De ce frumoasa insula greceasca Skiathos este un paradis al pisicilor-GALERIE FOTO

Skiathos este un paradis al pisicilor

Te-ai  gandit vreodata sa vizitezi un anumit loc doar pentru ca acolo vei intalni multe pisici? Un astfel de loc este si superba insula greceasca Skiathos. 

Pe langa frumusetea autohtona, arhitectura tipic greceasca a caselor albe cu ferestre albastre si multa verdeata, vei intalni si foarte multe pisici. 

 Afla in continuare de ce frumoasa insula greceasca Skiathos este un paradis al pisicilor si care sunt locurile preferate ale micilor feline.

1. Centrul orasului vechi

Unul din locurile preferate ale pisicutelor este centrul orasului vechi. Aici se delecteaza cu atentia trecatorilor, primesc hrana si adapost si isi pot petrece timpul lenevind pe strazile inguste, pietruite care despart incantatoarele cladiri grecesti. Privind dintr-o alta perspectiva putem sa le consideram norocoase ca-si traiesc cele noua vieti intr-un loc atat de frumos. 

2. Langa taverne si in restaurante

Tuturor ne este cunoscut faptul ca pisicile sunt indraznete. Asadar nu se sfiesc sa vina langa tine si sa se foloseasca de dragalasenia lor pentru a te face sa-ti imparti portia de mancare cu ele. Bineinteles ca nu poti refuza niste ochi insistenti care se uita la tine. La urma urmei tu ai venit pe teritoriul lor.

 

3. Langa frumoasele plaje elene

Nu in fiecare zi cand mergeti la plaja sunteti intampinati de pisicute. Insa pe insula greceasca Skiathos acest lucru se poate intampla. Nu pentru ca sunt fascinate de frumusetea plajelor, sunetul valurilor si zarva turistilor, ci pentru ca sunt in cautare de hrana si stiu ca in acest loc vor gasi ceea ce cauta. 

Skiathos este un paradis al pisicilor

 

Citeste si: Grecia, destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici

4. In port

Zona portului din Skiathos este cea mai aglomerata zona din oras. Oamenii vin si pleaca catre noi destinatii, croaziere, ies la promenade sau servesc gustoasele mancari grecesti pe terasele cu vedere catre port. Nelipsite sunt si pisicile care stiu ca aici vor gasi destul de multi doritori care sa-si imparta delicatesele cu ele. Fie ca se plimbla printre mesele restaurantelor, fie ca lenevesc la umbra unui pescar, cert este ca te poti bucura de prezenta lor oriunde.

 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Skiathos este un paradis al pisicilor
Skiathos este un paradis al pisicilor
Skiathos este un paradis al pisicilor

 

5. La intrarea in magazine

Daca esti in cautarea suvenirurilor perfecte sau doar vrei sa te bucuri de frumusetea obiectelor grecesti, la intrarea in magazine vei fi intampinat de pisicute. 

Skiathos este un paradis al pisicilor

 

6. La Manastirea Evanghelista

Nu pentru ca ar fi spirituale, ci pentru ca sunt foarte bine tratate, unele pisicicute din Skiathos au ales sa-si traiasca viata lenevind aici. Manastirea Evanghelista este unul dintre punctele de atractie turistica de pe insula. Dateaza din 1806 si detine si un muzeu cu manuscrise, carti rare, haine si alte obiecte din secolul XVII. Curtea interioara este un loc purrrfect de relaxare, iar peisajul vazut de aici este superb.

Citeste si: Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Skiathos este un paradis al pisicilor

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

7. Lenevind la umbra pe strazile orasului

Stim deja ca activitatea preferata a pisicilor este lenevitul. Unde isi pot desfasura cel mai bine aceasta activitate daca nu la umbra, pe strazile pietruite ale orasului. Fie ca alegi sa te plimbi prin centrul vechi sau pe micuta insula Bourtzi, vei fi intampinat de pisicute care aleg sa se odihneasca langa zidurile albe fara a se simti stanjenite de pasii trecatorilor.

Skiathos este un paradis al pisicilor

 

Am aflat cu bucurie si ca exista o asociatie,  Skiathos Cat Welfare Association, care are grija de pisicutele insulei. Aceasta a fost infiintata in 2007 si functioneaza pe baza de donatii. Din banii stransi le asigura pisicutelor hrana si ingrijirea medicala de care au nevoie. 

Citeste si: Aoshima, faimoasa insula a pisicilor din Japonia unde sunt de 6 ori mai multe pisici decat oameni

Speram ca te-am convins ca superba insula greceasca Skiathos este un paradis al pisicilor. Iar daca vei dori sa o vizitezi, vei avea parte de o vacanta purrrfecta! ?

 

Acest articol a fost publicat in categoria Travel. Salveaza link-ul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.