6 activitati pe care sa le ai cu pisica ta cat timp stai in carantina

activitati pe care sa le ai cu pisica ta

Partea buna a perioadei de carantina este ca in acest mod petrecem mai mult timp cu pisicutele noastre dragi, ajungand sa le cunoastem si sa le intelegem mai bine. Cu toate acestea, trebuie sa fim receptivi si sa avem grija de nevoile lor, astfel incat sa nu le cream o stare de disconfort.

Pisicile sunt animale foarte teritoriale, iar faptul ca toata lumea este acasa, le poate dauna. Cat timp noi suntem plecati la serviciu, ele au propria rutina compusa din diverse activitati pe care le desfasoara in propriul ritm: stat la geam, dormit, curatat blanita, etc. In momentul in care noi le invadam teritoriul, intreaga lor lume este data peste cap. De aceea, este necesar sa le crestem senzatia de siguranta si incredere ca ele domina in continuare acel teritoriu.

Desigur, sunt mult pisicute care au tors de fericire in bratele stapanilor inca de la inceputul perioadei de carantina, insa destul de multe sunt si cele care si-au schimbat comportamentul de parca tot ce isi doreau este sa fie din nou lasate singure acasa si sa isi poata vedea in continuare de rutina lor.

Daca si tu te afli in cea de-a doua categorie, iata 6 activitati pe care sa le ai cu pisica ta cat timp stai acasa in carantina. Astfel nu ii mai creezi o stare de stres, ci determini o intarire a legaturii dintre voi doi. 🙂

1. Ofera-i mese regulate

activitati pe care sa le ai cu pisica ta

 

Pentru a-i creste senzatia de siguranta si incredere, pisica are nevoie de rutina. Iar una dintre activitatile principale care trebuie sa fie regulate este servirea mesei. De aceea, este recomandat sa ii oferi pisicii tale mancare la ore fixe, de preferat de trei ori pe zi, asa cum faceai si inainte de a intra in carantina (dimineata, cand ajungeai acasa si seara cu 1-2 ore inainte de culcare). In niciun caz nu este bine sa ii lasi mancare astfel incat bolul sa fie tot timpul plin. Din natura pisica este obisnuita sa manance doar atunci cand vaneaza si sa profite de oportunitati. Faptul ca poate manca oricand, nu este sanatos pentru ea.

2. Joaca-te regulat cu pisica ta

Una dintre activitatile pe care trebuie sa le ai cu pisica ta cat timp stai acasa in carantina este si joaca. Pentru a o ajuta sa se simta bine, este necesar sa te joci in mod regulat cu ea. Recomandat este sa va jucati chiar inainte sa manance asa cum faceau si stramosii ei. Pentru a avea mancare, erau nevoiti sa vaneze mai intai. De aceea te sfatuim sa folosesti jucarii care ii starnesc instinctul de vanator cum ar fi undita sau laserul, apoi sa ii oferi mancarea ca rasplata. In plus, prin joaca legatura dintre voi va deveni mai puternica.

 

3. Invata-ti pisica diverse trucuri

Un alt mod de a-ti ajuta pisicuta sa isi consume energia si in acelasi timp sa intaresti legatura dintre voi este sa o inveti diverse trucuri.  Sa ridice labuta sau sa stea jos la comanda ar fi interesant, nu? Sunt o multime de pagini pe internet unde poti invata cum poti face acest lucru, iar distractia este garantata. 

4. Ofera-i pisicii jucarii interactive

Chiar daca stai acasa in carantina, poate ca ai mult de lucru si nu iti permiti sa ii acorzi foarte multa atentie pisicutei. De aceea este recomandat sa ii oferi jucarii interactive cu care sa se distreze si sa isi consume energia. De exemplu ii poti oferi jucarii cu clopotel, cu catnip, ori jucarii de tip puzzle prin care pisica trebuie sa isi „vaneze” singura mancarea.

Stoc epuizat
47.99 lei

5. Creaza-i un mediu interesant la fereastra 

Pisicile adora sa stea la fereasta. Pentru ele a se uita la fereastra esta ca pentru noi atunci cand ne uitam la televizor. Sunt fiinte foarte curioase si au nevoie sa se uite la natura si sa observe tot ce misca afara. Daca vrei sa ii faci pisicii tale experienta privitului pe geam si mai placuta, poti instala la fereastra feedere (alimentatoare) pentru pasari. Astfel, pasarile vor fi atrase mai des la geam, iar pisica se va distra si mai mult privindu-le.

Insa nu uita ca in orele petrecute la fereastra, pisica acumuleaza foarte multa energie pe care apoi trebuie sa o consume. De aceea este recomandat sa te joci cu ea cand se ridica.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

6. Creaza-i pisicii un mediu special in casa

Dupa cum spuneam la inceput, pisicile sunt foarte teritoriale. De aceea este foarte probabil sa simta ca omuletii lor le-au invadat spatiul lucrand de acasa. Motiv pentru care este important sa le cream un mediu special pentru ele… pe sus. Pisicile sunt excelenti cataratori, mai ales ca stramosii lor obisnuiau sa-si petreaca timpul la inaltime. Astfel aveau posibilitatea sa observe tot ce se intampla in jurul lor. Vedeau mai bine prada pe care sa o vaneze si totodata se simteau la adapost de potentialii lor pradatori. In concluzie, atunci cand o pisica este la inaltime, instinctiv se simte mai in siguranta. 

activitati pe care sa le ai cu pisica ta

 

De aceea este recomandat sa ii cumperi mobilier special pe care sa se poata catara sau sa amenajezi camera astfel incat sa ii permiti pisicii ca atunci cand intra in camera sa poata merge doar la inaltime. De exemplu poti aseza la intrare un scau, apoi un dulap, apoi poate noptiera sau biroul si asa mai departe astfel incat pisica sa nu fie nevoita sa coboare deloc pe podea, ci sa mearga doar pe sus, spatiu care ii apartine doar ei.

Totodata este important ca pisicuta sa aiba propriul patut. Acesta va avea imbibat doarmirosul ei ceea ce ii va oferi din nou senzatia de siguranta.

Acestea sunt cele 6 activitati pe care sa le ai cu pisica ta cat timp stai acasa in carantina. Speram sa iti fie utile, iar dupa aceasta perioada complicata, legatura dintre tine si pisicuta ta sa fie si mai puternica. 🙂

Sursa: YouTube

Un comentariu despre “6 activitati pe care sa le ai cu pisica ta cat timp stai in carantina

  1. Alexandra spune:

    Profit din plin de aceasta perioada!Si pana acum petreceam mult timp cu pisicuța mea,dar acum e altceva.Nu sunt presata de timp așa ca ii dedic ei o mare parte din vreme.O cheamă Luna și e o pisicuța ragdoll de 4 ani și 9 luni.O lipicioasa,afectuoasă,jucăușa și poznașă.Iubeste sa se joace.Avem familie de jucării:șoricei,mingiute,undițe,jucărie in forma de morcov cu catnip(o adora).Acum și-a îmbunătățit aportul.Sta mai mult in casa dar iubește sa stea și in curtea destul de mare.Ii arunc mingiuta in curte și o aduce pana la prag,sau pana intr-una din camere.O încurajez și ii ofer recompense.Ii face mare plăcere.Secretul este sa petrecem cât mai mult timp cu blanosii noștri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.