De ce pisicii ii place sa doarma la capul tau

De ce pisicii ii place sa doarma la capul tau

Foarte multi parinti de pisicute au observat ca acestora le place sa doarma in pat cu ei, in special la capul lor. Insa oare de ce multe pisici adopta acest comportament?

Este acesta si cazul tau? Afla in continuare de ce pisicii ii place sa doarma la capul tau.

1. Pentru caldura

Pisicile sunt mari fani ai caldurii. Acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura corpului la pisici este mai ridicata decat cea a oamenilor, fluctuand intre 38 si 39 grade Celsius. Iar o temperatura ridicata inseamna si un efort mai mare de mentinere a acesteia. Si cum pisicile sunt maestre in a depune un efort cat mai mic, gasesc imediat alte solutii. Astfel ajung sa doarma la capul omuletilor lor, incalzindu-si blanita la respiratia calda a acestora.

2. La picioare somnul ii este deranjat

Un alt motiv pentru care multe pisici prefera sa doarma la capul omuletilor este acela ca la cap somnul nu le este deranjat. Spre deosebire de oameni, atunci cand dorm, pisicile obisnuiesc sa se miste mult mai putin. Si totodata, ele apreciaza un somn linistit. Si cum ar putea dormi linistite in celalalt capat al patului, cand omuletii dat toata noaptea din picioare?! Asa ca cel mai bine isi muta ele coditele pe pernele bipezilor si se bucura si de extra caldura. 2 in 1. Purrrfect!

3. Pentru ca te iubeste

De ce pisicii ii place sa doarma la capul tau

 

Al treilea motiv pentru care pisicii ii place sa doarma la capul tau este pentru ca te iubeste. Esti omuletul ei preferat si vrea sa fie langa tine. In plus, noaptea ea are o misiune, trebuie sa te protejeze in timp ce tu devii atat de vulnerabil. Asa ca nu ii ramane decat sa iti imparta perna cu ea.

Citeste si: Este bine sa dormi cu pisica in pat noaptea sau nu? 

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Ce sa faci daca nu poti dormi

Desi pisicuta ta doarme excelent la capul tau, este posibil ca tu sa nu te simti confortabil. Asadar, ce e de facut astfel incat atat tu, cat si ea, sa aveti parte de un somn purrrfect?

Daca vrei sa ii permiti in continuare pufoasei sa doarma cu tine, iti sugeram sa ii instalezi un patut pufos, confortabil si calduros fix langa perna ta. Apoi poti incerca sa asezi pisicuta in patutul ei de fiecare data cand vezi ca se aseaza pe perna ta. Chiar daca pare imposibil, cu multa perseverenta, pufoasa va invata ca acolo este locul ei.

Fiind creaturi nocturne, pisicile pot fi agitate pe timpul noptii, ceea ce isi va disturba somnul. De aceea, iti recomandam sa ii oferi cina cu o ora si jumatate inainte de culcare. Insa foarte important este ca inainte sa isi primeasca cina, sa te joci cu ea. Nu uita de instinctele ei de a-si vana mancarea. Dupa ce v-ati jucat suficient, ea se va simti obosita si va dori sa manace. Apoi va continua cu ritualul de curatare a blanitei si va adormi, iar somnul ei ar trebui sa fie unul linistit.

Citeste si: Cum sa iti educi pisica sa te lase sa dormi noaptea – VIDEO 

Citeste si: 5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea 

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

Sursa: iheartcats.com 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.