De ce pisicile urineaza in pat si cum le poti opri sa nu mai faca asta

pisicile urineaza in pat

Destul de multi proprietari de pisici s-au confruntat cel putin o data cu faptul ca pufosii lor au urinat in pat. Problema este cand acest lucru devine un obicei.

Afla in continuare de ce pisicile urineaza in pat si cum le poti opri sa nu mai faca asta:

1. Forma litierei

O prima cauza pentru care pisicile urineaza in pat este litiera in sine. Este foarte important ca aceasta sa aiba foma potrivita astfel incat pisicuta sa o poata folosi. Daca pufosul tau este inca pui trebuie sa ai grija ca marginile litierei sa nu fie prea inalte astfel incat sa se poata urca in ea. Aceeasi regula se aplica si pisicilor in varsta carora din nou le poate fi greu sa se urce in litiera.

Daca este vorba de o pisica adulta, trebuie sa ai grija ca litiera sa fie suficient de mare astfel incat sa nu se simta inghesuita atunci cand o foloseste.

Totodata, este posibil ca pe pufos sa il deranjeze daca litiera are capac sau poate ii displace ca nu are capac. Trebuie sa testezi si sa te asiguri ca litiera i se potriveste purrrfect blanosului tau.

Citeste si: 5 Pasi prin care inveti pisica sa foloseasca litiera 

2. Locul unde este asezata litiera

La fel de important este si locul unde este asezata litiera. Daca aceasta este amplasata intr-un loc unde este mare agitatie, pe unde alearga copiii sau poate langa masina de spalat, cu siguranta pisica nu se va simti confortabil sa o foloseasca. La fel ca oamenii, pisicile au nevoie de intimitate. De aceea este necesar sa te asiguri ca amplasezi litiera inr-un loc linistit.

De asemenea, este posibil ca pisicii tale sa ii fie greu sa acceseze litiera, motiv pentru care prefera sa isi faca nevoile in patul tau. Asigura-te ca aceasta este amplasata intr-un loc cat mai accesibil ei.

3. Litiera nu este curata

De ce pisicile urineaza in pat si cum o poti opri sa nu mai faca asta

 

Stim bine ca pisicile sunt animale foarte curate si cu siguranta sa paseasca intr-o litiera cu continut lipicios, in care si-a facut deja nevoile de mai multe ori, nu ii va face placere si va cauta un loc mai curat din casa. Asadar, asigura-te ca cureti litiera in fiecare zi. Iar daca sunt mai multe pisici care folosesc acceasi litiera, cu siguranta este necesar sa o cureti de mai multe ori pe zi.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

4. Stres si anxietate cauzate de modificarile din casa

Pisicile se ataseaza foarte mult de locul in care locuiesc. Schimbarile din mediul lor le pot cauza mult stres si anxietate. Poate a aparut un nou copil, un nou animalut, ai renovat sau ai schimbat mobila din casa. Aceste lucruri le determina sa isi faca nevoile in patul tau, loc in care se simt confortabil si in siguranta.

Este necesar sa identifici exact cauza si apoi sa vezi ce solutii poti gasi astfel inca pufosul sa se simta din nou in siguranta in toata locuinta.

5. Absenta umanilor

De ce pisicile urineaza in pat si cum o poti opri sa nu mai faca asta

 

Chiar daca nu pare, pisicile se ataseaza foarte tare de omuletii lor, iar cand acestia sunt plecati perioade mai lungi (mai multe ore sau zile), incep sa se streseze. Iar acest lucru le poate determina sa urineze in patul stapanilor. Nu fac asta pentru a se razbuna, asa cum te-ai fi gandit, ci pentru ca in acest mod isi amesteca mirosul cu cel al omuletului pierdut, iar acest lucru o face sa se linisteasca.

Ce poti face in acest caz? Ideal este desigur sa incerci sa nu fii plecat de acasa perioade lungi. Dar cum acest lucru nu este posibil mereu, este necesar sa gasesti alte solutii care sa il tina pe pufos ocupat si fericit cat timp lipsesti. Asigura-te ca pisica are o multime de oportunitati de a explora mediul ei si de a se juca singura. Poti incerca sa ii lasi jucarii interactive cu mancare precum aceasta  Jucarie Ineractiva cu Mancare pentru Pisici.  Sau  mai multe jucarii cu catnip precum acestea Jucarie Soricel chitaitor cu Catnip, Jucarie Soricel cu coada lunga si Catnip, Jucarii Pestisori cu Catnip pentru Pisicute. Catnip sau iarba matei este o planta care are un efect relaxant asupra pisicilor, fiind suficient doar ca acestea sa ii simta mirosul.

Totodata, ii poti lasa televizorul sau radioul pornit. Astfel, nu se va mai simti la fel de singur.

Citeste si: Iarba matei si beneficiile acesteia asupra pisicilor 

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei
39.99 lei

6. Conflict social

Pisicile sunt animale sociale. De aceea ele sunt fericite si au un comportament placut atunci cand se inteleg bine cu toti membrii familiei. Daca exista o persoana in casa cu care nu se intelege bine, va avea tendinta sa urineze in patul acesteia. Si nu o face pentru a se razbuna, ci pentru a-si amesteca mirosul ei cu cel al persoanei respective, acest lucru facand-o sa fie mai linsitita.

Ce este de facut? Asigura-te ca acea persoana va incerca sa se imprieteneasca cu pisica ta. Poate incerca sa ii ofere mancare sau sa se joace cu ea de mai multe ori pe zi. Astfel pisica va intelege ca ii este prieten, nu dusman.

7. Medical

Un ultim motiv pentru care pisicile urineaza in pat este cel medical. In acest caz cel mai probabil ca pisica va urina si in alte parti ale casei, nu doar in pat. Datorita problemelor medicale, este posibil sa nu mai reuseasca sa ajunga la litiera si sa fie nevoita sa isi faca nevoile unde apuca. Este importanta sa mergi cat mai repede cu ea la medicul veterinar pentru consultatie, analize si tratament.

Citeste si: 7 motive pentru care pisica nu urineaza in litiera 

Sursa: iheartcats.com 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.