Dietele vegetariene pentru pisici. Sunt acestea sigure?

dietele vegetariene sigure pentru pisici

Dietele vegetariane pot fi mai sanatoase pentru noi, motiv pentru care poate ca avem tendinta sa le oferim prietenilor nostri pufosi acelasi regim alimentare. Dar sunt benefice acestea si pisicutelor?

Afla in continuare daca sunt sigure dietele vegetariene pentru pisici.

Pisica este un animal carnivor si are nevoi nutritionale foarte precise. De aceea este important ca “parintii” de pisici sa se gandeasca foarte bine inainte de a se decide sa le ofere acestora o dieta vegetariana si neaparat sa consulte un nutritionist veterinar inainte. 

Intr-adevar, exista in comert mancare vegetariana completa pentru pisici. Dar chiar si in acest caz, este important sa discutam inainte cu un medic veterinar. Acesta va stabili daca acest tip de hrana este corespunzatoare necesitatilor pisicutei.

 

Pisicile au nevoie de cantitati ridicare de proteine si aminoacizi pe care organismul lor le descompune foarte rapid. Daca nivelul acestora scade, pisicile nu vor putea sa isi reduca acest ritm de descompunere, ceea ce le va face deosebit de sensibile in cazul carentelor.

Citeste si: Top 6 alimente daunatoare pentru pisica ta

Nutrienti esentiali in alimentatia pisicilor

Taurina este un aminoacid prezent exclusiv in proteinele de origine animala. S-au facut foarte multe studii din care a rezultat ca rolul taurinei este esential pentru sanatatea pisicilor. 

Acestea au o capacitate minima de sinteza a taurinei pentru a-si satisface nevoile si, ca atare, necesita un aport din dieta care se gaseste doar in materiile de origine animala. Exista si suplimente sintetice, insa acestea pot varia sub aspectul biodisponibilitatii si exista o marja de eroare. 

 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Un alt nutrient esential este acidul arahidonic, un acid gras disponibil doar in surse animale. 

Vitamina A preformata (retinol) din surse de origine animale este din nou esentiala deoarece pisicile nu pot utiliza suficiente cantitati de pro-vitamina A din surse vegetale. 

Vitamina B12. Pisicile au nevoie de niveluri ridicate si constante de vitamina B12 care se gaseste in mod natural in carne. 

dietele vegetariene sigure pentru pisici

 

Dietele vegane pentru pisici 

Si dieta vegana (fara niciun aliment de origine animala) trebuie verificata cu atentie de un medic veterinar sau nutritionist pentru animale. Aceasta poate fi deficitara in arginina, lizina, metionina, triptofan, taurina, fier, calciu, zinc, vitamina A si unele tipuri de vitamina B. Doar un specialist va putea analiza toate aceste detalii astfel incat sa ii poti asigura pufosului tau un nivel nutrional adecvat si o sanatate pe masura. 

Dietele vegetariene pentru pisici preparate in casa

S-au facut numeroase studii din care a rezultat ca erorile nutritionale sunt foarte frecvente in dietele preparate in casa pentru pufosi. 

Asigurarea unei diete vegetariene potrivite din punct de vedere nutritional, preparata in casa, este destul de dificil de realizat. Aceasta necesita o planificare riguloasa si o formula specifica furnizata de medicul veterinar sau un nutritionist veterinar. 

Carentele alimentare au un impact deosebit si de lunga durata asupra sanatatii si bunastarii pisicutelor noastre. 

Te-ai gandit pana acum sa nu ii mai oferi pufosului tau carne? Speram ca te-am lamurit daca dietele vegetariene pentru pisici sunt sigure si in ce conditii sunt recomandate. ?

Citeste si: Ghid pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie

Citeste si: Dietele bazate pe carne cruda pentru pisici, SANATOASE sau NU?

Sursa: www.arpac.ro

 

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.