De ce se sperie pisicile de castraveti? Iata ce spun cercetatorii.

de ce se sperie pisicile de castraveti

De ce se sperie pisicile de castraveti? Tu ti-ai pus aceasta intrebare? Daca da si inca nu i-ai gasit raspunsul, ti-l oferim noi in acest articol.

Peste tot in lume sunt iubitori de pisici. Acest lucru este demonstrat prin cate poze si video-uri apar zilnic cu minunatele noastre animalute de companie. Internetul este plin cu gingasia lor si cucerit de farmecul lor irezistibil. Lucru care poate doar sa ne incante, nu-i asa?

Insa nu toate aceste video-uri infatiseaza dragalasenia lor absoluta si afectiunea imensa primita de la omuletii lor. Astfel, au aparut si video-uri cu pisicutele care se sperie de castraveti! Ce haios, nu? Nu! Nu chiar. Desi poate primul instinct este sa razi cand vezi un astfel de video, haideti sa analizam putin mai bine ce s-a intamplat de fapt acolo.

Cineva i-a facut o gluma pisicii sale plasand un castravete in spatele ei in timp ce ea isi savura masa linistita. Cand pisicuta termina de mancat si se linge satisfacuta pe botic, vede un castravete mare si verde stand fix langa ea. Ea se sperie, sare instantaneu cat de sus in aer poate si o ia la goana ingrozita cat de repede o tin labutele. Reactia pisicutei i-a amuzat pe stapani, asadar ei au postat video-ul pe internet. Acest lucru a dezlantuit un adevarat trend prin care stapanii de pisici au repetat experimentul si au postat la randul lor reactia pisicutelor lor. Video-uri peste video-uri, compilatii, gif-uri… toate cu pisici ingrozite de castraveti si reactiilor lor terifiate.

Citeste si: De ce pisicilor le place sa stea la fereastra?

O gluma care amuza mai mult decat este cazul. Si care a nascut curiozitatea: de ce se sperie pisicile de castraveti?

Ce spun cercetatorii:

Acestia sunt de parere ca nu castravetele in sine este ceea ce sperie pisica, ci felul in care ea ia la cunostinta existenta acestuia.

de ce se sperie pisicile de castraveti

 

Pisicuta, de obicei in acele video-uri, isi savureaza masa linistita. Este relaxata, facand una din activitatile ei preferate. Dupa ce termina de mancat, ea observa un obiect necunoscut fiind mult prea aproape de ea. Obiectul apare din senin, fara ca ea sa ii simta apropierea si prezenta. Fara sa inteleaga exact ce reprezinta si fara sa realizeze cat de periculos este. Pisicutele, stim bine, adora sa observe totul in jur, sa stie tot ce misca pe langa ele. Ele sunt atrase de aceasta miscare si ele sunt cele care stau la panda si ataca, daca este cazul.

In situatia prezentata in video-urile in care se sperie pisicutele de castraveti, ele sunt cele luate prin surprindere. O rasturnare de situatie care provoaca un soc scurt, dar puternic pentru ele. Sunt puse intr-o conjunctura neobisnuita. Ele sunt cele care au fost pandite. Cum e posibil ca ceva sa se apropie atat de mult de ele fara ca ele sa realizeze asta? Ele, care stiu tot ce misca in jur si nimic nu se intampla fara ca ochisorii lor agili sa repereze fiecare detaliu.

Citeste si: Ce trebuie sa stim atunci cand mangaiem o pisica si cum facem corect acest lucru – VIDEO

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Asadar, pisicutele se considera in pericol. Ele pot percepe castravetele ca pe un sarpe sau alt pradator, spun cercetatorii. Reactia lor este de a se indeparta cat mai repede posibil de pericol. Este si normal, nu? Instinctul de supravietuire. Se considera ca, daca acest experiment ar fi facut cu alt obiect la fel de putin familiar pisicutei, reactia ei va fi una foarte similara.

Citeste si: Stiai ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni? Afla despre ce este vorba

Acum, fiindca ati aflat de ce se sperie pisicile de castraveti, recomandarea noastra calda si insistenta este insa sa nu incercati asta acasa cu pisicutele voastre. Socul descoperirii unui potential pericol in care se afla creeaza pisicutelor stres. Acest lucru le poate afecta sanatatea. De ce am vrea sa le facem ceva daunator? Ele sunt amuzante si adorabile zilnic cu toate nazbatiile pe care le fac. Nu este necesar sa facem sa se sperie pisicutele de castraveti pentru a ne amuza, nu-i asa?

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: www.bustle.com/, www.iflscience.com/

4 comentarii despre “De ce se sperie pisicile de castraveti? Iata ce spun cercetatorii.

  1. laura.e.gri.7 spune:

    Foarte bun articolul și folositor. Nu am încercat asta niciodată cu Lipi și nu vreau s-o trec printr-un stres inutil doar spre amuzamentul meu. Face ea destule șotii și singură. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.