De ce dorm pisicile atat de mult?

dorm pisicile atat de mult

Pe langa dragalasenia lor extrema, pisicile sunt faimoase si pentru ca dorm foarte mult, in medie 13-16 ore pe zi. Insa de ce dorm pisicile atat de mult? Iata raspunsul:

1. Pisicile dorm atat de mult pentru a-si conserva energia

Fiind pradatori, pisicile obisnuiesc sa se odihneasca foarte bine. Astfel se asigura ca vor avea suficienta energie pentru a prinde prada, indiferent daca este vorba despre o rozatoare, o pasare sau o jucarie. 🙂

2. Pisicile sunt animale crepusculare

Tot datorita faptului ca pisicutele sunt pradatori, ele si-au adaptat programul de somn in functie de momentele in care potentiala lor prada devine activa. Adica dimineata devreme sau seara tarziu. Iar in restul timpului ele obisnuiesc desigur, sa doarma. Din acest motiv, pisicuta ta te trezeste dis-de-dimineata. Insa acest lucru nu inseamna ca nu o poti educa sa nu te mai trezeasca mereu la ora 4 sau 5 dimineata. In acest articol poti afla cateva ponturi simplu de aplicat pentru a-ti invata pisica sa nu te mai trezeasca devreme si astfel te vei putea odihni bine.

dorm pisicile atat de mult

 

3. Pisicile dorm si din plictiseala

Exact! Daca pisicutele isi petrec o mare parte a timpului singure in apartament, acestea obisnuiesc sa se culce. Astfel vor umple o mare parte din orele in care s-ar fi simtit singure si plictisite… De aceea, in astfel de cazuri este recomandat sa mai adopti inca o pisicuta. Isi vor petrece timpul jucandu-se impreuna sau facand tot felul de nazbatii dragalase.

Citeste aici despre: 9 motive pentru care ar trebui sa ai doua pisici in loc de una

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

4. Pisicile sunt vigilente in timpul somnului

Pisicile obisnuiesc sa doarma in medie 13-16 ore pe zi, dar nu consecutiv. Fiind pradatori, ele se trezesc adesea pentru a verifica mediul si pentru a se asigura ca totul este in regula.

dorm pisicile atat de mult

 

 

5. Pisoii dorm mai mult decat pisicile mature

Pisoii obisnuiesc sa doarma si mai mult. Acest lucru se explica in primul rand prin faptul ca somnul le este necesar pentru a se dezvolta normal. Insa, pe langa acest aspect, instinctual pisoii dorm mai mult si fiindca asa se simt in siguranta. In libertate, pisicile mature ies la vanatoare expunandu-se la numeroase pericole, in timp ce pisoii raman la adapost unde obinuiesc sa doarma.

dorm pisicile atat de mult

 

6. Zilele ploioase…

La fel ca noi, si pisicutele sunt influentate de vreme. Astfel, in zilele ploioase ele devin mai letargice si somnoroase. Si ce pot face in acest caz daca nu sa traga un pui de somn, nu?!

Citeste si: Pisicile viseaza? Iata ce spun specialistii

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

7. In ultima vreme pisica mea doarme foarte mult

Daca ai observat ca in ultima perioada pisica ta doarme mai mult sau mai putin decat de obicei, a devenit letargica si i-a scazut apetitul, este probabil sa fie bolnava. De aceea, in astfel de cazuri este recomandat sa mergi imediat cu ea la medicul veterinar.

Acestea sunt cateva motive pentru care dorm pisicile atat de mult. Insa indiferent de cate ore dorm, noi facem tot ce e posibil pentru ca ele sa aiba un somn linistit. Inclusiv le leganam pe picioare ori ramanem nemiscati ore intregi doar ca sa nu le deranjam atunci cand adorm in bratele noastre… 🙂

dorm pisicile atat de mult

 

Citeste si: 5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea

Tu de ce crezi ca dorm pisicile atat de mult? Lasa-ne un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.petmd.comwww.lovemeow.com

Un comentariu despre “De ce dorm pisicile atat de mult?

  1. Pingback: 5 metode prin care afli ce varsta are pisica ta - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.