Top 10 cele mai mari rase de pisici

rase mari de pisici

Cu blana scurta, medie sau lunga, de culoare alba, gri, neagra, portocalie sau tarcata tarcata, de talie mica, medie sau mare, pisicutele se regasesc in diverse forme cu care ne uimesc si ne bucura privirea de fiecare data cand le vedem. Insa in acest articol vom discuta despre cele mai mari rase de pisici cunoscute. 🙂

Iata care este topul celor mai mari rase de pisici din lume.

1. Savannah

pisica savannah

Pe primul loc in top se afla rasa Savannah. Aceasta a fost creata prin incrucisarea unui serval african si o pisica domestica. Avand in vedere sursele ei genetice, poate ajunge pana la 15 kg si 60 cm in inaltime.

Pisica Savannah este extrem de inteligenta, calma, curioasa si activa. Ii place foarte mult sa se joace, dar sa si inoate.

2. Main Coon

pisica main coon

Pe locul doi in top se afla pisicuta Main Coon. Aceasta a fost declarata ca fiind cea mai mare rasa de pisici domestice din lume, impresionandu-ne cu dimensiunile ei. Mai exact, in medie masculii cantaresc intre 5.9 si 8.2 kg, iar femelele au intre 3.6 si 5.4 kg. Cand ajung la maturitate pot avea o inaltime cuprinsa intre 25 si 41 cm si o lungime de pana la 120 cm (inclusiv coada).

Daca iti doresti si tu o astfel de pisicuta, este bine de stiut ca are o personalitate foarte placuta, fiind prietenoasa atat cu alte animale, inclusiv cainii, cat si cu copii. Mai putin cu rozatoarele, instinctul ei de vanator fiind foarte dezvoltat. De asemenea, are o inteligenta peste medie si este foarte jucausa.

3. Norvegiana de Padure

pisica norvegiana de padure

In topul cu cele mai mari rase de pisici se rageseste si superba Norvegiana de Padure. Aceasta se remarca printr-o blana lunga si deasa ce ii acopera corpul. Are o lungime cuprinsa intre 30-46 cm si o inaltime de 23-30 cm. Corpul ii este robust, musculos, cu osatura puternica, cantarind in medie 6-9 kg.

Desi este foarte puternica, este si foarte prietenoasa si loiala omuletilor ei. Avand in vedere natura ei, prefera sa isi petreaca timpul destul de mult in aer liber, fiind rezistenta la temperaturi scazute.

Citeste si: 19 cele mai scumpe rase de pisici din lume

4. Ragdoll 

pisica ragdoll

Si Ragdoll face parte din topul pisicutelor cu greutate. Ea masoara o lungime in medie de 43-53 cm si o inaltime de 23-28 cm si cantareste in jur de 4-9 kg.

Pe langa dimensiuni, Ragdoll este cunoscuta si pentru personalitatea ei care iti cucereste imediat inima. Extrem de loiala si prietenoasa, isi urmareste peste tot omuletii, bucurandu-se intotdeauna de prezenta lor.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

5. Chausie

pisica chausie

Originara din Egipt si mai putin cunoscuta la noi, Chausie este o pisicuta de talie mare, cantarind intre 7-12 kg. Este foarte inteligenta si activa, una dintre cele mai mari pasiuni ale ei fiind cataratul. Datorita gradului de energie foarte ridicat, are nevoie de omuleti care sa ii dedice mult timp. Ii place sa fie in centrul atentiei, motiv pentru care devine geloasa in preajma copiilor si poate arata semne de agresiune.

6. Siberiana

pisica siberiana

De origine din Siberia, nu este de mirare ca aceasta pisica este una de talie mare, avand corpul acoperit cu o blana densa. Ea cantareste in medie intre 4.5-9 kg, fiind un excelent companion. Siberiana are o personalitate foarte puternica, dorindu-si sa fie tot timpul in prezenta omuletilor ei. Adora sa stea in brate si sa fie mangaiata.

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

7. Ragamuffin

pisica ragamuffin

In topul cu cele mai mari rase de pisici se regaseste si Ragamuffin, aceasta cantarind in medie tot intre 4.5-9 kg. Asemenea pisicutei Ragdoll, este extrem de prietenoasa si jucausa. Ba chiar si cand ajunge la maturitate, se comporta in continuare ca un pisoi. Este foarte sociabila si iubitoare, placandu-i sa fie in centrul atentiei chiar si cand apar musafirii.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

8. British Shorthair

pisica british shorthair

Pisicile British Shorthair sunt unele dintre cele mai mari rase de pisici cu blana scurta. Acestea cantaresc in medie intre 4-8 kg, fiind populare pentru temperamentul lor placut. Dulci si afectuoase, British Shorhair isi iubesc mult omuletii. Totodata, sunt mai tot timpul relaxate, nesolicitand prea multa atentie, dar sunt recunoscatoare atunci cand o primesc.

9. Turkish Van

pisica turkish van

Dupa cum ii spune si numele, pisicuta Turkish Van este originara din sudul Turciei. Acesta are un corp musculos, cantarind intre 4.5-9 kg.

Daca socializeaza de mica, in general este prietenoasa cu oamenii, dar pefera sa isi aleaga 1-2 membri preferati ai familiei. Este foarte activa, adorand sa se catere si sa inoate. Este cunoscuta si pentru pasiunea ei de a darama obiectele de prin casa, atat intentionat, cat si din neatentie.

Citeste si: Top 7 cele mai inteligente rase de pisici

10. American Bobtail

pisica american bobtail

Ultima din lista cu cele mai mari rase de pisici este American Bobtail. Aceasta se remarca in special prin codita scurta, rasa fiind creata strict prin selectie naturala. Cantareste intre 3-7 kg si este foarte energica, prietenoasa si inteligenta. Desi este foarte sociabila, nu solicita multa atentie din partea omuletilor.

Acesta este topul cu 10 cele mai mare rase de pisici. Speram ca ti-a facut placere sa afli mai multe despre aceste pisicute superbe si asteptam sa ne spui in comentariu care este preferata ta. 🙂

Sursa: iheartcats.com

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

Un comentariu despre “Top 10 cele mai mari rase de pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.