Cum faci cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat

cunostinta pisicii tale cu un catelus

Ai deja acasa o pisica si de ceva timp te gandesti sa adopti si un catelus, insa te temi ca pisicuta ta nu il va accepta? Doar stim ca pisicile in general sunt teritoriale si este mare probabilitatea ca ele sa se simta deranjate daca altcineva le va invada spatiul si le va perturba linistea. Dar acest lucru nu inseamna ca nu va accepta un nou prieten blanos.

Pentru a se accepta reciproc este foarte important sa stii cum sa le faci cunostinta. Iar in acest articol am scris pasii pe care este necesar sa ii urmezi pentru a-i face cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat.

Pasul 1 – Pregatirea locuintei

Primul pas pentru a-i face cunostinta pisicii tale cu un catelus necunoscut este sa pregatesti locuinta inainte de a-l aduce acasa pe noul membru. Acest lucru inseamna mai intai de toate sa pregatesti o camera doar pentru pisicuta. Acesta va fi locul unde ea se va simti cel mai in siguranta deoarece catelusul nu va avea acces aici. Este recomandat sa alegi camera unde pisicuta isi petrece cel mai mult timp. Acolo ii vei aseza bolurile cu mancare si apa, litiera, jucariile si lucrurile ei preferate. De asemenea, daca ai cunoscut deja catelusul pe care urmeaza sa il adopti, cere o paturica de-a lui si apoi asaz-o in camera pisicii. In acest mod ea se va obisnui cu mirosul catelusului si il va accepta mai usor.

Dupa ce ai amenajat camera pisicii, e timpul sa alegi o camera pentru catelus. La fel, ii vei aseza acolo toate lucrurile necesare pentru a se simti confortabil. Inclusiv o paturica sau hainute de-ale pisicii pentru a se obisnui cu mirosul ei.

In momentul in care catelusul va fi adus acasa, el va fi dus direct in camera lui, iar usa va fi inchisa. In acest timp si pisicuta va fi inchisa in camera ei. Pentru o tranzitie cat mai usoara, este bine ca cei doi sa nu interactioneze direct de prima data. Desi locuiesc in camere diferite, ei isi vor simti reciproc prezenta prin mirosuri si zgomote.

Pe langa pregatirea camerelor, inainte de a-i face cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat, iti recomandam sa ii tai gherutele. Vezi aici cum poti face acest lucru. In acest mod vei evita ca pisicuta sa zgarie catelul, incercand sa se apere.

cunostinta pisicii tale cu un catelus

Pasul 2 – Intarirea legaturii cu pufosii si schimbul de camere

Dupa ce ai adus catelusul acasa, este important sa ii acorzi pisicii la fel de multa atentie sau chiar mai multa, pentru a nu se simti neglijata. Sa nu uitam ca ea a fost in casa inaintea catelului si se poate simti tradata. Desigur, in tot acest timp ii vei oferi multa atentie si catelusului care trebuie sa se obisnuiasca cu noua familie.

Apoi, tinandu-i in continuare separati, e timpul sa ii introduci pe fiecare in camera celuilalt. Ii vei lasa sa se plimbe si sa exploreze camerele pentru a se obisnui mai bine cu mirosurile. Vei repeta acest proces de cateva ori.

In tot acest timp observati comportamentul pufosilor. Sunt acestia stresati, nelinistiti sau sunt doar curiosi? Scopul este ca animalutele sa fie mereu calme in camera celuilalt. Iar acest lucru poate dura mult timp. De aceea este necesar sa ai multa rabdare cu ele.

Daca pisica pare foarte stresata, pentru a o ajuta sa se mai calmeze, poti folosi un spray cu feromoni.

Citeste si: Puiul de pisica de la A la aproape Z. Tot ce trebuie sa stii cand adopti un pui de pisica.

89.99 lei99.99 lei
79.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Cat Mom

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei
49.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Don’t Care

139.99 lei
69.99 lei

Pasul 3 – Introducerea

Urmatorul pas pentru a face cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat este introducerea. Astfel, dupa ce ambii pufosi s-au obisnuit cu mirosul din camere, e timpul sa se intalneasca. La inceput, pentru ca nu stii cum vor reactiona, este bine sa ii tii separati. Pisicuta poate fi asezata intr-o cusca cu usa inchisa, in timp ce catelusul va fi in lesa. Astfel, in cazul in care vor deveni violenti, nu se vor putea rani reciproc.

Este normal ca pisica sa inceapa sa suiere sau sa scuipe, in timp ce catelusul probabil ca va sari si va latra. Pisica va fi nervoasa si se va simti amenintata, in timp ce catelusul va fi curios si va dori sa se joace. Probabil ca in acest moment te vei intreba daca a fost bine ca ai adoptat si catelul, fiindu-ti teama sa nu ii faci rau pisicii. Insa acest comportament este normal si cel mai adesea temporar. Asadar nu ai de ce sa iti faci griji.

Dupa ce vei observa ca ambii raman calmi atunci cand se vad, e timpul sa treci la urmatorul pas.

Pasul 4 – Adevarata intalnire

Ultimul pas din procesul prin care ii faci cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat este acela in care ei se intalnesc fara a li se impune limite. Astfel, atat pisicuta, cat si catelul vor fi liberi in momentul in care se vor intalni. Daca totusi nu te simti confortabil, este indicat sa tii catelusul in lesa la inceput. In acest fel, in cazul in care pisica se va speria si va fugi pentru a se ascunde, catelul va avea tendinta sa o urmareasca. Insa, fiind prins in lesa, il vei putea opri. Desigur, este posibil si ca pisicuta sa nu fuga, ci sa-l atace. Si atunci trebuie sa reactionezi imediat pentru a evita ca cei doi sa se raneasca prea tare.

cunostinta pisicii tale cu un catelus

 

Cu timpul ei se vor obisnui unul cu celalalt si cel mai probabil vor deveni buni prieteni. Cu toate acestea, pana cand vei observa ca se inteleg bine, este recomandat sa nu ii lasi impreuna nesupravegheati.

In intregul proces de cunoastere a pufosilor, este inportant ca de fiecare data cand ii vezi ca sunt ascultatori, reactioneaza bine si sunt calmi, sa le oferi o recompensa. Recompensa poate consta fie in cateva bobite de mancare, fie in mangaieri. Nu uita si cuvintele de lauda. Ei te vor intelege! 🙂

In cazul in care ai in casa mai multe pisici, trebuie sa urmezi acesti pasi cu fiecare pisicuta in parte.

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

119.99 lei
Stoc epuizat
149.99 lei
159.99 lei
Stoc epuizat

Accesorii si decoratiuni

Inel din argint Black Sweet Cat

114.99 lei
Stoc epuizat

Accesorii si decoratiuni

Cercei din argint Pisica Neagra

139.99 lei
109.99 lei
139.99 lei
124.99 lei
149.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

Citeste si: 9 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa adopti o pisica

Acestia sunt cei 4 pasi prin care sa ii faci cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat. Cu multa iubire si rabdare, vei reusi! Apoi urmeaza multi ani de fericire petrecuti in compania lor!

Tu ai trecut printr-o asemenea experienta? Daca da, povesteste-ne intr-un comentariu cum a fost. Cu siguranta va fi de ajutor celor care au acasa o pisicuta si vor sa adopte si un catelus.

Si pentru ca stim cat de mult inseamna pufosii pentru tine si vrem sa te ajutam sa ii ai mereu alaturi, inclusiv atunci cand sunteti la distanta, am creat colectia de produse personalizate cu portretul pufosilor nostri preferati. Asa ii vei putea avea mereu aproape! 🙂

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: WikiHow

2 comentarii despre “Cum faci cunostinta pisicii tale cu un catelus proaspat adoptat

  1. Musoiu Agota spune:

    Interesant articol.Eu 38 de ani am locuit la casa unde tineam caini, si pisici .Atunci cand aduceam acasa p pisica noua ,l-am luat in brate ,mergeam cu ea la caini si spuneam: nu- i voie sa o ataci ,e pisica casei.Asta repetam vreo doua trei ori si gata ,cainii intelegeau ca e pisica casei.dormeau impreuna ,cainii aparau pisica de pisici straini.ma mir ca articolul a dat o solutie atat de sofisticata.

    • Cu Pisici spune:

      Buna! Iti multumim ca ne-ai impartasit experienta ta vasta cu pufosii! 🙂
      In articol noi am incercat sa oferim o solutie cat mai complexa pentru a acoperi orice posibila situatie neplacuta. Iar aceste situatii mai putin placute apar in general atunci cand in casa a locuit un singur animalut pentru o perioada de timp mai lunga, acesta nefiind obisnuit sa interactioneze cu alte animalute si sa isi impoarta teritoriul cu ele. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.