8 Lucruri interesante despre pisica Siameza

pisica siameza

Pisica Siameza este una dintre cele mai vechi si mai populare rase de pisici din lume. Prin aspectul ei inconfundabil si personalitatea deosebita, a cucerit inimile multora dintre noi.

Afla in continuare 7 lucruri interesante despre aceasta:

1. Culoarea blanii

Cand vezi o pisica siameza, este imposibil sa nu o recunosti dupa culoarea blanii. Aceasta este mai deschisa pe corp si mai inchisa la extremitati precum pe nas, urechi, picioare si coada. Acest lucru se datoreaza modificarii unei gene care inhiba dezvoltarea pigmentului in blana, ducand la albinism. Ceea ce este si mai interesant este ca aceasta gena actioneaza doar in zonele corpului care sunt cele mai calde, ca atare acelea sunt mai deschise la culoare. In schimb, extremitatile sunt mai reci, de aceea blanita este mai inchisa la culoare.

Astfel, majoritatea puilor de siameza se nasc albi, in uter fiind cald, iar apoi li se coloreaza extremitatile.

 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

2. Ochi albastri

O alta caracteristica a acestei rase este culoarea albastra a ochilor care parca te hipnotizeaza.

Foarte mult timp, o mare parte din pisicile siameze aveau ochii incrutisati si cozile strambe, fiind rezultatul unor anumiti factori genetici. Astazi sunt destul de rar intalnite astfel de trasaturi deoarece erau “nedorite” de crescatorii de pisici si au fost crescute selectiv.

pisica siameza

 

3. Este originara din Thailanda

Pisica siameza a aparut in jurul secolului al XIV-lea in Thailanda, ceea ce o face una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume.

Datorita aspectului distinctiv si foarte frumos, erau preferatele familiei regale. Legenda spune ca, pe langa frumusetea lor rafinata, acestea erau folosite ca pisici de paza.  Siamezele stateau cocotate pe coloane inalte in jurul tronului regelui, iar daca cineva il ameninta pe rege, pisicile ar fi sarit imediat pe acel individ si l-ar fi atacat. Frumoasa legenda, nu? 

4. Personalitate

Pisicile siameze sunt cunoscute pentru personalitatea lor inteligenta si comunicativa. Ele sunt foarte atasate de stapanii lor si vor adesea sa fie in preajma lor. De obicei se potrivesc foarte bine in familii cu copii sau alte animale de companie. De asemenea, inclina sa se lege puternic de o persoana din familie.

Fiind atat de sociabile, au tendinta de a suferi de anxietate atunci cand sunt lasate singure. De aceea, in cazul in care nu ai posibilitatea sa petreci foarte mult timp impreuna cu pisicuta ta, este ideal sa ii adopti o pereche cu care sa isi petreaca timpul.

 

5. Nivel de energie

Aceste pisici sunt foarte jucause si pline de energie. Le place sa se distreze si sunt intotdeauna in cautarea unor activitati interesante. Este important sa le oferi destula stimulare mentala si fizica pentru a se mentine fericite si sanatoase.

6. Ingrijire

Datorita blanii scurte, pisicile siameze nu necesita o ingrijire excesiva. Perierea periodica pentru a elimina parul mort si igiena orala sunt cele mai importante pentru a le mentine sanatoase.

7. Este foarte vorbareata

pisica siameza

 

Daca ai o pisica siameza sau ai petrecut mai mult timp in preajma uneia, stii ca sunt extrem de vorbarete. Acestea obisnuiesc ca isi vocalizeze opiniile despre mancare, despre ce vad pe fereastra si despre orice altceva le atrage atentia pe timpul zilei si al noptii.

8. Este star de cinema

Rasa pisicii siameze este favorita si in filme. Astfel, ele au avut roluri importante in mai multe filme precum Homeward Bound: The Incredible Journey, The Lady and the Tramp si That Darn Cat! Daca inca nu ai vazut aceste filme, ti le recomandam cu mare drag.

Acestea sunt cele 8 lucruri interesante despre pisica siameza. Speram ca ti-au placut la fel de mult ca si noua. Iar daca ai acasa o pisicuta din aceasta rasa, asteptam cu interes sa ne povestesti despre ea intr-un comentariu.

Surse: www.thesprucepets.com, www.hillspet.com

 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.