Pisica cu blana scurta sau pisica cu blana lunga, pe care sa o alegi?

Pisica cu blana scurta sau pisica cu blana

Un factor foarte important de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem pisica pe care dorim sa o adoptam este lungimea blanitei acesteia. Poate ca ne place o anumita rasa, poate ca ne plac mai mult pisicile cu blana lunga deoarece sunt mai pufoase, ori cele cu blana scurta pentru ca lasa mai putin par in casa. Dar cel mai important, este necesar sa ne gandim cat timp avem zilnic la dispozitie pentru a-l investi in ingrijirea pufosului nostru.

Afla in continuare daca este recomandat sa adopti o pisica cu blana scurta sau o pisica cu blana lunga.

Domnul doctor Cristian Cristea de la Spitalul Veterinar Pet Stuff in colaborare cu ARPAC Romania ne explica factorii de care este necesar sa tinem cont atunci cand adoptam o pisica cu blana lunga sau una cu blana scurta:

Majoritatea pisicilor au blana scurta sau lunga si majoritatea naparlesc. Acest lucru inseamna ca trebuie sa te asiguri ca ai suficient timp ca sa le periezi.

Pisicile cu blana lunga

Daca iti plac pisicile cu blana lunga, precum pisicile Persane, Norvegiane de padure, etc., atunci este necesar sa iei in calcul ca acestea trebuiesc pieptanate nu doar o data pe zi, ci poate de doua ori pe zi. Acest lucru le permite ca blana sa li se dezvolte normal si sa nu inceapa sa faca acei calti, acele fire de par care se innoada unele in altele. Ulterior, daca nu le toaletam, nu le descalcim, nu le tundem, acele portiuni de par pot dezvolta anumite probleme. 

Pisicile nu sunt animale care sa fie tunse. Ele trebuie doar sa fie pieptanate, toaletate si spalate. Din pacate multi proprietari aleg aceasta varianta deoarece si-au cumparat o pisica cu blana lunga si frumoasa, dar neavand timp sa o perie sau neobisnuind-o de mica sa fie periata sau pieptanata, ajung in situatii in care trebuie sa tunda ei sau medicul pisicuta. Iar pentru ea nu este un lucru bun. 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Pisicile cu blana scurta

Pisicile cu blana scurta sunt mai usor de intretinut. Acestea nu necesita o toaletare la fel de riguroasa ca cele cu blana lunga. Cu toate acestea, o periere a blanitei o data pe zi sau la 2 zile le este benefica. Nu uita ca unul din obiceiurile principale ale pisicilor este acela de a-si curata blanita. Acest lucru inseamna ca de fiecare data ele inghit multe fire de par, pe care apoi le elimina sub forma ghemelor de blana. Acest proces nu este placut nici pentru ele, iar prin perierea blanitei cat mai des, le ajutam sa inghita mai putine fire de par. 

Citeste si: De ce sa periezi blana pisicii tale si cum faci corect acest lucru

Pisicile fara blana 

rasa de pisici potrivita pentru tine

Exista si pisici fara blana, cele mai cunoscute fiind cele Sphynx. Acestae sunt foarte placute la atingere, avand pielea foarte catifelata. Insa, chiar daca nu este necesar sa ai grija de blanita lor,  ele vor avea nevoie de alte ingrijiri speciale pentru piele.

De exemplu nu putem tine o pisica Sphynx la alternari de temperatura. Nu putem sa o lasam sa intre dintr-o camera in alta, daca intr-o camera este foarte frig, iar in cealalta foarte cald. Neavand blana, aceasta nu va avea protectie. Daca o pisica normala va iesi din casa unde sunt 20 de grade, afara la 0 grade, nu va avea nicio problema. In schimb, pentru Sphynx exista riscul sa ramana inghetata dupa ce a facut primii pasi. 

Asadar, in functie de timp si de cat de mult iti place sa faci aceste manopere pentru animalut tau, gandeste-te daca iti alegi o pisica cu blana lunga, o pisica cu blana scurta sau poate o pisica fara blana. 

Sursa: Youtube ARPAC

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.