Cum protejam pisicile fara adapost de canicula

Cum protejam pisicile fara adapost de canicula

Cu totii suntem afectati de zilele toride de vara. Insa animalutele fara adapost cu siguranta sufera mai mult decat noi. De aceea, chiar si putin ajutor din partea noastra poate face o mare diferenta pentru ele. Afla in continuare cum putem sa protejam pisicile fara adapost de canicula:

1. Introducem pisicile in incaperi mai racoroase

Daca ai la dispozitie un garaj sau poate o terasa unde aerul este putin mai racoros, o solutie este sa incerci sa atragi pisicile fara adapost in aceste spatii. Cu siguranta se vor simti mai confortabil acolo. Poti incerca sa le atragi cu mancare si atunci ele se vor obisnui sa petreaca mai mult timp acolo. Atentie: nu incerca sa le iei cu forta. Se vor speria si vor fi mai stresate decat inainte, cand locuiau doar pe strazi.

2. Cream spatii umbrite si amplasam patuturi la inaltime

O alta varianta prin care putem sa protejam pisicile fara adapost de canicula este aceea de a le crea cat mai multe spatii verzi, cu umbra. Intotdeauna in spatii cu verdeata temperatura va fi putin mai scazuta decat in rest, iar asta va contribui mult la starea de bine a micilor feline.

De asemenea, poti incerca sa le creezi niste patuturi suspendate intr-o zona care se afla mereu la umbra. Nefiind direct asezate pe pamantul cald, ci putin la inaltime, temperatura va fi putin mai scazuta.

3. Amplasam boluri cu apa rece

Desi pisicile nu sunt mari amatoare de baut apa, pe vreme calda este foarte importanta hidratarea si pentru ele. De aceea, este necesar sa amplasam in zone umbrite mai multe boluri cu apa si sa avem grija sa le alimentam constant cu apa proaspata.

Cum protejam pisicile fara adapost de canicula

 

4. Le oferim hrana uscata

Temperaturile ridicate au efect si asupra hranei. De aceea, atunci cand vrem sa protejam pisicile fara adapost de canicula, trebuie sa ne gandim si la mancarea acestora. Cel mai indicat este sa le lasam doar hrana uscata deoarece aceasta se va altera mult mai greu decat cea umeda. Astfel, ne asiguram ca pisicutele nu vor suferi de intoxicatie si vor ramane sanatoase pe parcursul acestei perioade.

144.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Moon Star Cat

109.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Moon Star Cat

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
Stoc epuizat
154.99 lei
149.99 lei
134.99 lei
119.99 lei
109.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei
144.99 lei
119.99 lei
109.99 lei

5. Avem grija de pernutele lor

Pisicile nu au incaltaminte pentru a-si proteja pernutele de asfaltul dogoritor. De aceea, din nou este important sa incercam sa le cream cat mai multe spatii verzi, poate mini alei, prin care pot circula inclusiv ca sa ajunga la bolurile cu apa si mancare pe care le lasam pentru ele.

6. Le adoptam

Stim ca nu poti adopta toate pisicile de pe strada (desi poate ca ti-ai dori acest lucru), dar chiar daca adopti una sau doua pisici, cu siguranta le vei schimba viata in bine. Sau poti incerca sa le gasesti casute la alte familii.

Acestea sunt cateva modalitati prin care putem proteja pisicile fara adapost de canicula. Spatiile verzi si umbrite, apa proaspata si hrana uscata sunt esentiale pentru a le crea o stare de bine.

Tu prin ce alte metode incerci sa ajuti micile feline sa treaca cu bine de zilele toride? Lasa-ne un comentariu ca sa ne putem inspira de la tine si sa ajutam cat mai multe pisicute!

Sursa: khpet.com

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei
80.99 lei
74.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Hanging Cat

139.99 lei
139.99 lei
58.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.