Devon Rex, pisicuta cu o infatisare de mic extraterestru adorabil

devon rex

Devon Rex este o rasa de pisici cu adevarat deosebita. Trasaturile lor distincte le fac sa fie atat de speciale si cautate. Incepand de la infatisare si pana la personalitatea lor frumoasa! Acestea se afla si pe locul 10 in topul celor mai populare rase de pisici.

Iata cateva informatii interesante despre rasa Devon Rex:

devon rex

 

  1. Istoric

Rasa Devon Rex provine din Devonshire, Anglia, de unde si-a si dobandit denumirea. La sfarsitul anilor ‘50, s-a nascut un motanel cret, cu o infatisare de mic extraterestru adorabil! Se considera ca trasaturile distincte ale acestei rase se datoreaza unei mutatii naturale. Fratii si surorile motanelului neavandu-le, precum nici parintii acestuia.

In 1960, acest motanel cu blanita creata a devenit tatic. Astfel, si-a daruit cu generozitate trasaturile distincte pisoiasilor lui. Devon Rex a ajuns pe tarmurile Americii in 1968. Urmand ca in 1972 sa fie recunoscuta oficial ca rasa.

devon rex

 

  1. Trasaturi distincte fizice

Aspectul lor fizic este unul cu adevarat dragalas. Pisicutele Devon Rex au blana scurta si mai mult sau mai putin creata. Blanita poate varia de-a lungul vietii lor. Schimbarile pot fi de-a lungul anilor pana la maturitate sau chiar de sezon dupa ce deja au devenit adulte.

Ele au dimensiuni medii, masculii fiind putin mai mari decat femelele. Corpul lor are un aspect usor robust, desi ele sunt slabute si cu musculatura bine definita. Au gatul lung si subtire. Capsor este mic, rotund, cu pometii ridicati, ochii mari si expresivi si cu niste urechiuse aproape uriase. Aceste urechiuse sunt pozitionate lateral destul de jos si sunt ascutite ca doua varfuri de sageti mari.

devon rex

 

Pisicile Devon Rex au mustatile, de obicei, foarte scurte. Insa, exista cazuri cand acestea pot lipsi cu desavarsire.

  1. Personalitate

Personalitatea lor este usor… diabolica! Iar infatisarea lor pe masura. Pana si numele li se potriveste perfect, nu-i asa?

Sunt niste pisicute mereu puse pe sotii, foarte copilaroase si jucause. Dar, in acelasi timp, ele ofera si au nevoie de multa afectiune.

devon rex

 

Multi caracterizeaza pisicile Devon Rex ca o combinatie intre o pisica, un catel si o maimutica. Ele sunt pisici extrem de loiale si iubitoare. Si au si trasaturi de comportament asemanatoare cu cele ale catelusilor.

Natura lor joviala, le face mereu pregatite pentru diverse joculete. Printre acestea se numara bine cunoscutele prinselea si de-a v-ati ascunselea. Aceste pisicute pot fi dresate chiar sa aduca obiectele aruncate, precum un catelus.

  1. Afectiune

Daca doresti sa ai o pisicuta Devon Rex, va trebui sa fii pregatit sa te privezi de intimitate si timp personal! Aceste pisicute vor fi in permanenta langa tine, indiferent ce faci. Fie ca mananci, dormi, lucrezi, citesti sau orice alta activitate cotidiana. Ele te vor urmari peste tot prin casa si-ti vor sari in poala in secunda in care te-ai asezat undeva. Vor fi alaturi de tine in toate treburile casnice negresit. Doar nu credeai ca te vor parasi la greu, nu?

devon rex

 

Sunt pisicute extrem de potrivite pentru familiile cu copii. Energia lor inepuizabila si cheful de joaca pot face fata cu siguranta celui mai neastamparat copilas. Pisicutele Devon Rex vor fi ele insele niste copii toata viata lor. Ce poate fi mai dragalas de atat?

Pe langa faptul ca iti arata cat de atasate sunt de tine fiind omniprezente, ele se inteleg bine si cu alte animalute. Asadar, daca iti doresti catelus, iepuras, papagal, dihor sau alte pisicute, le poti adopta linistit! Pisicuta ta Devon Rex iti va fi cu siguranta recunoscatoare pentru ca ii oferi parteneri noi de joaca.

Daca, in schimb, ai un program incarcat ce te face sa lipsesti mult de acasa, atunci este mai mult decat recomandat sa ii oferi un tovaras cu care sa isi petreaca timpul.

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
  1. Este oare pisicuta Devon Rex o rasa perfecta?

devon rex

 

Pana acum asa pare, nu? Doar un singur lucru avem de mentionat. Pisicutele Devon Rex sunt mari iubitoare si vanatoare de mancare. Nu prea fac mofturi. De la burgeri, cartofi prajiti, la struguri, masline si multe altele, ele pot savura orice. Asadar, pazeste-ti cu mare grija farfuria! Hotul de mancare pandeste momentele tale de neatentie.

Dar parca nici asta nu suna asa rau, nu-i asa? Cu mare drag ne putem imparti mancarea cu ele. Din cand in cand. Mai potrivita este hrana pentru pisicute si mai putin recomandat sa se ospateze din a noastra.

Noi ne-am indragostit cu adevarat de aceasta rasa. Tu ce pareri ai despre rasa Devon Rex? Spune-ne opinia ta intr-un comentariu. Daca ai deja o pisicuta din aceasta rasa, asteptam cu care interes sa aflam povestea ei. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, te invitam sa te abonezi acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: cattime.com, www.cfa.org

Un comentariu despre “Devon Rex, pisicuta cu o infatisare de mic extraterestru adorabil

  1. Pingback: Selkrik Rex – pisicuta carliontata de care te indragostesti imediat - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.