American Curl – pisicuta cu urechi rasucite pe spate. Trasaturi fizice si personalitate

american curl

American Curl este una dintre cele mai noi rase de pisicute. Sunt pisicute extrem de simpatice, nu? Castiga inimile imediat prin infatisarea lor dragalasa deosebita! Haideti sa aflam 3 aspecte interesante despre rasa American Curl:

  1. Cum a aparut American Curl

Prima pisicuta cu urechiusele “impaturite” si “rasucite” pe spate a fost intalnita in California, in anul 1981. Aceasta era o pisicuta a strazii, care a fost adoptata de locuitorii casei in fata careia se oprise. Ulterior, a fost numita Shulamith.

Se considera ca rasa American Curl a dobandit caracteristica ce i-a oferit numele printr-o mutatie spontana. Ulterior, pisicuta gasita in California a dat nastere altor pisoiasi cu urechile rasucite pe spate, precum ale ei. Iar de acolo rasa a inceput sa se raspandeasca si sa castige notorietate. Acest lucru a fost realizat prin intermediul iubitorilor de pisici care si-au aratat interesul fata de aceasta trasatura deosebita si au decis sa o inmulteasca.

  1. Urechiusele rasucite

In mod curios, toate pisicutele American Curl se nasc cu urechiusele drepte. Ele arata ca orice alt pisoias obisnuit. Doar la cateva zile de la nastere, intre 3 si 5 zile mai exact, urechiusele incep sa se rasuceasca. Treptat, in decurs de aproximativ 4 luni, ajung sa capete forma tipica ce le face atat de adorabile!

american curl

 

Aceasta gena, desi este una dominanta, nu se regaseste automat la toti puii proveniti din aceeasi mama ce poarta gena. De asemenea, nu toate pisicutele din rasa American Curl au urechiusele rasucite la fel. Exista variatii intre 90 si 180 de grade. Iar cele mai ravnite pisicute sunt tocmai cele cu gradul cel mai ridicat de intoarcere a urechiuselor pe spate.

Citeste si: Scottish Fold, una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume

  1. Dragalase si jucause

Rasa American Curl este, de asemenea, cunoscuta si pentru firea ei prietenoasa si blanda. Pisicutele din aceasta rasa iubesc oamenii si chiar copilasii si le cauta compania. Sunt una dintre cele mai jucause rase, mereu puse pe sotii si cu multa energie. Ele nu au comportamentul tipic de pisicuta ce leneveste pe fotoliu.

American Curl mai poarta si denumirea neoficiala de “Peter Pan” in randul felinelor tocmai datorita personalitatii copilaroase. Ele isi pastreaza comportamentul de pisoias de-a lungul celor 9 vieti ale sale.

Desi sunt pline de afectiune si le place sa arate asta, aceste pisicute nu sunt prea vorbarete. Dar, deoarece iubesc joaca, pot chiar fi dresate si invatate diverse lucruri. Sunt ideale pentru familiile mari, care au copii.

Informatii generale suplimentare:

American Curl este o rasa de dimensiuni medii. Ele pot avea toate variatiile de culori si de lungimi ale blanitei.

american curl

 

Trebuie acordata o atentie sporita in ceea ce priveste urechiusele lor, deoarece cartilajul lor este foarte sensibil. Chiar si atunci cand le mangai sau vrei sa le iei in brate este bine sa o faci cu grija. In urma mutatiei care le confera aspectul adorabil, ele au obtinut si canalele urechii interne foarte inguste. Din aceasta cauza, exista riscul aparitiei infectiilor la nivelul urechiuselor. Motiv pentru care este bine sa le fie verificate urechiusele saptamanal.

145.99 lei
109.99 lei
154.99 lei
145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei
99.99 lei
159.99 lei
119.99 lei
144.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Dar, pe langa acest aspect, pisicutele din rasa American Curl sunt considerate in general sanatoase. Este de preferat, insa, sa fie tinute doar in apartament.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

Tu ce parere ai despre aceasta pisicuta? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: mentalfloss.comcattime.comiheartcats.com

2 comentarii despre “American Curl – pisicuta cu urechi rasucite pe spate. Trasaturi fizice si personalitate

  1. Pingback: Top 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru copii - Cu Pisici

  2. Pingback: Spune-ne cand te-ai nascut, iar noi iti vom zice care este pisica ideala pentru zodia ta - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.