4 metode prin care dezveti pisica sa zgarie mobila

inveti pisica sa nu zgarie mobila

Iti iubesti foarte mult pisica dar te-ai saturat sa vezi cum iti zgarie mobila in fiecare zi? Cei mai multi dintre proprietarii de pisici s-au resemnat ca mobila lor este “personalizata” de gherute, insa nu trebuie sa fie si cazul tau.

In acest articol iti vom prezenta 4 metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa zgarie mobila. Insa mai intai de toate este necesar sa intelegi de ce pisicile obisnuiesc sa zgarie diverse obiecte.

De ce pisicile zgarie mobila?

Unul dintre motivele pentru care pisicile obisnuiesc sa zgarie diverse obiecte de prin casa este acela de a marca teritoriul. Asa cum cainii urineaza pentru a marca locuri, pisicutele se folosesc de glandele ascunse in pernute. In plus, pe langa miros, ele se folosesc si de partea vizuala. Astfel, lasand semne vizibile pe mobila, isi arata dominatia. Un alt motiv pentru care pisicile obisnuiesc sa zgarie mobila este acela de a-si intinde sau antrena labutele. De asemenea,  pentru ele este important sa zgarie deoarece in acest mod isi mentin gherutele care se reinnoiesc continuu. Citeste si: 9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor Iata care sunt cele 4 metode prin care iti dezveti pisica sa zgarie mobila:

1. Ofera-i pisicii alte optiuni

inveti pisica sa nu zgarie mobila
Observa ce textura are mobila pe care pisica ta o zgarie si in ce momente ale zilei obisnuieste sa faca asta. Apoi achizitioneaza un suport pentru zgariat cu textura asemanatoare mobilei deteriorate, iar daca observi ca pisicutei ii place sa zgarie de exemplu dupa ce se trezeste sau dupa ce mananca, il poti amplasa fie langa patutul pisicii, fie langa bolul cu mancare. Daca pisica ta nu are neaparat un moment preferat in care zgarie mobila, poti amplasa acest suport un camera in care isi petrece mai mult timp. De asemenea, poti adauga langa suport putina iarba matei si cu siguranta va deveni mai atragator decat obisnuita mobila.

2. Educa pisica

Ca sa iti dezveti pisica sa zgarie mobila este important ca aceasta sa inteleaga faptul ca nu are voie sa se mai comporte asa.
89.99 lei99.99 lei
79.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Cat Mom

139.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Curious Cat

139.99 lei
49.99 lei

Cani si Termosuri

Termos Premium-Don’t Care

139.99 lei
69.99 lei
De aceea este recomandat sa incerci ca de fiecare data cand vezi ca pisica incepe sa zgarie mobila, sa o opresti. Cum poti face acest lucru? Poti incerca un spray cu aer comprimat sau cu apa. Iar in momentul in care pisica va incerca sa se intinda spre mobila si isi va scoate gherutele, poti folosi spray-ul pentru a o speria. Atentie! Daca optezi pentru spray-ul cu apa, ai grija sa nu tintesti pisicuta la urechi sau spre ochi, acestia fiind sensibili. Nu tipa la pisica atunci cand zgarie mobila. Acest lucru doar o va enerva si va invata sa te evite fiindca te va considera imprevizibil sau chiar un pericol pentru ea. In procesul de educare este foarte important ca atunci cand vezi pisicuta ca se comporta adecvat, folosind suportul pentru zgariat si nu mobila, sa ii oferi o mica recompensa precum cateva bobite de mancare, sa o lauzi si sa o alinti.  

3. Taie gherutele pisicii

inveti pisica sa nu zgarie mobila
Pentru ca pisicuta sa nu-ti mai zgarie mobila, este recomandat sa ii tai gherutele. De asemenea, acest lucru este indicat si pentru sanatatea ei fiindca astfel eviti sa riste sa se accidenteze agatandu-si gherutele in mobila. Citeste si: Sfaturi utile despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes 

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

119.99 lei
Stoc epuizat
149.99 lei
159.99 lei
Stoc epuizat

Accesorii si decoratiuni

Inel din argint Black Sweet Cat

114.99 lei

Accesorii si decoratiuni

Cercei din argint Pisica Neagra

139.99 lei
109.99 lei
139.99 lei
124.99 lei
149.99 lei
124.99 lei
114.99 lei

4. Acopera mobila cu materiale care ii creeaza disconfort pisicii

Pisicii ii place sa simta locurile unde a zgariat. De aceea este recomandat ca in acele locuri sa acoperi mobila cu diverse materiale care ii creeaza disconfort. Printre acestea se numara banda adeziva cu doua fete, folia de aluminiu sau folia de plastic. De asemenea, poti incerca sa pulverizezi pe mobila substante cu diverse mirosuri pe care pisicile nu le suporta. Acestea pot fi gasite in farmaciile veterinare.

Acestea sunt cele 4 metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa zgarie mobila. Oricat de dificil ar parea la inceput, cu multa rabdare si perseverenta vei reusi. 🙂

Si pisicuta ta obisnuia sa zgarie mobila? Daca da, spune-ne intr-un comentariu prin ce metoda ai reusit sa o dezveti. Cu siguranta experienta ta va ajuta si alti “parinti” de pisici. Citeste si: Cum sa iti educi pisica sa te lase sa dormi noaptea – VIDEO Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^< Surse: www.angieslist.com , www.wikihow.com
 

6 comentarii despre “4 metode prin care dezveti pisica sa zgarie mobila

  1. Pingback: 9 motive pentru care ar trebui sa ai doua pisici in loc de una - Cu Pisici

  2. Pingback: 5 motive pentru care taiatul gherutelor la pisici este important - Cu Pisici

  3. Pingback: 9 lucruri interesante despre labutele si pernutele pisicilor - Cu Pisici

  4. Pingback: Iarba matei si beneficiile acesteia asupra pisicilor - Cu Pisici

  5. Ion Nestian spune:

    Pisicile înțeleg mai mult de cat credem noi .pisica mea zgaraia cam tot ce găsea ,și am început să-i transmit că nu-mi place că zgaraie tot . Cum ? unu i-am făcut suporturi adecvate pentru zgaraiat . Doicand o prindeam că zgâraie ,o luam cu mana de ceafă și cu cealaltă îi dădeam încet pălmuțe și ii repetam foarte des ; de ce nu ai voie ,nu ai voie ,na bătaie să numai faci . Sa repetat de câteva ori și pisica mea de ani buni na mai zgârait .

  6. Dorina spune:

    Eu iubesc pisica mea enorm si fiindca stau mult cu ea , am incercat sa si o educ frumos. acum la un an si cateva luni este jucausa si ascultatoare. Vine la mine cand o chem, pleaca daca-i zic si stie cand o cert ca nu e bine ce face. Am ajuns aici dupa ce am ainso cu o nuielusa peste labute de numai 2 ori si nici nu prea tare , chiar atunci cand a zgariat mobila sau cand ma muscat prea tare. Am incercat ,cu sprei cu apa, cu de toate inainte ,dar pana nu l-m atins sa tina minte nu a inteles. poate o sa credeti ca nu am procedat bine dar va asigur ca acum am o pisica foarte cuminte si ascultatoare si jucausa. Sta pe suportul de pisici la geam in balcon aproape toata ziua cu geamul l balcon larg deschis si de la etajul 1 nu a sarit niciodata nici macar din greseala dupa muste. deci aici stie ca e in siguranta si e iubit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.