8 lucruri interesante despre pisicile portocalii

pisicile portocalii

Pisicile portocalii sunt unele dintre cele mai indragite feline. Ba chiar multe pisici faimoase au blanita de aceasta culoare, cateva exemple fiind Garfield, Puss in Boots si Bob din filmul si cartea „Un motan pe nume Bob”. Insa ce le face sa fie atat de speciale?

Descopera in continuare 8 lucruri interesante despre pisicile portocalii:

1. Nu este o rasa anume

Mai intai de toate este important sa stim ca pisicile portocalii nu reprezinta o rasa anume, ci facem referire doar la culoarea blanitei. Astfel, vom observa pisici cu aceasta culoare la mai multe rase precum pisica europeana, main coon,  scottish fold si pisica persana.

2. Cauza culorii portocalii

Feomelanina este pigmentul responsabil de culoarea rosiatica a pisicutelor. In functie de cantitatea in care acesta se gaseste, pisicile pot avea blanita de la crem pana la portocaliu intens.

3. Pisicile portocalii sunt pisici tabby (tigrate)

Toate pisicile portocalii sunt pisici tabby, adica tigrate. O caracteristica evidenta este litera „M” pe care o putem observa pe fruntea lor. De asemenea, mai putem observa si ca nu toate pisicile au dungile la fel. Acestea sunt fie dungi groase, bine definite (Classic tabby), fie dungi mai subtiri si lungi asemanatoare cu cele de la tigri (Mackerel tabby), fie dungi mai scurte, asemanatoare unor pete (Spotted tabby).

pisicile portocalii

 

4. Majoritatea sunt masculi

Acest lucru se datoreaza genei care produce culoarea portocalie in cromozomul X. Femelele au doi cromozomi X ceea ce inseamna ca au nevoie de doua copii ale acestei gene pentru a deveni portocalii, in timp ce masculii au nevoie doar de una. Astfel, aproximativ 75%-80% din pisicile cu blana portocalie sunt masculi.

Un alt lucru interesant este ca masculii au nevoie doar ca mama pisica sa aiba blana portocalie, indiferent ca este complet portocalie sau mai are si alte culori pe blanita precum pisicile calico si tortoiseshell, in timp ce femelele au nevoie ca tatal lor sa fie complet portocaliu, iar mama lor sa aiba portocaliu pe blanita.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

5. Pot avea pistrui

Exact! Pisicile portocalii pot avea pistrui pe nasuc, in jurul ochilor, pe buze sau pe gingii. Acest lucru se datoreaza tot culorii blanitei lor.  De asemenea, pe masura ce inainteaza in varsta, pistruii se vor raspandi mai mult.  

6. Personalitate 

Pisicile cu blanita portocalie au in general o personalitate extrem de placuta. Ba chiar unele persoane le aseamana personalitatea cu cea a cainilor. Sunt foarte relaxate, fericite, afectuoase si loiale. Le place sa isi urmareasca stapanii peste tot si sa astepte sa fie alintate.

pisicile portocalii

 

Masculii tind sa fie foarte„vorbareti” si mai activi, in timp ce femelele sunt cunoscute ca fiind calme si linistite.

Sunt pisici curajoase si indraznete, ceea ce le face sa fie vanatori excelenti si nu se dau in laturi de la o bataie cu alte pisici. Totodata sunt si independente. Acest lucru nu inseamna ca le place sa stea singure, ci ca nu le place sa faca ce li se spune. Doar este pisica! Deci cine este seful? 🙂

De obicei nu au nicio problema in a-si imparti casa cu alte animale, chiar si cu cainii cu care pot deveni buni prieteni.

7. Au tendinta sa se ingrase

Datorita personalitatii lor relaxate, multe pisici portocalii adora sa leneveasca. Insa ele adora si sa manance. Iar aceste doua lucruri pot conduce adesea la cresterea in greutate (un exemplu foarte cunoscut fiind adorabilul personaj Garfield). De aceea, trebuie sa avem grija sa le oferim o alimentatie potrivita si sa ne jucam cat mai des cu ele pentru a le motiva sa faca miscare.

Citeste si: Pisica supraponderala-fericita sau nu? 

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

8. Sunt usor de adoptat 

Se stie ca din pacate pisicutele negre isi gasesc foarte greu omuleti care sa le adopte datorita culorii lor. Insa ce nu se stie este faptul ca pisicile care isi gasesc foarte repede familii sunt cele portocalii. Acestea sunt alese in special datorita personalitatii lor afectuoase si prietenoase.

pisicile portocalii

 

Acestea sunt cele 8 lucruri interesante despre pisicutele portocalii. Speram ca ti-a facut placere sa le afli. Daca ai si tu acasa un asemenea pufos, asteptam cu drag sa ne povestesti despre el intr-un comentariu. ?

Citeste si: 9 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pisicile albe

Citeste si: 13 lucruri interesante despre pisicile tuxedo sau alb-negru

Surse: https://www.wellnesspetfood.com, www.pets4homes.co.uk, shareably.net, www.catster.com

10 comentarii despre “8 lucruri interesante despre pisicile portocalii

  1. Gabriela spune:

    Bună ziua,

    Am și eu o pisica minunata și foarte dragastoasa,iubitoare,care adulta fiind,m a urmarea în jurul locuinței,se așeza pe banca lângă mine,ma jucam cu ea.Sunt foarte iubitoare și inteligente.

  2. Ana spune:

    Am luat ieri de la o prietena 2 pisicuți portocalii,cred că au cam 2 luni,sunt foarte drăguți ,ne jucam cu ei dar ei sunt cam somnoroși deocamdată!Fiul meu este fericit de acești pisicuți,cred că sunt băieței! Am citit articolul și mi a placut!

  3. Nicoleta Barbuta spune:

    A venit intr-o primavara la noi in fata casei. U un trofeu de bun-gasit: un soricel de camp. Cutezator, curtenitor si bland totodata si-a depus trofeul in fata usii de la intrare, convins fiind ca asa ne va îmbuna sa-l primim alaturi de printesa casei Silky , gingasa balineza cu ochi albastri. Am crezut ca natura isi spune cuvantul si ca a sosit vremea dragostei, Silky nefiind castrata. Statea sub pervazul pe care se odihnea Silky si-i canta ore’n sir serenade si la care-i raspundea si ea binedispusa.Asa ca l-am numit Riky ( de la Rica Venturiano). A dat pur si simplu buzna in casa dupa ce si-a aflat numele, a facut un tur complet al casei(pana la etajul 2 si inapoi in sufragerie), dupa care a sarit in brate la fiecare din cei 5 membrii ai familiei, ne-a dat binete fiecaruia cate 5 minute, lasandu-ne cu gura cascata de uimire, dupa care s-a asezat in mijlocul sufrageriei salutand-o si pe Silky, deloc surprinsa de indrazneala lui. Cu pistruii lui pe năsuc si pleoape si blana creata pe piept si burtica ne-a fermecat iremediabil. Era un motan La Perm adult si ulterior ne-am dat seama ca era castrat si ca ne alesese pe noi sa-i fim sclavii lui din dragoste. Pe toti ne-a iubit si noi si mai si pe el…

  4. Harhata Cristina spune:

    L-am gasit pe Tomita (portocaliu la blanita, nu mai mult de 600 g, slab si cu labute uriase) in iarba… mieuna de foame cat il tineau plamanii… O aveam deja pe Pisu (tricolora)…si am spus..te iau iti dau ceva sa mananci si te aduc inapoi …. Minune…. dupa papa bun, o baita si laptic cald, Tomita al meu nu mai avea trompeta mare. Adormea prin jucarii, ca nu stiam unde sa-l mai gasesc. Concluzie: Tomita a devenit membru familiei, iar acum dupa un an jumatate are 5 kg… un torcacios si un iubaret ….

  5. Buruiana Iuliana spune:

    Cand l-am vazut in bratele acelei copile am stiut ca este sufletul meu blanos pereche,l-am botezat Misu,si de 11 ani (ii implineste pe 9 august),este stapanul casei,adora sa fie alintat,sa doarma cu mine pe perna,vorbeste cu noi ne cere mancare, sa iasa afara la ceilalti prieteni blanosi.Am avut doua experiente triste cand a pleca dar,a venit dupa o luna la a doua disparitie si sunt convinsa ca a fost inchis din greseala intr-un garaj sau magazie.Era deshidratat si fff slab,abea dupa vreo doua luni si-a revenit cu foarte multa grija si iubire din partea noastra.P.S.Este foarte pupacios si torcacios.

  6. Ion Speranța spune:

    Mîtzu meu este foarte vorbăreț, este tare deștept, se alungă, se cuibărește lângă noi, specializează cu ceilalți și este foarte vorbăreț și torcăcios.

  7. Emilia spune:

    Si eu am un pui blanos British shorthair red tabby. Este foarte jucaus și mancacios. Câteodată mai scoate gherutele si colții dar toată familia il iubeste

  8. Vio spune:

    Foarte adevarat! Băiatul meu este blând și afectuos! Se intelege bine cu celelalte pisici , venite în casa in urma lui! Are si pistrui pe nasuc si da,e grasut (adică s-a îngrășat dupa castrare)..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.