Faptul ca si pisicile devin agresive este un lucru cunoscut si, in fond, natural. Oricat de dulci si blande sunt ele, agresivitatea in randul felinelor nu este ceva iesit din comun. Asadar, ar fi bine sa intelegem ce anume o declanseaza, nu? Mai ales ca, in ceea ce priveste interactiunea om-pisica, omul este aproape intotdeauna motivul pentru care pisicile devin agresive.
Iata 6 cauze pentru care pisicile devin agresive:
-
Joaca de-a vanatoarea
Atunci cand sunt mititele si ne „ataca” ni se par absolut adorabile. Dar, in timp, incurajarea acestui joc poate duce la dezvoltarea unui comportament agresiv. Mesajul pe care l-au primit a fost faptul ca trebuie sa se apere de mainile/picioarele noastre si ca este in regula sa se joace cu ele, sa le zgarie si muste.
Citeste si:
Cum sa iti dezveti pisica sa muste prin 7 metode simple
Prea multa energie sau plictiseala pot fi cauze pentru inceperea unui astfel de “joc”. Important este sa nu ne jucam niciodata dur cu pisicutele noastre. In schimb, ar fi bine sa le indreptam atentia spre obiectele din casa pentru pisici, cu care acestea sa se joace cum doresc.
-
Frica
Cel mai des, pisicile devin agresive atunci cand le este frica de ceva. Este si normal, nu? Cand in fata lor apare un asa-zis pericol, sistemul nervos simpatetic activeaza „modul supravietuire”. Este necesar sa se evite situatiile in care pisicuta ta se simte amenintata sau prinsa, inconjurata. Reactiile ei pot fi extrem de violente in aceasta situatie.
-
Stres
Este foarte important sa ii oferim pisicutei noastre un mediu sanatos de trai. A locui intr-o casa cu multe certuri, zgomote, multe persoane sau multe alte animale poate avea un impact negativ asupra pisicutei. Aceasta poate manifesta reactii violente.
De asemenea, o trauma veche poate avea repercursiuni. Iar pisicile devin agresive atunci cand sunt factori care le amintesc de circumstantele periculoase in care s-au aflat anterior.
Daca sunt necajite cu ceva sau nu pot obtine ce isi doresc, se pot naste frustrari care sa se transforme ulterior in stres.
Desigur, depinde foarte mult de personalitatea fiecarei pisici, de gradul de toleranta, de varsta la care a fost adoptata si de mediul de trai care i se ofera.
Evaluat la 5.00 din 5
79.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
49.99 lei
Evaluat la 4.00 din 5
69.99 lei
-
Mangaierile
Se poate intampla ca acum sa ai un moment placut in care iti tii pisicuta in poala si o rasfeti cu mangaieri si in secunda doi aceasta sa sara de acolo nervoasa. Si sa lase in urma ei niste semne de gherute si coltisori. Se intampla prea rar ca o astfel de reactie sa apara din senin. Asadar, fii atent la limbajul corpului pisicutei tale. Exista
metode prin care sa iti mangai corect pisicuta si astfel sa eviti sa ii creezi discomfort.
-
Hormonii
Atunci cand sunt gestante, pisicile devin agresive mult mai usor si mai repede. Este vorba de instinctul de mama care isi apara puii ce predomina in comportamentul lor.
De asemenea, la pisicile care nu sunt sterilizate exista sanse mai mari sa manifeste violenta.
Este si cazul masculilor, care se pot bate cu alti masculi pentru o femela. Sau un motan de apartament poate deveni agresiv din cauza faptului ca este foarte teritorial.
Citeste si:
Totul despre sterilizarea la pisici – in ce consta aceasta si de ce este importanta
Evaluat la 4.00 din 5
119.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
149.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
159.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
139.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
109.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
139.99 lei
Evaluat la 5.00 din 5
124.99 lei
Evaluat la 4.00 din 5
114.99 lei
-
Instrainare
In situatia in care ai mai multe pisici de apartament si duci una dintre ele la veterinar, salon sau alta locatie, la intoarcere este posibil ca pisica ramasa acasa sa devina agresiva. De ce? Pentru ca, desi pisicile se recunosc intre ele vizual, mirosul lor sensibil joaca un rol foarte important. Asadar, pisica ramasa acasa o recunoaste vizual pe cea care s-a intors, dar mirosul este diferit. Acest aspect poate fi o cauza pentru care pisicile devin agresive. Este posibil sa fie necesara o reintegrare treptata.
Indiferent care este cauza pentru care pisicile devin agresive, exista aproape intotdeauna semne care prevestesc comportamentul violent. Este foarte important sa intelegem limbajul corpului pisicutelor noastre. Aceasta ne poate atentiona prin: „marirea” ochilor si dilatarea pupilelor, orientarea si culcarea urechiusele pe spate, zvacnirea coditei, turtirea mustatilor pe fata.
Tu ce cauze pentru care pisicile devin agresive cunosti? Comunica-ni-le si noua printr-un comentariu. 🙂
Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<
Sursa:
www.jacksongalaxy.com
Citeste si:
Buna dimineata si un an bun!
Am o problema si am s-o iau in ordine cronologica.
Acum vreo 3 ani jumate, am luat acasa o pisicuta de cateva zile. Nu este o pisica lipicioasa, are toane, trebue s-o lasi ca pe ea. Am sterilizat-o.
Dupa cca 1 an am adus un motanel adult, tanar. Nu s-au lipit dar nici nu s-au respins. L-am sterilizat.
Dupa iar cca 1 an am adus o pisicuta cam de-o luna. Motanul a adoptat-o imediat, in detrimentul primei pisici. A devenit chiar foarte protector: o spala, dormeau impreuna, faceau totul impreuna, o lasa sa-i maance mancarea iar daca o auzea pe asta mica mieunand din varii motive, o ataca pe prima pisica, initial singur dupa care impreuna. Pisicuta este extrem de lipicioasa, este singura pisicuta care vine si doarme cu mine, langa mine. Nu am sterilizat-o imediat, ci abia anul tecut pe la sfarsitul lunii noiembrie. A inceput sa evite usor motanul.
Ieri dimineata, cand le-am dat sa manance, cea mica era exacerbata in asteptarea ei, de parca nu mancase zile intregi, ea fiind defel mai lacoma la mancare.
Ieri s-a intamplat ceva socant pentru mine: cea mica l-a atacat pe motan extrem de agresiv si feroce! In plus, in timpul atacului, pisicuta a facut caca si pisu. I-am izolat si dupa cateva ore le-am dat drumul. In cateva minute iar l-a atacat. Iar i-am izolat, apoi, seara tarziu atacul s-a repetat. I-am izolat toata noaptea.
Azi dimineata le-am dat sa manance separat. Dupa un timp le-am dat drumul, la cautat din priviri, si atacul s-a repetat, la fel de feroce, tot cu caca si pisu. Motanul nu reactioneaza, pur si simplu paralizeaza.
Tot de ieri, pisicuta miroase peste tot in casa. Nu stiu ce se intampla, nu-mi dau seama de cauze, nu stiu cum sa gestionez!
Multumesc pentru orice sfat!
Buna Luminita! Ne pare rau sa aflam ca exista aceasta situatie intre pufosii tai…
Problema poate fi una complexa si din pacate noi nu ne putem da seama din exterior ce cauzeaza aceasta agresivitate. Desi erau foarte apropriati, se pare ca pisicuta cea mica a fost foarte deranjata de motanel, ceea ce a facut-o sa devina atat de agresiva. Poate ca i-a mancat mancarea, daca a reactionat asa cand si-a primit portia. Doar tu iti poti da seama, observandu-i in continuare. In acelasi timp, fiind agresivitatea la un nivel foarte inalt, exista aceasta posibilitate, ca pisica sa faca pipi si caca.
Iti recomandam sa ii hranesti in camere separate o perioada, iar daca aceasta problema continua, cel mai bine este sa mergi cu pisicuta la un medic veterinar.
De asemenea, sa ai prin preajma niste manusi foarte groase de bucatarie pe care sa le folosesti in momentul in care ii desparti daca vor incepe sa se bata, pentru a evita zgarieturile si muscaturile pe maini, acestea putand fi destul de grave.
Va tinem labutele pentru rezolvarea problemei cat mai repede! 🙂
Pisica noastră tocmai s-a speriat groaznic in seara asta fiindca i s-a agățat o pungă de cumpărături de gât în momentul în care s-a băgat în ea… a alergat toata casa si cu greu am reusit sa i-o dam jos…. timp in care a urinat peste tot in alergarea ei plus ne atacă si ne scuipa… a devenit agresivă cu noi …ceea ce pana acuma nu s-a întâmplat. .era dimpotrivă o cerșetoare de mangaierii
Buna Alina! Se comporta asa deoarece s-a speriat foarte tare. Acordati-i timp sa isi revina. Probabil va avea tendinta sa se ascunda in locuri cat mai retrase, acest lucru ajutand-o instinctiv sa se simta in siguranta. Dupa ce isi va mai reveni, cu siguranta va cersi din nou mangaieri. 🙂
Buna ziua. Am si eu o problema destul de importanta. Am o pisica, de cand era cat pumnul, luata de pe strada. Femela. Deoarece locuiesc la bloc, nu a avut ocazia sa intre in contact cu alte pisici.
Am sterilizat-o acum cativa ani. Acum sunt doar cu ea, dar am fost mai multi in familie. O iubesc, rasfat destul de mult, ma joc cu ea, de-a v-ati ascunselea, prinselea, cu mingiute, are jucariile ei. de obicei doarme cu mine. Are analizele la zi, ii fac baie cand este mai cald, nu prea ii place. E destul de mare, cam 5,6 kg.
Problema e ca, ma ataca si imi lasa rani destul de urate, ultima o am acum. Aproape am ajuns la operatie, sa imi curete rana. Nu stiu de ce, ma ia prin surprindere, cand citesc de ex. sare, si musca, sau da cu gheara, inca nu am observat, ca e doar o gaura, si fuge. Doare tare, iese sange, etc. Am fost in decurs de vreo 6 ani, de cand a inceput prima data, in situatia mai grava, de vreo 3 ori. Si incep, tetanos, urgenta, curatat rana, pansat, vizita la spit. infectioase. O data mi s-a cerut sa o duc la veterinar, la consult. Au zis ca din dragoste, joaca, mai nebunatica. In rest, e ascultatoare, face in litiera, nu imprastie, iubitoare, se gudura, imi atrage atentia.
Mentionez, prima data cand m=a atacat, lipsisem de acasa vreo 10 zile, am fost in strainatate, la fiul meu,dar venea mama sa mai vada de ea. Venea de la 60 km. In noaptea camd am ajuns, am luat-o in brate, normal, apoi in balcon ii povestem mamei cum a fost. Dintr_o data, pisica din spate, si-a infipt ceva in picior. M-a durut pana in creier. Sange, urgenta… Asta a fost primul. Apoi cam la un an, se repeta, asa mai grav. Ultima mare rana mi_a facut in 2015,cand a si fost la veterinar. Alte atacuri mai minore. Acum de Pasti, din nou, si asta m-a speriat. Cei mai multi ma cearta ca o mai tin, ca va deveni mai dementa si imi va tot face rau. Mai mentionez ca este destul de posesiva, de ex daca vb mai mult de 5,10 min la tel, vine si se da pe langa mine, miauna, pana inchid, desi înainte de convorbirea cu altcineva, nu ma ocupam cu ea, sa zici ca am neglijat-o. Daca vin persoane straine in casa, nu face asa, e cuminte, vine, ii miroase.
Problema e ca vreau sa stiu, are vreun leac, sau i se va accentua agresivitatea cu varsta. Eu speram sa isi lase obiceiul.M+ar durea sufletul sa o dau undeva, e ca si copilul meu, e tot ce am acum langa mine, sar nici sa imi pun sanatatea in joc nu pot, pt. ca pot fi periculoase ranile.
Aa, si, uneori mai plec cateva zile, maxim 4,si o las singura, bineinteles cu apa a i mancare din belsug. Uneori mai vine cineva la 2 zile sa vada de ea.
Si uneori, daca sunt in pat, o vad langa pat, la capul meu, parca sta la panda, cu urechile pe spate, fixandu-ma. Chiar m=am speriat uneori, crezand ca sare iar la mine. Dar nu sare atunci, de cele mai multe ori. As vrea sa stiu, se poate face ceva, ca sa pot sa o pastrez, sau…
Buna Gabriela! Ne pare rau sa aflam ca pisicuta ta are acest comportament… Chiar daca are aceasta problema, noi spunem ca nu este o motiv pentru a o abandona. Ne-am dat seama cat de mult o iubesti si te sustinem sa gasesti o solutie pentru a o ajuta sa aiba comportamentul dorit.
Din pacate nu detinem suficiente cunostinte pentru a te indruma despre cum poti rezolva aceasta problema a agresivitatii, insa iti recomandam sa cauti pe Youtube episoade din emisiunea My Cat from Hell. Sunt prezentate foarte multe cazuri in care pisicile sunt extrem de agresive, dar si solutiile. Acesta este unul dintre episoade: https://www.youtube.com/watch?v=gdjTW3ftOB4. Speram sa iti fie de ajutor! 🙂
Buna ziua! Si eu ma confrunt cu o problema, poate aveti vreo explicatie, eu nu prea o gasesc?. Acum 3 luni am adoptat o pisicuta Scottish fold in varsta de 3 ani. Am observat ca in momentul in care aude mieunat de pisica ( fie de afara, fie de la televizor) sau zgomote joase, ma ataca. Care ar putea fi cauza si cum as putea s-o ameliorez?
Multumesc!
Buna Alexandra! Din pacate nici noi nu am mai intalnit o asemenea situatie pana acum si nu stim exact cum sa te ajutam… Iti recomandam sa incerci sa discuti cu persoana de la care ai adoptat-o, care banuim ca o cunoaste mai bine, si sa incercati sa intelegeti impreuna de ce se comporta asa. Cert este ca acele sunete o deranjeaza si cel mai probabil o fac sa se simta amenintata, motiv pentru care ataca.
Cand te ataca, poti incerca sa o stropesti usor cu un spray cu apa, iar asta o va determina sa inceteze. De asemenea, iti recomandam sa petreci cat mai mult timp jucandu-te cu pisicuta. Asa ea nu va mai avea prea multa energie pentru atac si totodata, prin joaca, relatia dintre stapan si pisica devine mai puternica. Si nu uita sa o recompensezi prin vorbe, mangaiat sau mancare, atunci cand nu te ataca, desi se aud acele sunete care o deranjeaza. Speram sa iti fie de ajutor aceste sfaturi. Mult succes! 🙂
Buna seara,
Am 3 pisici in apartament.
Una dintre ele are 3 pui de aproape o luna. Ceilalti 2 sunt motani, unul de 1 an si 5 luni (castrat) celalalt 8 luni (necastrat). Toate sunt salvate.
Cei doi motani au facut o dermatita, cel mare o are mai accentuata decat cel mic.
I-am spalat pe amandoi cu un sampon special pentru asta. Cel mare a primit baie completa, cel mic doar local.
Pisica cu pui a devenit foarte agresica cu ei. Nu ii mai recunoaste, probabil mirosul li s-a schimbat complet. Stiu ca femelele devin mult mai usor agresive cand au pui.
Cum as putea sa procedez. Mirosul lor specific ar trebui sa le revina. Cum sa ii reintegrez, avand in vedere ca pisica devine extrem de agresiva. Am prins 2 episoade. A reusit sa deschida usa si sa ii atace, insa i-am despartit repede, nu a exista contact fizic de durata.
Ce as putea face in continuare avand in vedere ca pisica are pui pe care nu ii pot da spre adoptie inca? Iar partea cu izolarea, la fel, nu stiu cat o sa pot face asta.
Buna Bianca! Din pacate cea mai indicata este izolarea in acest caz, pana cand se vor mai potoli. De asemenea, poti incerca sa introduci in camera pisicii cateva zile la rand, diverse obiecte ale motanilor precum patarica, jucarii, care sa aiba mirosul lor. Astfel, pisicii ii va deveni mai familiar mirosul si este posibil sa il accepte. Mult succes! 🙂
Buna ziua am si EU o problema….. Am un motan de 2 ani crescut de mine de cand era mic…. Intro zi ma atacat…. Nu prea inteleg motivul acum va explic…. Deci motanul meu are liberate pe terasa unde are contact cu mai multe pisicu te fie fete fie motani…. Intro zi pe terasa a vazut un pui de motan pe terasa stiu sigur ca è de sus de pe casa, acum EU am prins pisicu (mik) Sal calmez si Sal pun inapoi pe casa, in moment ul in care lam bagat in casa, a inceput sa faca ca toate alea e de mentionat ca è mik si afara motanul meu nu la atacat, dintro data ori a vrut Sal muste de cap ori Sal IA nu stiu da ma atacat pe mine de picior foarte grav…. Ori ma atacat din cauza mieunatu pisici ori cà e puiu lui nu stiu, Multumesc
Buna ziua !Asa am pățit și eu .Am un pisic nesterilizat de 2 ani.siamez.Si in curte am gasit un pisic mic .L am băgat în casa sa l șterg pe botic ca era murdar ,având si musafiri ,iar prietena mea care era in vizita la mine cu cei doi copii a vrut puiul de pisic .Nu va spun ce a urmat.Pisoiul meu m a atacat si de mâini si de picioare sunt muscata si zgariata .Am prins frica de el .Am vrut sa l dau afara dar nu pleaca.Am fost la spital de urgență. Au spus că nu au văzut asa ceva.Ce ma sfătuiți ?Mi afost mila sa l castrez.Azi ma duc la veterinar sa i arat rănile su sa vedem ce zice?Dacă sarea la fața?La gat?
Buna, Lucia! Ne pare rau pentru acest incident… Pufosul a reactionat astfel deoarece i-a fost incalcat teritoriul si trebuia sa si-l apere. Iar aceasta stare este posibil sa ii fi fost accentuata de faptul ca nu este sterilizat. Nu ai de ce sa iti fie mila, sterilizarea este o procedura sigura si recuperarea dureaza putin. 🙂 Mai multe informatii despre sterilizare poti citi aici: https://cupisici.ro/2017/09/01/totul-despre-sterilizarea-la-pisici/. Speram ca esti bine cu ranile si ca in curand pufosul se va calma. Va tinem labutele! ?
Buna Katy! Motanul este sterilizat? Daca nu, este posibil sa fi actionat astfel datorita hormonilor.
De asemenea, pisicile in general sunt foarte teritoriale, iar puiul i-a incalcat teritoriul. Astfel, motanul doar si-a aparat spatiul.
Buna ziua, nu era sterilizat, fapt e ca mam speriat foarte tare incat deseori mie si frica Sal ating, cu toate ca pisicu meu vine si cauta mangaierile la fel ca de obicei, nu am decurs inainte la sterilizare pentru ca nu mi se pare corect fata de animalut, si in plus frica de al pierde, dar cu sfatul veterinarului la-m sterilizat!
Multumesc din suflet!!! ma-ti linistit un pik sper sa-si revina caci nu as putea Sal dau sau Sal Las cine stie pe unde ca ar inseamna ca-mi Las propiul suflet!!!!! Doamne ajuta
După ce l-ați sterilizat a mai fost agresiv ?
Cu mare drag! Speram sa fie totul in regula de acum! ?
Buna seara! Avem 2 pisicute in apartament salvate si acum fac parte din familie. Pisica cea mare in varsta de 8 ani, sterilizata devine brusc agresiva fata de sotul meu si vrea sa il atace. A fost crescuta de mica de el cu biberonul si a avut parte de multa iubire. Prima criza a facut-o cu 4 ani in urma si a durat aproape o saptamana. Acum a inceput in urma cu de saptamani si in 2 zile i-a trecut. Azi suntem deja la a treia. O izolam in camera sa se calmeze. Cu mine si cu cealalta pisica nu are acest comportament. Ieri sotul i-a dat conserva, s-au jucat, noaptea a venit la el in brate , iar in aceasta dimineata din senin a inceput sa urle catre el devenind brusc agresiva. Nici la veterinar nu am cum sa merg cu ea in aceste momente, poate doar sa sedam sa mergem la analize. Am vb cu mai multi medici veterinari …nu ne-au lamurit. Suntem disperati!
Buna ziua! Am o pisica in varsta de 5 ani si una pe care am adoptat-o de curand, face 1 an. La inceput a fost greu sa le imprietenesc deoarece cea mare nu era prea sociabila. Intr-un final se acceptau chiar se jucau noaptea cateodata impreuna, dar de ceva timp de cand am inceput sa le las afara, cea mare sta numai la usa maraie si ne scuipa daca incercam sa o luam de acolo noaptea cand nu are voie afara, chiar si cand trecem pe langa ea ne scuipa. Cu pisica cea mica e mai distanta, o scuipa si pe ea de fiecare data cand o vede, iar cu noi a devenit la fel de distanta. Nu prea inteleg de ce e asa pentru ca era o pisica calma. Sfaturi?
Buna ziua am o problema cu motanul meu de 9 ani luat din gradina blocului de mine.M a aracat de 5-6 ori eram praf pe maini pe picioare.Din senin niciodata nu l am agresat sau altceva mentionez ca mai am doi motani un british short hair si un maidanez negru toti trei castrati.
Am ajuns la disperare sa nu mai pot sta in casa copiii nu vor sa l dau afara. Iubesc pisicile dar nu mai suport sa fiu victima agresiunilor. Va rog un sfat ce pot face ?
Buna seara! În urma cu 3 luni am adoptat de pe strada un pisic abandonat, el fiind foarte micut pe atunci. Problema este ca pisicul ma musca extrem de rau încât nici nu pot sa îl ating, ba chiar sare pe mine sa ma muște de mâini sau de picioare. Este foarte violent cu alte cuvinte. Precizez ca, noi locuim la bloc și ziua sta mai mult singurel iar în weekend mergem la tara. Nu stiu ce as putea sa ii fac, ma puteți ajuta în acest sens cu un sfat sau dacă exista o soluție pentru a-l îmblânzi?? Va mulțumesc!
Bună ziua! La fel și eu,am luat un pisoi de pe strada, dintr un șanț mai exact,avea aproximativ 2 săptămâni zic eu,l am hrănit cu biberonul,l am alintat,l am iubit ca pe un copil, acum are 6 săptămâni, de vreo 4 nopți nu mai pot dormi liniștita, se urca în pat lângă noi și mușcă tot ce prinde ( mana ,picior , cap ,ureche ),este foarte violent, de mângâiat nu mai zic ca dacă pui mana pe el îți sare în cap. Este liniștit doar ca suge la biberon 3 4 minute. Dacă ați aflat ceva și v a ajutat pe dumneavoastră ați fi recunoscătoare daca mi ați împărtăși și mie ” secretele ” 😂 . Precizez ca pisica sta doar în apartament și nu mai sunt alte animale în preajma.
trebuie multa rabdare…este ca la copii..are foarte multa energie si trebuie consumata intr un fel…luati jucarii, mai ales tip undiță…de fiecare data cand se joaca agresiv trebuie sa ii atrageti atentia cu undiță. Daca nu se linisteste nu il mai bagati in seama..nu trebuie alimentata agresiunea..de fiecare data cand il mangaiati si sta cuminte, sa ii dati o recompensa….si usor usor o sa se usuce! Seara inainte de culcare, incercati sa va bucati cu el cu undița, sa il lasati sa o prinda…sa o gandeasca..etc..iar dupa ii dati recompensa…ca sa isi consume energia!
Mulțumesc! Jucării are de toate felurile, șoricei, mingiuțe undite vreo 2 . Ne jucam cu el,însă noaptea e problema, oricât de obosit ar fi tot își găsește timp sa vina în pat sa ne muște. O sa încerc sa l mai obosesc poate va dormi toată noaptea.
Buna seara! As vrea sa stiu de ce a 3-a pisica a mea a devenit peste noapte agresiva!
Am scapat-o pe afara si cand am gasit-o, era gestanta. A facut 2 pisoiasi si au crescut. Si au cativa ani, maturizandu-se deja oleaca.
Dupa multa vreme, pusica cea mare(mama) a inceput sa fie in calduri, asa ca i-am dat o injecție, pentru 6 lui sa nu fie in calduri. Peste cateva săptămâni /luni a devenit agresiva brusc. Atata pisoiasii mici, hâhâia, maraia, musca, dadea cu ghiara si tot ce se putea. Am incercat sa remediez situatia, dar a mers doar pentru mine umpic. Pisica mare acuma nu mai doarme cu mine, ceea ce facea de mica si doarme in alta camera total separata. Rare ori mai incearca sa vina in camera mea, dar incepe sa hâhâie si pleaca. Cand merg in camera in care sa mutat ea, nu imi face nimic, ba chiar vine din cand in cand la mangaiat, dar cu pisoi ei este foarte agresiva.
Din ce motiv?
În primul rand pastilele sau injecțiile pot afecta sănătatea pisicii. Sterilizand pisica o ajutați sa fie mai sănătoasă !
( de preferat sa o sterilizati cand nu este în perioada cand este în călduri)
Citiți pe internet sunt multe avantaje din punct de vedere al sănătății dacă alegeți sa o sterilizati!
Buna ziua! Este posibil ca acea injectie sa ii fi cauzat o dereglare hormanala in urma careia a devenit agresiva. Va recomandam sa nu ii mai faceti niciodata injectie de genul acesta deoarece, pe langa comportament, ii poate dauna si sanatatii, putand duce la aparatia de diverse tumori.
Cel mai bine este sa mergeti la medic pentru a stabili cand poate fi sterilizata.
Dar pisicii mele ii este frica de celelalte 2 si injecție dinaceasta i-am dat si in anii trecuti, fara sa se fi intamplat nimic.
Poate ideal ar fi sa despartiti pisica de pisoi. Sa le cautati noi case micutilor astfel incat ea sa nu mai fie stresata ca locuieste impreuna cu ei.
Bună seara!
De curând am adoptat o prisică de pe stradă în urma sterilizării. Pisica era și încă este foarte fricoasă, dar nu părăsește zona în care vede că îi este bine.
Am dus pisica la casa părinților, ei mai avâd două pisici sterilizate și un pisic castrat.
S-a făcut adaptarea în decurs de o lună atât cu oamenii cât și cu pisicii și cățeii( 2 la număr) .
Pisicii noștri stau în exterior, în curte unde au și spațiul lor pregătit, problema este că de câteva zile pisica adoptată a devenit agresivă cu ceilalți pisici…îi câhâie, aleargă și chiar dă să îi zgârie.
Ei mănâncă împreună și credeam că acest lucru arată că se acceptă… Mie îmi pare că ea cu cât se simte mai integrată/ comfortabilă cu atât devine mai posesivă și vrea să își însușească.
Ce ar fi de făcut și cum pot eu să îi ajut?
Buna ziua. Am o pisica care a nascut 3 pui. Doi pui i-am dat unor prieteni, iar un pui femela a ramas cu mama ei. Relatia dintre ele a fost foarte buna, se iubeau, se jucau impreuna, pisica mama era foarte protectoare, pana intr-o dimneata, cand m-am trezit in niste maraieli si tipete stridente. Pisica mama si-a atacat puiuta de 2 luni si o batea, iar cea mica scotea niste sunete ingrozitoare. Am luat-o pe cea mica si am bagat-o in cusca, ca sa le despart, dar conflictul nu s-a incheiat.Cea mica maraie urat din cusca, iar cea mare sta si o pandeste. Nu stiu cauza acestui conflict si nici cum se va incheia, poate ma ajutati dvs. cu o explicatie.De ce cu o zi inainte se iubeau, iar in dimineata urmatoare a aparut acest conflict. Sincer, nu stiu ce sa fac, cea mica desi e in cusca maraie in continuare f. urat, iar mama ei sta si nu se misca de langa cusca.
Am o pisica albă în vârstă de 2 ani si jumătate, iar de aproximativ 1 an si jumătate are un comportament agresiv față de noi cand ne vede mergând prin casa. Primul atac asupra noastra a fost intr-o zi, când o prietenă a vrut sa se joace cu ea…ne-a închis in cameră…nu o puteam calma..ne-a zgâriat pe picioare…facea extrem de urât…de atunci, nu mai acceptă străini și cu noi devine agresiva cand ajungem acasa sau cand ne ducem spre ea putin mai rapid…am mers la 5 veterinari, am luat legatura si cu in specialist in comportamentul felinelor…nici un rezultat. Ii administrăm la recomandarea veterinarului royal calm feline, uneori cand are stări de agresivitate mai accentuate îi dăm kalm vet sau niste pastiluțe cu canabis ptr calmare…însă degeaba. Am incercat si felyway…tot niciun rezultat… Intr o zi cand am ajuns acasa…nu am putut intra deoarece facea foarte urat..există posibilitatea sa isi revina vreodata?…uneori simt ca am ajuns la capatul puterilor…doar ca o iubesc foarte mult …daca ar putea cineva sa imi dea un sfat…
Buna seara , am 5 pisici si pana acum au trait 6 ani impreuna si nu s-au batut , sunt toate sterilizate. Pisica mama acum este agresiva cu toate celelee tre sa stau cu spray cu apa sa le despart tot timpul. orice pisica trece prin raza ei este agresiva .Ce se poate face ? am incercat sa o tin separata toata ziua si ii dam liber seara cand venim , 1-2 h nu le agreseaza apoi incepe iar face asta de cateva zile .
Buna ziua, ați găsit răspuns? Trec printr-o situație similară. Mulțumesc!
Buna seara!
Anul trecut pe la jumatea lui noiembrie am salvat o pisică pui de pe strada având atunci sa zic 1 luna maxim 2….de vreo 2 săptămâni a început să fie agresiva cu cățelușa mea dar la modul de zici că este turbată…acum câteva zile a atacat.o și s.a băgat băiatul și l.a muscat și zgâriat de picior și mana și aseară am avut iar nenorocul sa o atace și m.am aplecat sa o iau eu în brațe pe cățelușa și pisica m.a prins pe mine de picior abia .reușit să fug in baie că scuipa și făcea un zgomot urat…țin să precizez că nu este sterilizata…nu știu efectiv ce s.a întâmplat sau ce se întâmplă în capul ei! Am dus.o la vet de aseară..m.a ajutat cu prinderea ei chiar fata de la cabinet…sincer îmi era foarte frica sa mai stau in casa cu ea! O părere ceva?
Buna, Andreea! Primul pas este sa o sterilizezi. Sunt sanse foarte mari ca aceasta sa fie cauza pentru care a devenit agresiva, din cauza hormonilor. Mult succes iti dorim!