De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

periezi blana pisicii tale

Intretinerea blanitei intr-o conditie buna este foarte importanta pentru pisicuta ta. De aceea, pe langa imbaierea ocazionala, este recomandata ingrijirea acesteia prin periat constant, chiar si o data sau de doua ori pe zi.

Iata de ce este important sa periezi blana pisicii tale.

1. Mai putine gheme de blana

Poate ca primul gand atunci cand afli despre periatul pisicii este acela ca oricum pisicile isi curata singure blanita toata ziua. De ce ar trebui sa le mai periem si noi? Ei bine, acesta este motivul principal pentru care ar trebui sa le ajutam sa isi ingrijeasca blana. In momentul in care se ling, ele inghit foarte mult par, pe care urmeaza sa il elimine sub forma ghemelor de blana. Doar ca acest proces de eliminare nu este prea placut pentru pisicute. De aceea, prin perierea constanta pe care le-o putem oferi, pisicutele noastre vor inghiti mai putin par si nu vor fi nevoite sa mai elimine la fel de multe gheme de blana.

2. Mai putin par in casa

Prin perierea zilnica sau poate la doua zile, vei reduce cantitatea de par pe care pisicuta ta o lasa in casa. Ceea ce inseamna ca va fi mai putin par cazut pe jos, pe mobila, iar hainele tale nu se vor mai transforma toate in haine de blana. 🙂

3. Observarea parazitilor externi

Un alt motiv pentru care este important sa periezi blana pisicii tale este ca astfel poti observa daca aceasta a devenit gazda parazitilor externi precum purici sau capuse. Desigur, este recomandata deparazitarea periodica, atat externa, cat si interna, insa daca nu ai facut acest lucru pana acum si ai observat parazitii, este bine sa mergi imediat la un medic veterinar. Daca pisicuta ta nu va fi deparazitata corespunzator, sunt mari sanse sa se imbolnaveasca de boli precum anemia sau dermatita alergica la intepatura de purici. Citeste si: Deparazitarea interna la pisici – in ce consta si cat de importanta este pentru sanatatea pufosilor

4. Ingrijirea fara durere

Daca pisica ta are o varsta inaintata sau sufera de o boala de oase precum artrita, avand probleme cu mobilitatea, cu siguranta iti va fi recunoscatoare daca o ajuti sa isi curete blanita. De asemenea, in cazul pisicutelor cu blana medie sau lunga, este recomandata perierea si mai des, deoarece datorita lungimii parului, acesta se poate incalci foarte usor.
periezi blana pisicii tale

5. Intarirea legaturii cu pisica ta

Pisicutele obisnuiesc sa se linga reciproc in semn de afectiune si pentru a-si arata increderea pe care o au una in cealalta. Asadar, inca un motiv pentru care sa periezi blana pisicii tale este acela de a-i arata cat de mult o iubesti si de a va intari relatia pe care o aveti.
89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

6. Imbunatatirea sanatatii pisicii

Un ultim motiv pentru care este recomandat sa periezi blana pisicii tale este imbunatatirea sanatatii acesteia. Prin periere nu doar indepartezi firele de par moarte, ci ajuti si la stimularea circulatiei sangelui. Astfel, ii oferi pisicutei un masaj, iar ea va toarce de fericire! Citeste si: Cum sa ii faci baie pisicii tale – 8 pasi simpli

Cum sa periezi blana pisicii tale?

Desi majoritatea pisicutelor vor fi incantate sa li se perieze blanita, unele vor fi reticente. De aceea este necesar sa stim cum sa le oferim o periere cat mai placuta inca de la inceput.

Pasul 1. Asigura-te ca pisicuta ta se simte confortabil

periezi blana pisicii tale
  Inainte de a incepe sa periezi blana pisicii tale, asigura-te ca ea este obisnuita sa o atingi. Poate ca este o pisicuta recent adoptata, destul de sperioasa si atunci este posibil sa reactioneze violent. In acest caz este mai bine ca la inceput sa o obisnuiesti cu mangaierile simple. Iar cand consideri ca a sosit momentul pentru periat, este recomandata o manusa pentru periat blana precum aceasta. Astfel, ea va asocia periatul cu mangaierile pe care i le ofereai inainte.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Pasul 2. Miscari incete

Incepe sa periezi blana pisicii tale cu miscari incete, in zone unde ii place sa fie mangaiata, precum pe spate, intre urechi si sub barbie.

Pasul 3. Mergi mai departe

Pe masura ce pisicuta ta se obisnuieste cu periatul, poti incerca sa avansezi catre zone mai sensibile precum pe burtica. In cazul in care pisica va deveni violenta, nu insista cu perierea in acea zona, ci revino in zonele unde se simte confortabil. Cu timpul va capata incredere in tine si iti va permite “accesul” si in zonele sensibile.

Pasul 4. Recompensa

Dupa fiecare sesiune de periat, recompenseaza-ti pisicuta. Astfel, ea va asocia perierea blanitei cu recompensa in mancare sau joaca.

Ce tip de perie se potriveste pisicii mele?

Noi iti recomandam o manusa pentru periat blana pisicii deoarece aceasta face ca perierea sa fie una foarte placuta, fiind asociata cu mangaierea. Insa cum fiecare pisicuta este unica, este posibil sa ii placa mai mult o perie clasica. Important este sa incerci mai multe tipuri de perii pana cand o vei gasi pe cea la care pisica ta va toarce de fericire!

Tu de cate ori periezi blana pisicii tale? Ii place acesteia sa fie periata? Asteptam raspunsurile tale intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut articolul nostru si doresti sa fii la curent cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

2 comentarii despre “De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

  1. Pingback: Cum sa ii faci baie pisicii tale - 8 pasi simpli - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.