Malta, destinatia purrfecta pentru iubitorii de pisici

Malta este o tara superba, plina de cultura si istorie si, spre surprinderea noastra placuta, cu multe pisici!

Noi am ales sa vizitam Malta in luna ianuarie din dorinta de a merge intr-un loc cald, pe care nu l-am mai vazut. Si bine am facut! Imediat ce am aterizat pe unicul  aeroport, am fost placut impresionate de sistemul de transport in comun foarte bine pus la punct. Practic, oriunde ai vrea sa ajungi pe insula, o poti face cu autobuzul, fara prea mari batai de cap. Asa ca am luat si noi autobuzul catre centru Vallettei, unde aveam cazarea si am inceput aventura.

Iata in continuare locurile miaununate in care ne-am intalnit cu pisicute: ?

 

1. Teatrul Regal din Valleta

Dupa ce am coborat din autobuz, pe langa cladirile superbe care ne-au incantat enorm, am avut prima intalnire purrfecta! Un pufos alb cu gri ne-a intampinat cu eleganta si gingasia lui in dreptul Teatrului Regal. Apoi i s-au mai alaturat alti 4 pufosi care au venit sa isi serveasca pranzul oferit de un domn simpatic de la restaurantul din fata. Asa ne-am bucurat cand am vazut cat de iubite sunt pisicile aici. Acestea sunt pozele cu cei 5 miaunici:

 

2. Gradinile Barrakka din Valleta

Gradinile Barrakka sunt cel mai inalt punct din Valletta, cu o priveliste superba asupra portului. Pe langa priveliste, acestea ne incanta cu o arhitectura mareata insotita de vegetatie specific mediteraneana. Desigur, nu ar fi putut fi purrfecte daca nu ar fi fost locuite de pisici. Imediat ce ploaia a trecut, pufoasele au iesit pentru a-si desmierda blanita in caldura soarelui si pentru a cuceri inimile vizitatorilor.

 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

3. Satul pescaresc Xlendi

Se spune ca degeaba ajungi in Malta daca nu vizitezi si insula din nord a acesteia, Gozo. Asa ca ne-am conformat si nu am regretat. Am plecat de dimineata cu autobuzul catre localitatea Cirkewwa din nordul Maltei, de unde am luat apoi feribotul catre Gozo. Feribotul poate fi luat si din Valletta catre Gozo, insa noi am ales sa facem o plimbare mai lunga cu autobuzul (aproximativ o ora), pentru a descoperi si alte parti ale acestei minunate tari.

La sosirea in Gozo am decis sa luam un autobuz de tip Hop On Hop Off, cu care ne-am plimbat la principalele obiective turistice de pe insula. Dupa ce peisajele naturale si arhitectura cladirilor ne-au bucurat privirile, am ajuns in satul pescaresc Xlendi. Iar cand spui “pescaresc”, imediat iti fuge gandul si la pisici. Din fericire vremea a tinut cu noi fix pana cand urma sa ne intoarcem la autobuz si a inceput sa ploua. Iar acest lucru ne-a permis sa ne bucuram si de prezenta miaununatilor pufosi. ?

4. Mdina

Mdina este vechea capitala a statului Malta cu o impresionanta istorie. Aici s-au descoperit asezari feniciene cu peste 4000 ani inaintea lui Hristos. In prezent acesta gazduieste o cetate locuita, extrem de ingrijita si cu o panorama superba, unde pur si simplu ai senzatia ca te-ai intors cu mult timp inapoi.

Nu am gasit pisici, insa nu ne-am dat batute, asa ca ne-am plimbat si pe stradutele din afara cetatii, absolut superbe si ele. Dupa ce ne-a uimit din nou arhitectura cladirilor si modul armonios in care este aranjat totul, ne-am intalnit cu un superb motan roscat. Acum am putut pleca linistite inapoi spre hotel. ?

 

5. Insula Manoel

Insula Manoel este o insula fortareata micuta, conectata cu orasul Gzira printr-un pod fix. Din nou, am decis sa luam autobuzul din Valletta si am facut aproximativ 20 de minute pana la destinatie. Statia de autobuz este in aproprierea podului, asa ca ne-a fost foarte usor sa il gasim. La intrarea pe insula ne-a intampinat un paznic foarte amabil care ne-a indrumat pe unde sa mergem, iar la final ne-a urat un nou an cat mai fericit. ?

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Pe insula a fost initial construit un spital, apoi s-a transformat in fortareata , aceasta fiind bombardata de un raid aerian pe timpul celui de-al doilea razboi Mondial. In prezent aceste cladiri sunt abandonate, lasate in paragina, insa privelistile sunt superbe.

Dupa ce ne-am bucurat de peisaj si de caldura placuta a soarelui, la intoarcerea pe cealalta parte a insulei, mare ne-a fost surpriza cand ne-am intalnit cu mai multe pisicute care aveau amenajate casute acolo.

 

In concluzie, pe langa arhitectura superba, mancarea buna, peisajele minunate si oamenii prietenosi, ne-a impresionat mult sa vedem cu cata dragoste localnicii ingrijesc pisicutele fara adapost.

Este Malta o destinatie purrfecta pentru iubitorii de pisici? Noi spunem ca da! ?

Daca si tu ai vizitat Malta, povesteste-ne intr-un comentariu despre experienta ta. Iar daca ai retinut si alte locuri in care te-ai intalnit cu micile feline, asteptam cu drag sa ne spui despre acestea. ?

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.