5 Pasi prin care inveti pisica sa foloseasca litiera

inveti pisica sa foloseasca litiera

In general puii de pisica sunt invatati de mamica lor cum sa foloseasca litiera de la o varsta foarte frageda. Insa daca ne decidem sa adoptam un pui care a fost despartit de mamica lui prea devreme sau care pana acum a trait pe strada, apare intrebarea: “Cum o voi invata sa foloseasca litiera?”.

Ei bine, pisicile se nasc deja cu instinctul de a-si acoperi mirosul emanat atunci cand isi fac nevoile, asa ca nu ar trebui sa fie dificil. Este necesar doar sa tii cont de cateva aspecte. Iata cei 5 pasi prin care iti inveti pisica sa foloseasca litiera:

1. Alegerea corecta a litierei

Ca sa inveti pisica sa foloseasca litiera este necesar ca mai intai de toate sa ii asiguri o litiera potrivita. Ai mare grija la dimensiunile litierei. Este necesar ca aceasta sa fie cat mai mare astfel incat pisicuta sa se simta confortabil atunci cand o foloseste. Daca o va simti prea mica, va avea impresia ca se umple repede si va evita sa o foloseasca.

-15%
Prețul inițial a fost: 149.99 lei.Prețul curent este: 127.99 lei.
-13%
Prețul inițial a fost: 199.99 lei.Prețul curent este: 173.99 lei.
299.99 lei
154.99 lei

De asemenea, daca ai adoptat un pui de pisica, este important ca litiera sa nu fie prea inalta fiindca ii va fi greu sa urce si sa coboare si va evita sa o foloseasca. Totodata, ai grija ca litiera sa nu ii devina prea mica pe masura ce creste.

inveti pisica sa foloseasca litiera

Te-ai intrebat ce tip de litiera sa alegi, una cu acoperis sau una fara? Ei bine, exista avantaje si dezavantaje pentru ambele.

Litiera cu acoperis ofera mai multa intimitate pisicutei. Iar daca pisica ta este mai sarguincioasa si sapa mult in nisip, imprastiindu-l pe afara, poate fi o solutie potrivita necesitatilor tale. In acelasi timp, fiind acoperita, retine mirosurile mai mult timp, dand senzatia ca este murdara si pisica o va evita. Daca pisicuta ta este mai mare, este posibil ca avand capac, sa ii fie dificil sa se intoarca sau sa sape in nisip. Incearca ambele variante si observa cu care se simte mai confortabil pufosul.

Citeste si: Puiul de pisica de la A la aproape Z. Tot ce trebuie sa stii cand adopti un pui de pisica.

2. Asaza litiera in locul potrivit

Un alt aspect important atunci cand iti inveti pisica sa foloseasca litiera este ca aceasta sa fie asezata in locul potrivit. Acest lucru inseamna ca litiera nu trebuie niciodata asezata langa bolurile cu apa si cu mancare. Pentru pisica este foarte important locul unde mananca si va evita sa isi faca nevoile fix langa acel loc.

Asaza litiera intr-un loc usor accesibil pisicii. Daca ii va fi greu sa ajunga la litiera, ea se va usura pe unde apuca. De asemenea, pisicilor le place sa aiba liniste. Asadar alege pentru litiera un loc unde sa nu fie mult zgomot, precum cel creat de masinile de pe strada.

-10%

Black Cat Friday 💥

Bluza printata-Autumn Cat, Femei

Prețul inițial a fost: 169.99 lei.Prețul curent este: 152.99 lei.
-10%

Black Cat Friday 💥

Bluza printata-After Coffee, Femei

Prețul inițial a fost: 169.99 lei.Prețul curent este: 152.99 lei.
-10%
Prețul inițial a fost: 199.99 lei.Prețul curent este: 179.99 lei.
-10%

Black Cat Friday 💥

Bluza printata-Winter Cat, Femei

Prețul inițial a fost: 169.99 lei.Prețul curent este: 152.99 lei.
-10%
Prețul inițial a fost: 169.99 lei.Prețul curent este: 152.99 lei.

3. Intretinerea litierei

Un alt aspect important este tipul de asternut pe care il folosesti. Pisicutelor le place ca acesta sa fie cat mai dens. Astfel, ele isi vor putea acoperi mai bine urmele dupa ce isi fac nevoile. Nu recomandam asternuturile cu odorizant. Datorita mirosului acestora, este posibil ca pisicile sa nu se simta confortabil sau chiar sa le creeze alergii.

Foloseste cantitatea potrivita de asternut. Daca litiera va fi prea plina, cel mai probabil pisica va risipi din asternut in timp ce va incerca sa isi acopere urmele. Iar daca litiera va fi prea goala, pisica nu se va simti confortabil sa o foloseasca deoarece nu isi va putea acoperi urmele corect.

Unii specialisti recomanda folosirea unui asternut cu o inaltime de 6 cm, altii cu o inaltime de 10 cm. Cel mai bine este sa ii pui pisicutei in litiera un asternut de 6 cm inaltime si daca observi ca nu se simte bine, mai adaugi pana la 10 cm.

Mentine litiera curata. Desi la inceput este recomandat ca atunci cand incerci sa inveti o pisica sa foloseasca litiera sa lasi in litiera foarte putin din materia fecala sau urina pentru a-i reaminti ca acolo trebuie sa isi faca nevoile, apoi este important sa cureti litiera cat mai des.

Cani si Termosuri

Termos Premium-Cat Mom

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Autumn Cat

139.99 lei
89.99 lei
78.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Hanging Cat

139.99 lei
64.99 lei
67.99 lei
139.99 lei
Stoc epuizat
76.99 lei
79.99 lei

Acest lucru inseamna sa ii cerni asternutul de cel putin doua ori pe zi, iar o data pe saptamana sa speli litiera. Pentru a spala litiera se recomanda folosirea apei calde si un detergent simplu. Nu se recomanda produsele chimice puternice. Acestea pot lasa reziduuri sau mirosuri care vor mentine pisica departe de litiera.

4. Invata pisica sa foloseasca litiera

inveti pisica sa foloseasca litiera

Urmatorul pas ca sa iti inveti pisica sa foloseasca litiera este sa ii observi programul si sa o ajuti la propriu sa mearga la litiera. Astfel, in general dupa ce aceasta mananca, doarme sau se joaca, ea va dori sa isi faca nevoile. Motiv pentru care imediat dupa o vei aseza in litiera. Invatandu-i programul, vei sti cand sa o duci la litiera.

Joaca-te cu pisica langa litiera. Cel mai probabil, dupa ce se va juca mult, pisica va dori sa elimine reziduurile din organism. Cand vezi ca va incerca sa faca acest lucru, o vei aseza imediat in litiera.

Daca este pisoi si nu stie cum sa sape in nisip si sa acopere, invata-l tu. Cand il duci la litiera, sapa usor cu degetul in nisip. La fel si dupa ce termina sa isi faca nevoile. Arunca cu degetul nisip peste excremente. Asa vei fi un exemplu pentru el si pana la urma te va urma. Nu incerca sa ii folosesti propria labuta. Este posibil sa se simpta anxios si va renunta sa mai incerce.

Recompenseaza pisica de fiecare data cand foloseste litiera corect. Ofera-i recompense in mancare sau mangaieri. Nu o certa niciodata atunci cand nu o foloseste. Asa doar o vei face sa ii fie frica de tine si nu vei rezolva niciodata problema.

Citeste si:  4 pasi prin care sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

5. Cum abordam situatiile in care pisicile nu folosesc litiera din casa

Daca pisica ta isi face nevoile in alta parte a casei, inainte sa stergi, ia putin din materia fecala sau din urina si pune-o in litiera. Apoi curata foarte bine zona respectiva pentru a te asigura ca ai eliminat complet mirosul. Daca mirosul va persista dupa canapea, pe covor sau pe mobila, pisica va considera in continuare ca acestea sunt locuri unde isi poate face nevoile. Astfel, o vei redirectiona catre litiera.

Totodata, daca observi ca pisica ta continua sa isi faca nevoile prin casa, desi ai curatat foarte bine peste tot, poti incerca sa asezi folie de aluminiu in acele locuri. Acest lucru o va face sa se simta inconfortabil si va renunta.

In cazul in care observi ca pisica ta are doar un loc preferat unde isi face nevoile, asaza bolurile cu mancare si apa fix acolo. Fiind foarte important pentru pisici locul unde mananca, cu siguranta va renunta la acel loc.

Ca o ultima solutie, in cazul in care celelalte variante prin care sa iti inveti pisica sa foloseasca litiera nu au dat deloc rezultate, este sa o izolezi intr-o camera pana cand invata. Astfel, vei alege o camera unde vei aseza bolurile cu apa si mancare si patutul pisicii intr-un capat, iar in celalalt capat sa ii asezi litiera si sa nu ii mai permiti pisicii sa iasa din acea camera pana nu s-a invatat cu litiera. Ai grija ca acea camera sa fie suficient de mare astfel incat bolurile cu mancare si apa sa fie la distanta de litiera. In acelasi timp asigura-te ca temperatura din camera este una potrivita pentru pisicuta. Daca tot refuza sa foloseasca litiera, poti pune nisip pe jos sau pe mobila unde isi face nevoile. Asa se va obisnui cu nisipul si apoi cu litiera.

149.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

119.99 lei
Stoc epuizat

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

169.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

154.99 lei
Stoc epuizat

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Moon Star Cat

119.99 lei
159.99 lei
Stoc epuizat
149.99 lei
139.99 lei
124.99 lei
Stoc epuizat
114.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

124.99 lei
149.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

Atentie! Asigura-te ca pisica ta nu are probleme de sanatate.

Datorita unor probleme ale tractului urinar, pisicile nu se pot abtine pana cand vor ajunge la litiera si vor urina oriunde apuca prin casa. In acelasi timp este posibil ca ele sa nu mai poata urina. Asadar, verifica daca urineaza in alte locuri sau nu urineaza deloc.

Citeste si: Ce trebuie sa stim despre sindromul urologic felin sau afectiunea tractului urinar inferior al pisicii – FLUTD

In acelasi timp, pisica poate urina cu sange, poate avea diaree sau poate vomita. Daca observi unul dintre aceste simptome, apeleaza imediat la un medic veterinar.

Acestia sunt cei 5 pasi prin care iti inveti pisica sa foloseasca litiera. In general acest proces dureaza aproximativ 2 saptamani, dar desigur ca poate fluctua mai mult sau mai putin. Daca adaugi multa rabdare si iubire, succesul este garantat. 🙂

Tu cum ai reusit sa iti inveti pisica sa foloseasca litiera? Povesteste-ne experienta ta intr-un comentariu. Cu siguranta va fi de ajutor celor care il vor citi. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: www.wikihow.pet

Un comentariu despre “5 Pasi prin care inveti pisica sa foloseasca litiera

    • Smaranda Pintilescu spune:

      Am un motan de 1 luna, ce tocmai l-am adoptat de doua zile și nu este învățat cum sa facă la litiera. In primele doua zile l-am dus eu in litiera și totul a fost bine. Acum a început sa facă in pat și in papucii de casa.

      • Ayanna Stefanescu spune:

        Am doi pui de pisica luați de câteva luni.Ei au fost învățați la litiera dar în ultimele zile au făcut în alte locuri.Litiera este curățată de dimineață și seara și are acoperiș.Locurile obișnuite în care fac sunt curățate imediat dupa ce fac acolo.Ce aș putea face pentru a rezolva problema?

      • Catalina Ralciu spune:

        Motanul meu avea doar câteva săptămâni când l-am adus de la țară, improvizasem o tăvița cu niste pământ de flori doar pt noaptea respectiva, pt că nu aveam de unde să facem rost de nisip la ora aceea. Dimineață am găsit urme de lăbuțe dinspre tăvița înspre ușa..semn că făcuse acolo. Apoi am folosit nisip obișnuit, care era deranjant la miros, plus că îl schimbam cu totul.. până când am descoperit nisipul special, care absoarbe și nici nu miroase ca cel normal.. referitor la pretenții, nu exista. I-am luat de oricare.. nu are preferințe: nisip absorbant sa fie. Când a crescut i-am luat o litiera mai mare, pt el, pe care o are și acum. Are 15 ani, nu am avut niciodată probleme cu el, in plus cere singur să fie schimbat nisipul, in caz că nu avem timp într-o zi să facem asta. Este un motan gras și fericit, care știe ce vrea! ?

  1. Carina calestru spune:

    Și eu am un pui de pisica de pe strada, mia adus-o soțul, ratacea printr-un șantier… Și nu e obișnuită cu litiera, o sa încerc pas cu pas și cu răbdare, aceste sfaturi…

    • Dascalu spune:

      Am o pisica de 5 saptamani si a invatat din prima zi sa foloseasca litiera. Ceea ce ma ingrijoreaza este ca in momentul in care isi face nevoile sta foarte aproape de nisip si se murdareste pe labute si codita. La pripru calca in ce a facut..

      • Cu Pisici spune:

        Buna! Pisicuta a invatat instinctiv sa mearga la litiera, insa nu a invatat si cum sa o foloseasca corect. Incearca sa stai langa ea si cand vezi ca vrea sa calce in ce a facut, o ridici de acolo. Repeta acest lucru de mai multe ori, iar cand va dori sa mai calce, ar trebui sa nu-i mai placa senzatia de umed si sa nu mai faca asa.

  2. Andreea spune:

    Salutare,

    Am doua pisicute, ambele femele, sterilizate. Pe una dintre ele am luat-o din strada, de pui, niciodata nu am avut probleme cu ea. S-a invatat singurica la litiera. Cealalta a ajuns la mine ulterior. Am trecut cu bine de perioada in care nu se intelegeau, din cauza ca sunt foarte teritoriale etc. Am avut initial nisip de tip silicat, o perioada foloseau amandoua aceeasi litiera si nu au fost probleme. Apoi am decis sa mai luam inca una, caci ambele pisici se mareau si era complicat pentru ele. La inceput toate bune si frumoase, fiecare isi folosea propria litiera. La o perioada de vreo luna distanta, pisicuta care a venit la noi mai tarziu, a inceput sa nu mai foloseasca litiera pentru treaba mare si facea mereu pe langa. Am schimbat nisipul, de la silicat am trecut la cel vegetal, am schimbat si locul litierelor si temporar s-au rezolvat problemele cu facutul pe langa. Dupa inca o perioada, pisicuta a revenit la aceleasi obiceiuri: treaba mica in litiera, treaba mare fix langa. Nu stiu cum sa mai procedez de data aceasta. Am incercat tot felul de tertipuri, sa ma joc cu ea langa litiera, mancarea nu se afla in zona, sa o urmaresc dupa masa si aici de regula am stat cu ea pana a folosit litiera, insa daca nu sunt in preajma, face tot langa. As fi recunoscatoare orice sfat ati avea pentru noi. Multumesc anticipat

    • Petro spune:

      BUNA ANDREEA!
      SI EU AM UN MOTAN SI DUPA CE L-AM CASTRAT LA VREO 2 SAPTAMANI A INCEPUT SA IMI FACA TREABA MARE LANGA LITIERA, DESI EL FACEA MEREU DOAR LA LITIERA. VOIAM SA TE INTREB PISICA TA SI-A REVENIT, AI GASIT O SOLUTIE LA PROBLEMA? CA EU SINCER NU STIU CE SA MAI INCERC CA SA-SI REVINA…

      • Andreea spune:

        Buna, Petro! Ma uitam ca am scris comentariul initial in 2019 si acum suntem in 2022. In tot acest timp pisica de care ma plangeam a trecut prin perioade si perioade, in sensul ca uneori a facut la litiera, alteori nu (treaba mare, cu treaba mica nu am avut probleme). Am incercat sa am grija la igiena litierelor, iar acum cu pandemia eu lucrez de acasa, de 2 ani de zile sunt cu ele si ma pot ocupa sa fie mereu curate, insa nu am reusit sa o obisnuiesc in totalitate.
        Am mers si la veterinar, este totul bine cu ea, explicatia fiind ca fie este razbunatoare, fie nu ii convine ceva anume. Nu am reusit sa identific ce nu ii convine, mai ales ca nu cred ca exista tip de nisip si marca pe care sa nu le fi incercat 🙂
        Am incercat spray-ul cu feromoni Feliway, care se lauda cu faptul ca reuseste sa calmeze pisicutele in caz ca simt stres in preajma lor, insa nu a dat rezultate, dar poti incerca, in comentariile produsului pe emag erau si oameni multumiti.
        Pe de alta parte sa tii cont ca si pentru motanelul tau castrarea a insemnat o trauma si poate ii ia ceva pana se reobisnuieste cu vechiul stil. Am ramas surprinsa sa aflu cat de des intra pisicile in depresie sau efectiv se supara si reactioneaza razbunator.

    • Cu Pisici spune:

      Buna Andreea! Este foarte bine ca le-ai luat litiere separate. De asemenea, este important ca acestea sa fie puse in locuri separate, nu una langa alta.
      Daca pisicuta face treaba mica in litiera, insa nu vrea sa faca si treaba mare, este clar ca ceva o deranjeaza. Asigura-te ca nisipul este curatat cat mai des posibil (de mai multe ori pe zi). Este posibil ca acesta sa fie deja umed de la urina si sa nu mai doreasca apoi sa faca si treaba mare tot acolo deoarece se murdareste pe labute. Sau poate o deranjeaza mirosul.
      Totodata, incearca sa speli litiera cel putin o data pe saptamana. Pisicile sunt niste fiinte extrem de sensibile in ceea ce priveste igiena si de aceea trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect.
      Speram ca iti vor fi utile aceste sfaturi. 🙂

  3. Ada spune:

    Salut!

    Am un pisic mic, inca nu a inceput sa isi faca nevoile singur dar cred ca intr-o saptamana ar trebui sa vina si momentul acesta si m-ar ajuta enorm un sfat referitor la ce nisip sa-i cumpar pentru inceput, ca sa fie si comod pentru el si sigur.

    Multumesc anticipat

    • Cu Pisici spune:

      Buna Ada! In ceea ce priveste nisipul, din pacate nu iti putem recomanda ceva anume deoarece depinde de fiecare pisicuta. Unele pisici prefera nisipul silicat, altele prefera nisipul clasic, s.a.m.d. Trebuie testat si sa vezi pe care il prefera mai mult micutul tau. Foarte important pentru el este sa ii oferi o litiera care sa nu fie inalta, astfel incat sa se poata urca cu usurinta in ea. 🙂

  4. Geo spune:

    Buna! Am un pisic de o luna jumatate pe care l-am primit de cateva zile. Stie sa faca la litiera, dar de cateva zile face treaba mica doar prin casa. Trebuie sa mentionez ca litiera este curata, este suficient nisip si nici nu este aproape de hrana lui. De ce urineaza in casa dar restul treburilor le face la litiera? :)) Puteti sa ma ajutati cu un raspuns? Si cum anume ar trebui sa procedez pentru a nu mai face asta?

    • J Alexa spune:

      Si eu patesc la fel, face caca la litiera si pipi prin casa, sunt curioasa daca stie cineva care ar putea fii motivul. Si eu am schimbat nisipul sa vad care ii place care nu, dar nimic 🙁

    • Anca spune:

      Asa face si pisicuta mea! Are 3 luni, o am de cateva zile, in primele zile a facut treaba mica in litiera, acum face pe la colturi :). Doar treaba mare o mai face la litiera.

  5. Raluca spune:

    Buna ! Am un motan de 1 an de zile.Nu am avut probleme niciodata cu el cu litiera pana acum o saptamana de cand a avut o problema de sanatate si fiind bolnav nu a putut merge la litera o zi si facea unde statea (in patut ,pe jos) .Acum s-a insanatosit insa nu mai face la litiera deloc .nu inteleg daca nu se poate tine sau nu vrea de fapt sa mai faca la litiera.Ma gandesc ca a vazut ca se poate si in alta parte sa faca si de asta .Face peste tot in casa ,numai in litiera nu .Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa il fac din nou sa isi faca nevoile doar in litiera .

  6. Ana Maria spune:

    Am un motan care până acum a stat la o casă la țară și vreau să îl aduc în oraș ca să stea cu mine dar nu a văzut niciodată o litiera și nici nu a folosit-o și nu știu dacă va face la litiera căci el se cerea afară , are 3 ani și mi-e frică să nu îl pierd dacă îi dau drumul afară căci el va veni într-un loc total nou ! Și am și un câine

  7. Ionut spune:

    Buna! Am adoptat o pisica de 3 ani care este obisnuita sa faca la litiera. I-am cumparat litiera cu capac. Asternutul il curat de fiecare data cand isi face treburile, iar litiera o curat dupa fiecare utilizare. I-am cumparat si un covoras de cauciuc ce i l-am pus in fata litierei pentru a se curata de silicat. De cateva zile face jumatate din treburi in litiera si jumatate pe covoras. Ce as putea face sa ii schimb acest comportament?

      • Ionut spune:

        E adoptata de aproximativ o luna, iar acest lucru il face doar de curand. La inceput isi facea treburile in litiera. Nu pare stresata, pare ca s-a obisnuit cu noua casa. Am citit si acel articol si consider ca nici unul dintre motivele prezentate acolo nu i se aplica. De cand o am, a facut de vreo 4-5 ori pe acel covoras. Ideea e ca nu inteleg de ce o parte din treburi le face litiera si restul afara pe covoras. Ar trebui sa ii iau covorasul o vreme sau cum as putea sa o dezvat de acest comportament? Incerc sa ii explic ca nu e voie sa faca acolo…

        • Cu Pisici spune:

          Buna! Poti incerca sa inlaturi o vreme acel covoras, Este posibil ca acesta sa ii displaca. Sau mirosul covorasului nu ii place si atunci simte nevoia sa il amestece cu mirosul ei.

  8. Alina Florea spune:

    Am un motan de 1 an.Este la noi de la 6 luni,a facut tot timpul in litiera.L-am castrat acum o luna si dupa 2 saptamani a inceput sa verse si sa aiba scaune moi.In urma administrarii probioticelor scaunul s-a reglat,insa nu mai face treaba mare in litiera.Fuge prin casa ca disperatul,se urca in litiera care parca il frige si apoi gasim materiile fecale pe pervaz,in pat sau insirate prin casa.In rest comportamentul este neschimbat: are apetit, este jucaus .

    • Petro spune:

      BUNA ALINA!
      SI EU AM UN MOTAN SI DUPA CE L-AM CASTRAT LA VREO 2 SAPTAMANI A INCEPUT SA IMI FACA TREABA MARE LANGA LITIERA, DESI EL FACEA MEREU DOAR LA LITIERA. VOIAM SA TE INTREB PISICA TA SI-A REVENIT, AI GASIT O SOLUTIE LA PROBLEMA? CA EU SINCER NU STIU CE SA MAI INCERC CA SA-SI REVINA…

  9. Elena spune:

    Buna. Am 2 pisicuțe mici. Au doar o lună de zile. Le-am primit vineri și au făcut la litiera. Sâmbătă au primit deparazitarea și de atunci nu prea mai fac. Mai nou fac pe canapea si pe jos. Le-am curățat litiera si am încercat sa ii învăț. Menționez ca pisicuțele sunt acasă la părinți si ei nu prea sunt acasă. Adică lucrează si ajung in jurul orei 5 (tati) si mami lucrează o zi si o zi.
    Ce sa le fac?
    M-am gândit la toate variantele si chiar sa le aduc la mine. Eu stau într-un apartament.
    Ma gândesc ca dacă sunt cu mine, poate reușesc sa le învăț. Nu știu ce sa le mai fac. Am mutat litiera de lângă mâncare, am curățat si le-am pus alt nisip.

    Este o idee buna dacă le schimb locul? Gen sa le aduc la oraș, pana se vor învăța sa meargă la litiera?
    Momentan ele stau in Bucătărie la țara.
    Mulțumesc.

    • Cu Pisici spune:

      Buna, Elena! Ai putea sa le aduci la tine daca iti permite timpul sa le supraveghezi si sa le ajuti sa mearga la litiera atunci cand vezi ca au nevoie. Uneori aceasta este cea mai sigura varianta.
      Si sa te asiguri ca litiera nu este prea inalta, astfel incat micutelor sa le fie usor sa se urce in ea. Mult succes! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.