Desi par sa fie foarte independente, pisicile au nevoie de foarte multa afectiune. Acest lucru il putem observa atat in cazul felinelor mari, cat si in cel al felinelor mici. In salbaticie, felinele isi ofera in mod reciproc afectiune in interiorul grupului din care fac parte. In schimb, pisicutele domestice devin dependente de oamenii care le ingrijesc. Insa, spre deosebire de un caine care accepta oricand sa fie mangaiat, atunci cand mangaiem o pisica trebuie sa avem mai mare grija deoarece este mai sensibila. De aceea poate si foarte multi dintre noi ne-am ales cu muscaturi sau zgarieturi.
Jackson Galaxy, care a acumulat peste 20 de ani de experienta in lucrul cu pisicutele, ne explica ce trebuie sa stim atunci cand mangaiem o pisica si cum facem corect acest lucru.
Iata de ce trebuie sa tinem cont atunci cand mangaiem o pisica:
Mangaierea poate conduce la stimularea agresivitatii. Ceea ce inseamna ca pisica ta nu este de acord cu modul in care o mangai sau ca ii acorzi atentie in mod excesiv. Ce poti face?
1. Atunci cand pisicuta ta nu mai vrea sa fie mangaiata, incepe sa devina nervoasa. Poti observa acest lucru fiindca de obicei va incepe sa isi miste coada din stanga in dreapta, rapid.
2. Fii atent la “electricitatea” creata pe spatele pisicii. Acest lucru inseamna ca ai ajuns in punctul de stimulare a agresivitatii si e cazul sa te opresti
3. Invata cum ii place pisicutei tale sa fie mangaiata si pentru cat timp. De obicei pisicilor le place sa fie mangaiate usor, apoi sa le lasi pe ele sa te mangaie cu blanita lor. De fapt in acest mod ele se asigura ca vor fi mangaiate in locurile unde le place. De obicei pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap si pe piept.
De asemenea, foarte important este sa te joci cat mai des cu pisicuta ta. Pe parcursul zilei, pisica strange multa energie pe care trebuie sa o elibereze cumva. Iar acest lucru se poate intampla si atunci cand incerci sa o mangai, zgariindu-te sau muscandu-te. Daca te joci cu ea, o ajuti sa isi consume energia si apoi cu siguranta va toarce fericita in bratele tale.
Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru
Pisicutei tale cum ii place sa fie mangaiata? Lasa-ne un comentariu. 🙂
Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<
De asemenea, daca vrei sa afli mai multe informatii utile despre comportamentul pisicutelor, te invitam sa citesti articolele din categoria de “Sfaturi utile” 🙂
Sursa: Youtube
Da, îi place să fie mângâiată doar atunci când vrea ea! Totuși am pus agresivitatea pe seama rasei, e o angora turcească.
Intr-adevar, conteaza mult si personalitatea caracteristica rasei. 🙂
Am doua pisicute….un baietel are 10 luni si o fetita ..are 9 ani….este sterilizata…ea sta la mangaiat…dar cand nu are chef..ne musca….ii place pe cap si pe ceafa sa fie mangaiata..mau ales de sotil meu..
Baiatul Bili.. sta si el la mangaiat..mai mult..este mai bland..el este un metis european.cu o birmaneza..iar fata Sisi..este un european si o siameza..are o personalitate mai puternica….se inteleg..nu se joaca …sunt tare draguti…ambi…
Trebuie sa fie adorabili! Chiar daca sunt diferiti, se completeaza. 🙂
Pingback: Pisica persana - o printesa in varianta felina? - Cu Pisici
Pingback: De ce se sperie pisicile de castraveti? Iata ce spun cercetatorii. - Cu Pisici
Pingback: 5 moduri prin care sa ii arati pisicii tale ca o iubesti - Cu Pisici
Pingback: 20 de lucruri pe care le fac oamenii, dar pisicile le urasc - Cu Pisici
Pingback: 6 cauze pentru care pisicile devin agresive - Cu Pisici