British Shorthair, una dintre cele mai populare rase de pisici

British Shorthair

British Shorthair este una dintre cele mai populare rase de pisici din lume, cucerindu-ne inima la multi dintre noi.

Insa ce le face sa fie atat de speciale? Afla mai multe despre aceste feline adorabile!

Scurt istoric

Dupa cum le spune si numele, rasa British Shorthair este originara din Anglia. In perioada victoriana, crescatorilor de pisici le placeau foarte mult aceasta rasa.  De aceea, au incercat sa o imperecheze astfel incat sa ii pastreze pedigree-ul. De asemenea, la primele spectacole cu pisici tinute in Anglia, British Shorhair era singura rasa expusa cu pedrigree. Restul raselor erau descrise dupa tipul de blana si culoarea acesteia.

Din pacate aceasta rasa a avut foarte mult de suferit pe timpul celor doua razboaie mondiale. Cauza a fost lipsa hranei, ramanand doar cateva exemplare. Dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, s-a incercat cu succes salvarea rasei prin imperecherea acesteia cu alte rase de pisici Shorthair.

British Shorthair a fost recunoscuta ca rasa oficiala de catre Asociatia Crescatorilor de Pisici (Cat Fanciers Association) in anul 1980.

 

Aspect fizic

Aceasta rasa se remarca printr-o greutate medie spre mare, cantarind in general intre 4-8 kg. Blanita este scurta si deasa si poate fi de o singura culoare precum alba, neagra, crem, portocalie, maronie si cel mai adesea gri sau in combinatie de doua sau trei culori precum tortoiseshell, torbie, calico, alb cu gri, etc.

British Shorthair

Este o pisica robusta, cu capul rotund, ochi mari si rotunzi, pieptul larg, gatul musculos, maxilar puternic si muschi dezvoltati, labute groase si puternice si coada groasa cu varful rotunjit. Ajunge la maturitatea fizica atunci cand implineste intre 3-5 ani.

Citeste si: Top 10 cele mai mari rase de pisici

Personalitate

Pe langa aspectul foarte dragalas, British Shorhair ne cucereste si cu personalitatea ei extrem de placuta. Este foarte loiala si prietenoasa, ii place afectiunea, dar nu este acel gen de pisica insistenta care doreste tot timpul atentie. Obisnuieste sa isi urmareasca omuletii tot timpul prin casa si sa se aseze mereu in preajma lor. Cu toate acestea, este posibil sa nu ii placa sa fie luata in brate.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Este foarte linistita si ascultatoare. Miauna putin si nu are foarte multa energie pe care sa trebuiasca sa o consume. Doar cand este micuta este energica, dar dupa varsta de 1 an se va calma. Ceea ce o face ideala pentru cei care pe parcursul zilei sunt plecati la serviciu. Ba chiar atunci cand este singura, ea gaseste interesant sa se joace singura. De aceea este necesar sa te asiguri ca ii vei lasa suficiente jucarii la indemana inainte de a pleca. Totodata, British Shorthair este si foarte manierata, rareori stricand ceva prin casa.

Este si foarte inteligenta, placandu-i jocurile interactive sau cele de tip puzzle. Ba chiar ii place sa o inveti diverse trucuri, cu conditia ca la final sa o rasplatesti prin mangaieri sau bobite, desigur. 🙂

British Shorthair

Ii place sa primeasca afectiune din partea copiilor care sunt politicosi si respectuosi cu ea, dar este si iertatoare cu acei copii mai stangaci. Cu toate acestea, trebuie de la inceput sa educam copii sa aiba grija de animale si sa ii supraveghem pentru a ne asigura ca nu le vor crea niciun disconfort.

De asemenea, este prietenoasa cu musafirii si cu alte animale precum caini si pisici.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Ingrijire

Avand o blana scurta si moale, pentru pisicuta British Shorthair este suficienta o periere a blanitei o data sau de doua ori pe saptamana. Imbaierea este destul de rar necesara.

Se recomanda ca saptamanal sa i se faca un periaj al dintilor, sa i se curete colturile ochisorilor cu un material moale, iar urechiusele sa fie verificate de murdarie. In cazul in care este necesar ca si acestea sa fie curatate, poti folosi o bila de bumbac sau un material moale, umezit in apa calduta. Este foarte important sa nu fie folosite betisoare de urechi deoarece acestea pot afecta sanatatea urechii.

Totodata, se recomanda si taierea periodica a gherutelor, in special daca pisica locuieste doar in apartament deoarece altfel risca sa isi agate gherutele in covor si ii va cauza durere.

Citeste si: Top 10 cele mai bune idei de cadouri cu pisici

Acestea sunt principalele trasaturi ale adorabilei pisicute British Shorthair. Asteptam sa ne scrii intr-un comentariu daca te-a cucerit si pe tine sau daca ai deja acasa o asemenea pufosenie, asteptam cu drag sa ne povestesti si noua despre ea. 🙂

Surse: cattime.com, www.hillspet.com

 

 

4 comentarii despre “British Shorthair, una dintre cele mai populare rase de pisici

  1. Andreea Pop spune:

    Avem si noi o pisica British Shorthair, are 5 ani și corespunde 100% cu descrierea de mai sus. O iubim foarte mult. Vorbește cu noi si ne răspunde cand vorbim cu ea. Aproape ca înțelegem ce vrea in momentul acela ( mâncare, afecțiune, joaca). Nu ii place sa stea singura si mereu isi face apariția acolo unde suntem noi. ??

  2. Luiza spune:

    Am un motan British Shorthair de 4 ani și corespunde 95% descrierii. Este adorabil si iubitor. Mi-ar placea sa gasesc o cale sa socializeze cu alte pisici. Nu ii plac nici pe teritoriul lui nici pe alte teritorii. El este regele suprem oriunde s-ar duce! Motanul Alfa 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.