum, insa apoi il cresti usor, ajungand la un nivel la care sa se poata auzi aproape ca cel de afara. Astfel pisicuta se va obisnui treptat cu acest zgomot si nu va mai fi luata prin surprindere de artificiile reale. Ba chiar va ajunge sa le ignore.

Acestea sunt cateva metode prin care poti incerca sa iti protejezi pisica de sunetul artificiilor. Cel mai important este sa stie ca ii esti aproape si ii oferi toata dragostea ta. Astfel se va simti in siguranta. Speram ca toate aceste sfaturi sa iti fie de ajutor. 🙂

Citeste si: 11 idei de cadouri de Craciun purrfecte pentru iubitorii de pisici

Citeste si: Cum poti diminua stresul cauzat de sarbatori pisicii tale

Pisica ta se sperie de sunetul artificiilor? Daca da, cum reusesti sa o calmezi? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. Cu siguranta va fi util altor pisicute.

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: www.wikihow.com

5 comentarii despre “7 pasi prin care iti protejezi pisica de sunetul artificiilor

  1. Pingback: 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc - Cu Pisici

  2. Evelina spune:

    Anul trecut motanul meu era speriat ca de bombe. Si mai era si afara. Nu intelegeam de ce era asa speriat. Din pacate, nu cu mult timp dupa ziua aia a trecut in lumea cealalta :(( Dar acum am o pisicuta si probabil si ea se va speria, dar voi stii cum sa o fac sa se simta mai bine 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.