1 Septembrie – Ziua Pisicilor Portocalii

Ziua Pisicilor Portocalii

Sursa foto: www.istockphoto.com

Ziua Pisicilor Portocalii este o sarbatoare speciala, dedicata micilor feline cu blana portocalie, cunoscute si sub denumirea de „tigrisori” datorita culorii lor vibrante si dungilor adesea intalnite pe blana lor. In fiecare an, pe 1 septembrie, iubitorii de pisici din intreaga lume isi aduc omagiul acestor feline simpatice si pline de personalitate.

De ce sarbatorim pisicile portocalii?

Pisicile portocalii sunt adesea considerate un simbol al energiei, al bucuriei si al caldurii. Culoarea lor unica, care variaza de la un portocaliu intens la nuante mai deschise, atrage atentia si le face deosebite. Dar nu este doar culoarea ceea ce le face speciale. Se spune ca pisicile portocalii sunt foarte afectuoase si au personalitati jucause, adesea fiind in centrul atentiei in orice casa.

Pe 1 septembrie, Ziua Pisicilor Portocalii ne ofera prilejul sa ne exprimam iubirea si recunostinta pentru aceste feline. Este un moment in care proprietarii de pisici pot impartasi fotografii, povesti amuzante si momente speciale petrecute cu micile lor feline solare.

Cateva curiozitati despre pisicile portocalii

In onoarea Zilei Pisicilor Portocalii, haideti sa descoperim cateva lucruri interesante despre aceste feline adorabile:

1. Majoritatea pisicilor portocalii sunt masculi

Un fapt interesant despre pisicile portocalii este ca aproximativ 80% dintre acestea sunt masculi. Aceasta se datoreaza modului in care se transmite genetic culoarea portocalie, care este legata de cromozomul X. Femelele pot fi si ele portocalii, dar mai rar.

Ziua Pisicilor Portocalii

 

2. Sunt recunoscute pentru personalitatea lor prietenoasa

Multe studii si experiente ale stapanilor arata ca pisicile portocalii tind sa fie mai prietenoase si mai afectuoase decat alte pisici. Ele sunt adesea descrise ca fiind mai deschise la interactiunea cu oamenii si, in general, sunt pisici sociale.

149.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

119.99 lei
Stoc epuizat

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

169.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

154.99 lei
Stoc epuizat

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Moon Star Cat

119.99 lei
159.99 lei
149.99 lei
139.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

124.99 lei
149.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

3. Pisicile portocalii au fost mereu prezente in cultura

De la benzi desenate la filme, pisicile portocalii au fost mereu preferate. Cele mai celebre exemple sunt Garfield, pisica lenesa si iubitoare de lasagna, si Crookshanks, pisica inteligenta din „Harry Potter”.

4. Blana lor poate varia in nuante

Desi se numesc pisici portocalii, nu toate au aceeasi nuanta. Blana lor poate varia de la roscat intens la nuante de crem sau auriu. De asemenea, multe dintre ele au si dungi, ceea ce le face sa semene cu niste mini-tigri.

Citeste si: 8 lucruri interesante despre pisicile portocalii

Ziua Pisicilor Portocalii
Ziua Pisicilor Portocalii

Cum sa sarbatoresti Ziua Pisicilor Portocalii?

Daca ai o pisica portocalie, ziua de 1 septembrie este momentul perfect sa o rasfeti. Iata cateva idei despre cum poti celebra Ziua Pisicilor Portocalii:

  • Ofera-i un cadou special – o jucarie noua, o portie extra de mancare preferata sau o sesiune de alinturi prelungite.
  • Informeaza-te despre ingrijirea pisicilor si asigura-te ca pisica ta primeste tot ce are nevoie pentru o viata sanatoasa si fericita.
  • Organizeaza o petrecere impreuna cu alti “parinti” de pisici si sarbatoriti aceasta zi speciala.
  • Imbraca-te cu tricouri printate cu pisici portocalii ca sa fii in ton cu pufosul tau. In magazinul nostru pisicesc gasesti o multime de modele.

Mesajul din spatele Zilei Pisicilor Portocalii

Dincolo de bucuria de a sarbatori pisicile portocalii, aceasta zi ne aminteste si de importanta iubirii si ingrijirii tuturor pisicilor. Fie ca sunt portocalii, albe, negre sau cu pete, toate pisicile merita un camin iubitor. In aceasta zi speciala, putem sa reflectam asupra felului in care putem sprijini adaposturile de animale si cum putem ajuta pisicile care inca nu au o casa.

Cani si Termosuri

Termos Premium-Cat Mom

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Autumn Cat

139.99 lei
87.99 lei
78.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Hanging Cat

139.99 lei
64.99 lei
67.99 lei
139.99 lei
76.99 lei
79.99 lei

Ziua Pisicilor Portocalii este mai mult decat o simpla sarbatoare dedicata culorii. Este un prilej de a celebra felina iubita din viata ta si de a promova adoptarea responsabila a animalelor. Pe 1 septembrie, sarbatoreste alaturi de pisica ta portocalie si arata-i cat de mult o iubesti!

Tu cum planuiesti sa iti rasfeti felina de Ziua Pisicilor Portocalii?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.