8 Metode prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara

iti protejezi pisica atunci cand iese afara

Cu totii stim ca pisicile pot trai foarte bine doar in casa, dar sunt multe care au acces si in afara casei cum ar fi in curte, in jurul blocului si tot ce presupune vecinatatea locuintei noastre.

Din fericire, pentru pisicutele care locuiesc doar in casa, este foarte simplu sa le oferim un spatiu in care acestea sa fie tot timpul in siguranta. Insa ce putem face pentru a le oferi un grad ridicat de siguranta si pisicutelor care obisnuiesc sa isi petreca o perioada din timp afara? Iata 8 Metode prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara:

1. Ii pui o zgarda cu medalion

Daca pisica ta iese afara singura, indicat este sa ii pui la gat o zgarda cu medalion pe care sa fie inscriptionat numele ei si numarul tau de telefon. Astfel, in cazul in care se va pierde sau va fi accidentata, persoana care o va gasi te va putea contacta imediat pentru a-ti da de veste.

2. Ii pui o zgarda cu LED

Daca obisnuiesti sa iti lasi pisica sa se plimbe singura pe afara pe timpul noptii, cel mai recomandat este sa ii pui la gat o zgarda cu LED. De multe ori se intampla ca in timpul noptii animalutele sa fie accidentate fiindca nu sunt vazute. Datorita luminii LED, sansele ca pisica ta sa fie protejata devin considerabil mai mari, fiind mult mai vizibila.

3. O scoti la plimbare in lesa

Chiar daca pentru unii poate suna trist, de ce pisica sa stea in lesa in loc sa fie libera afara, acesta este un mod foarte placut pentru ea de a-si petrece timpul in aer liber si totodata sa fie in siguranta. Mai ales daca este o pisica de apartament. Aceasta nu este obisnuita cu mediul inconjurator si nu stie sa se apere la fel de bine ca cele care isi petrec mult timp afara. Asadar, lesa este o varianta foate utila atat pentru pisicuta, cat si pentru „umanul” acesteia.

4. Microciparea

O alta metoda prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara este microciparea. Datorita implantarii unui microcip iti va fi mult mai simplu sa o gasesti atunci cand aceasta se va rataci sau daca va fi accidentata. Atentie, microcipul nu functioneaza ca un GPS. Este necesar ca persoana care iti va gasi pisica sa o duca la orice cabinet veterinar, iar acolo, prin scanarea microcipului, medicul veterinar te va putea identifica pe tine ca fiind stapanul felinei si te va putea contacta.

Diferenta dintre microcipare si zgarda cu numarul de telefon este ca cea dintai este mult mai sigura, in timp ce zgarda este posibil sa se rupa de la gatul pisicutei si atunci sansele de a o gasi devin mult mai mici. Si foarte important este ca microcipul nu este absolut deloc daunator sanatatii pisicii tale.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

5. Dispozitiv GPS

Daca vrei sa treci la un nivel si mai avansat microciparii, iti recomandam o zgarda cu dispozitiv GPS. In acest mod ai ocazia sa urmaresti in timp real unde se afla pufosul tau atunci cand se plimba pe afara.

6. Vaccinuri si deparazitare

Un alt mod foarte important prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara este sa te asiguri ca este la zi cu toate vaccinurile si totodata ca ii faci deparazitare interna si externa constant. Deparazitarea este foarte importanta deoarece poate lua diversi paraziti din mediul natural care ii pot afecta sanatatea si ii poate introduce in casa.

iti protejezi pisica atunci cand iese afara

 

7. Limitarea accesului afara in zone cu trafic aglomerat

Inainte de a decide sa iti lasi pisica afara, iti recomandam sa te asiguri ca aceasta nu are acces imediat intr-o zona cu trafic aglomerat. Din pacate, sansele ca ea sa fie accidentata cresc deosebit de mult in aceste conditii.

8. Limitarea accesului afara in zone in care sunt caini liberi sau alti pradatori

Pe langa traficul aglomerat, este important sa te asiguri si ca in zona nu sunt caini liberi sau alti potentiali pradatori pentru pisicuta ta. Inclusiv ca vecinii tai nu sunt genul de oameni care aleg sa faca rau animalutelor.

Acestea sunt cele 8 metode prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara. Chiar daca unele pot parea mai restrictive, consideram ca este mai important ca blanosii nostri sa fie teferi, sanatosi si fericiti alaturi de noi, decat sa ii expunem unor pericole din mediul exterior.

Sursa: www.worldsbestcatlitter.com

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

2 comentarii despre “8 Metode prin care iti protejezi pisica atunci cand iese afara

  1. Yola spune:

    Am mai găsit o metoda de a încerca să protejezi pisica în aer liber. Nu îi pune curelușă strânsă în jurul gâtului. Sarind peste garduri sau copaci, se poate agăța în zgarda și sa rămână spânzurata.

  2. Iulia spune:

    Și totuși, dacă locuiești lângă o strada circulata de mașini, nu o poți impiedica sa sara gardul.
    Să-ți schimbi domiciliul?
    Din păcate, mediul aglomerat în care trăim a devenit un loc nesigur și pentru animalutele nevinovate…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.