4 pasi prin care sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

Daca doresti sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua, sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont. Schimbarea este dificila pentru toata lumea. Asadar, nici pisicilor nu le place sa se mute. Intregul proces poate fi foarte stresant pentru pisicuta. Este important ca tu sa ramai calm, rabdator si intelegator pe tot parcusul lui.

Iata 4 pasi prin care poti sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua:

  1. Cusca de transport

O pisicuta care nu te cunoaste, cel mai probabil nu va dori sa stea la tine in brate. Noutatea o sperie in general, iar persoanele straine cu atat mai mult. Este recomandat sa ii pui la dispozitie o cusca de transport. Astfel, ea se va simti in siguranta intr-un loc in care nu poate fi atinsa. In acelasi timp, reduci considerabil riscul de a o pierde. Calatoria pana la noua locatie, drumul cu masina, zgomotele, locurile, oamenii sunt factori extrem de stresanti pentru pisica. E posibil ca ea sa incerce sa evadeze si sa arate semne de anxietate. Este important sa nu o lasi afara din cusca de transport pana cand nu ai ajuns cu ea in siguranta la tine acasa. Daca circumstantele iti permit, este bine sa ii oferi pisicii cateva zile sa se acomodeze cu noua cusca de transport.

  1. Locul ei

sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

Inainte de a o aduce acasa, este de preferat sa ai deja un loc in casa special amenajat pentru ea. Astfel, reusesti sa ajuti o pisica sa se integreze intr-un nou camin mult mai usor. Acest loc poate consta intr-o baie, un dormitor mic sau o debara spatioasa aerisita. Aici vei construi un culcus confortabil pentru pisicuta, vei plasa o litiera si un vas cu apa. Pentru inceput, nu este necesar sa ii aduci si mancare. Oricum pisicuta, fiind stresata, nu va manca pentru cel putin o ora. Ea trebuie lasata sa se adapteze in propriul ei ritm. Asadar, plaseaza cusca de transport in incaperea special amenajata pentru ea. Deschide usita custii si paraseste camera, inchizand usa in urma ta.

Este bine sa vorbesti calm si incet cu pisicuta ta pana in acest moment. Acum ea stie ca e singura, deci in siguranta, si are la dispozitie tot ce ii trebuie. Este necesar sa pastrezi un contact constant cu pisicuta. Sa ii aduci mancare, sa verifici ca e totul in regula cu ea din cand in cand. Procesul de acomodare al pisicii poate dura de la cateva ore pana la cateva zile.

  1. Explorarea locuintei

Atunci cand observi ca pisicuta este deja calma, linistita si se simte confortabil in locul special amenajat pentru ea, poti lasa usa deschisa. Ea va decide cand va iesi din camera, in care acum se simte in siguranta, pentru a explora si restul locuintei. Este important ca usile si geamurile sa fie inchise in cazul in care se sperie de ceva si va incerca sa fuga. Este posibil sa se ascunda in locuri greu de accesat. Daca nu este prinsa si nu se afla in niciun fel de pericol, o poti lasa sa iasa de acolo atunci cand doreste ea.

Acelasi lucru este valabil si pentru locurile inalte din casa. In cazul in care se catara prea sus, nu trebuie convinsa sa coboare. Este modul ei de a se auto-proteja si de a se acomoda cu noile imprejurimi. Din punctele inalte poate observa mult mai bine tot ce misca in jurul ei si sa se obisnuiasca mai usor.

Citeste si: Puiul de pisica de la A la aproape Z. Tot ce trebuie sa stii cand adopti un pui de pisica.

89.99 lei99.99 lei
79.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Cat Mom

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei
49.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Don’t Care

139.99 lei
69.99 lei
  1. Afectiune

sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

Un ultim pas prin care prin care sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua este sa ii oferi afectiune. Este posibil ca pisicuta pe care ai decis sa o adopti sa fi avut traume in trecut. Chiar si o despartire de un alt omulet de care se atasase poate reprezenta un eveniment dureros pentru ea. Este necesar sa creezi treptat o legatura cu pisicuta ta, lasand-o pe ea sa decida ritmul.

Atunci cand va dori afectiune, va sti sa o ceara. Pana atunci, este recomandat sa fii o prezenta calma, intelegatoare si sigura pentru ea. Sa o lasi sa se acomodeze cu tine, cu vocea ta, cu mirosul tau. Sa inteleaga faptul ca esti acolo sa o ajuti, sa ii oferi mancare si adapost si esti pregatit sa ii oferi si multa iubire. Las-o pe ea sa faca primul pas, sa te abordeze prima. Atunci cand va veni langa tine, ramai calm, vorbeste incet si sa nu face miscari bruste. Ea te va mirosi si va incerca sa te cunoasca. O poti mangaia dupa ce deja ea a stabilit primul contact. Atingerile trebuie sa fie domoale si de scurta durata. Timpul de acomodare variaza in functie de personalitatea si experientele trecute ale fiecarei pisicute.

Citeste si: Cum sa iti inveti pisica sa mearga in lesa, pas cu pas

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

119.99 lei
Stoc epuizat
149.99 lei
159.99 lei
Stoc epuizat

Accesorii si decoratiuni

Inel din argint Black Sweet Cat

114.99 lei

Accesorii si decoratiuni

Cercei din argint Pisica Neagra

139.99 lei
109.99 lei
139.99 lei
124.99 lei
149.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

Acestia sunt pasii prin care poti sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua. Retine ca pentru o pisicuta poate fi extrem de stresant sa isi schimbe mediul in care traieste. De aceea este foarte important sa ai multa rabdare cu ea si sa ii oferi tot sprijinul de care are nevoie. Cu siguranta iti va fi recunoscatoare si iti va aduce multa bucurie in fiecare zi. 🙂

Tu ai reusit sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua? Spune-ne cm intr-un comentariu. Experienta ta va fi de ajutor iubitorilor de pisici.

Citeste si: 6 Sfaturi despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.georgiaspca.orgwww.paws.org

6 comentarii despre “4 pasi prin care sa ajuti o pisica sa se acomodeze intr-o casa noua

  1. Diana Dya spune:

    Buna ziua! Vreau sa va adresez o întrebare. E bine că o pisicuță de aprox. 5 luni să trăiască numai și numai într.un apartament? Mă gândesc că după o perioadă tot se plictisește și își dorește ceva nou. (PS: am o pisicuta de 5 luni foarte jucăușă și am senzația că s.a plictisit sa tot stea în aceleași locuri.) Îmi puteți da un sfat? Mulțumesc ?

  2. Pingback: 5 Pasi prin care inveti pisica sa foloseasca litiera - Cu Pisici

  3. Pingback: Zborul cu avionul pentru pisica ta, dificil? Ghid de calatorie - Cu Pisici

  4. Iuliana Dobre spune:

    Buna ziua. Am dat Sore adoptie o pisica de 2 ani și jumătate care era foarte atașata de mine.Dar de multe ori suntem obligați sa facem niște lucruri chiar dacă sunt foarte dureroase. Locuiește intr un apartament cu o domnișoara doar ele doua.Este foarte dorita si iubita. Este o pisica sterilizata, calma și afectuoasă. In schimb mi s a spus ca Pisica sta ascunsa in mare parte pe unde vrea ea și își face nevoile in sifonier.Evident ca persoana care a adoptat o este f suparata ca a trebuie sa spele aproape tot din sifonier. A fost atenta sa țină usa șifonierului mereu închisă dar acum își face nevoile in spatele canapelei.Menționez ca nu obișnuia sa facă decât la litiera iar ea de când s a născut a stat numai in casa. Ce sfaturi aveți pentru aceasta situație neplăcuta?

    • Livia Antonescu spune:

      Este foarte important sa aiba aceeasi litiera, acelasi nisip ca in prima casa in care a locuit (sa simta acelasi miros, al ei personal), in rest multa rabdare si iubire

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.