6 Semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie

semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie

Desi par foarte independente, pisicile sunt extrem de dependente de afectiunea pe care o primesc din partea omuletilor lor. De aceea poate ca ai observat la pisica ta ca obisnuieste sa vina la tine ca sa o mangai. Desigur, accepta mangaieri doar cand vrea ea. Unele pisici obisnuiesc chiar sa aiba un comportament descris ca fiind obraznic, insa acesta este doar un mod de-al lor prin care ne transmit ca au nevoie sa primeasca mai multa atentie din partea noastra.

Iata in continuare 6 semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie:

1. Miauna in mod excesiv

Stiai ca pisicile miauna ca sa comunice intre ele doar cand sunt pisoi, acest comportament fiind esential pentru supravietuirea lor? Dupa ce cresc si devin independente, pisicile neobisnuite cu oamenii, inceteaza sa mai miaune. Asadar, atunci cand pisica ta miauna, sa stii ca miauna ca sa vorbeasca cu tine. Doar ca atunci cand miauna in mod excesiv, este un semn clar ca incearca sa iti atraga atentia. Acest comportament este observat in mod special noaptea sau dimineata devreme cand unele pisici incearca sa isi trezeasca omuletii pentru a le oferi portia de mangaieri, mancare sau pur si simplu se plictisesc si au nevoie de atentie.

Citeste si: Cum sa iti educi pisica sa te lase sa dormi noaptea – VIDEO 

 

2. Te impinge usor cu labuta

semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie

 

Un alt semn ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie este atunci cand vine la tine si te impinge usor cu labuta. Este pur si simplu felul ei de a spune: „Miau! Uita-te la mine! Uita-te la mine!”. Adorabila si irezistibila, nu iti ramane decat sa ii acorzi ei toata atentia.

3. Daramarea lucrurilor

Uneori ai impresia ca pisicile sunt niste savanti care darama lucrurile de prin casa pentru a descoperi propria lor varianta de forta gravitationala. Si poate chiar asa se intampla! Ele sunt fiinte extrem de curioase si manuite de dorinta de a descoperi “ce se intampla daca…?”. Asadar, este normal ca din cand in cand sa scotoceasca prin dulapuri sau sa darame lucruri prin casa. Insa, daca esti prin apropriere, este posibil ca pisica sa darame un obiect intentionat pentru a vedea o reactie din partea ta.

 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

4. Zgariatul mobilei

Pentru pisici este important sa isi poata toaleta gherutele prin zgarierea diverselor obiecte. Acest lucru le ajuta sa se intinda, sa elibereze energia acumulata si sa scape de straturile vechi de gheare. Totodata, in acest mod ele elibereaza si feromoni prin glandele de la labute, marcandu-si teritoriul.  Problema este atunci cand zgarie obiecte din casa precum canapeaua sau perdeaua. Acest lucru poate insemna ca fie duc lipsa unui obiect special, precum cele din sisal, unde sa isi ascute gherutele, fie incearca sa ne atraga atentia stiind ca astfel le vom baga in seama.

Citeste si: 4 metode prin care dezveti pisica sa zgarie mobila 

5. Se aseaza in locuri nepermise

semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie

 

Inca un semn prin care iti dai seama ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie este atunci cand aceasta se aseaza in locuri nepermise precum masa din bucatarie. Ea stie ca nu are voie acolo, te vede ca esti ocupat sa gatesti sau sa mananci si atunci se aseaza fix pe masa stiind ca astfel te vei opri din ceea ce faci si va primi atentie din partea ta. Pentru a nu se mai intampla acest lucru, poti incerca sa te joci cu pisicuta ta 10-20 minute inainte de a te apuca de gatit.

Citeste si: 5 motive pentru care sa te joci cu pisica ta in fiecare zi 

Citeste si: Top 10 cele mai bune idei de cadouri cu pisici 

 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

6. Se aseaza pe tastatura ta

Probabil ca si tie se intampla ca atunci cand stai la birou, sa vina pisicuta si sa se aseze pe tastatura ta. Astfel incearca sa iti atraga atentia si totodata este modelul ei de a-ti spune: “Miau! Vezi ca ai nevoie de o pauza.” Nu poti decat sa ii multumesti. ?

Acestea sunt 6 semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie. Ce este de facut? Iti recomandam sa iti aloci timp pentru a o alinta si pentru a te juca cu ea macar de 2-3 ori pe zi. Totodata, aceste semne pot reprezenta si aparitia unei probleme de sanatate. De aceea, daca observi o schimbare in comportamentul pufosului tau, este indicat sa mergi cat mai curand cu el la medicul veterinar pentru un control.

Pisicuta ta cum obisnuieste sa iti atraga atentia? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu! ?

Sursa: iheartcats.com/ 

 

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei
39.99 lei

 

5 comentarii despre “6 Semne ca pisica ta are nevoie de mai multa atentie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.