5 motive pentru care sa te joci cu pisica ta in fiecare zi

te joci cu pisica ta in fiecare zi

Multe persoane aleg sa adopte o pisica deoarece considera ca aceasta este mai usor de intretinut decat un caine. Mai ales ca stim ca pisicile exceleaza la capitolul leneveala si somn, ceea ce ne face sa ne gandim ca nu au nevoie de prea multa atentie.

Insa acest lucru nu este adevarat. Pisicile au nevoie de multa atentie, in special joaca. Iata 5 motive pentru care sa te joci cu pisica ta in fiecare zi:

1. Activitate fizica

Tocmai pentru ca pisicile adora sa leneveasca si sa doarma, este important pentru ele sa faca miscare. Iar joaca este un mod bun de a-ti motiva pisicuta sa fie activa. Astfel, jucandu-te cu pisica in fiecare zi macar cate 15-20 de minute, o ajuti sa fie sanatoasa, sa isi mentina greutatea optima si muschii tonifiati si puternici.

Din pacate din ce in ce mai multe pisici devin obeze, in speciat cele de apartament. Prin joaca si alimentatia potrivita, ele reusesc sa revina la o greutate benefica sanatatii. Daca pisicuta ta pare sa aiba probleme cu greutatea, iti recomandam sa mergi cu ea cat mai curand in vizita la medicul veterinar pentru a-i stabili un regim corespunzator.

2. Eliminarea stresului

Stresul si anxietatea pot fi la fel de daunatoare pisicilor cum ne sunt si noua. Cand sunt stresate, micile feline pot deveni mai agresive, mai izolate,  dorm mai mult si chiar pot incepe sa aiba probleme de sanatate. De aceea este recomandat ca in astfel de situatii sa incerci sa te joci cu pisicuta ta cat mai des, insa fara sa o fortezi. Acest lucru o va ajuta foarte multa sa isi revina.

Citeste si: 8 semne ca pisica ta poate fi stresata si cum o poti ajuta

3. Exersarea abilitatilor de vanator

Un alt motiv pentru care este recomandat sa te joci cu pisica ta in fiecare zi este acela ca o ajuti sa isi exerseze abilitatile de vanator. Pisicile se nasc cu aceste abilitati si simt nevoie tot timpul pe parcursul vietii sa si le exerseze, indiferent ca vaneaza soricei pe afara sau sosetele din cosul de rufe. Incearca sa te joci cu pisica ta cu jucarii speciale cum ar fi cele de tip undita, lasere sau jucarii interactive cu mcancare. Cu siguranta va fi incantata!

4. Eliminarea plictiselii

Pe langa faptul ca se nasc vanatori, pisicile se nasc si foarte curioase. De aceea, ele au nevoie zilnic de activitati care sa le starneasca curiozitatea. Altfel, ele devin plictisite, letargice si depresive. Ce este de facut? Normal, sa te joci cu pisicuta ta cat mai mult si sa ii oferi jucarii interactive.

te joci cu pisica ta in fiecare zi

 

Stiai ca pisicile adora jucariile de tip puzzle? O astfel de jucarie este si jucaria interactiva cu mancare pentru pisici. Pe langa faptul ca jucandu-se cu ea, pisicuta se va distra vanand bobitele de mancare, o si ajuta sa invete sa manance mai incet, acest lucru fiind sanatos pentru sistemul digestiv.

Alte jucarii recomandate sunt cele care contin iarba matei. Aceasta este o planta renumita pentru beneficiile pe care le ofera pisicutelor, ajutandu-le sa se simta mai bine, in special cand sunt singure acasa. Mai multe informatii despre aceste beneficii poti citi aici

Stoc epuizat
47.99 lei

5. Intarirea legaturii cu pisica ta

te joci cu pisica ta in fiecare zi

 

Un alt motiv important pentru care sa te joci cu pisica ta in fiecare zi este acela ca prin joaca, legatura dintre voi devine mai puternica. In timpul joacei, pisicuta devine mai relaxata si ii creste increderea in tine. Asadar, daca vrei sa iti cuceresti blanosul, joacate-te cu el cat mai des posibil. 🙂

Cum ne jucam cu pisicile in functie de varsta

Specialistii recomanda proprietarilor de pisici sa se joace cu animalutele lor o data sau de doua ori pe zi, in sesiuni de 10-20 minute. Insa durata de joaca depinde mult varsta pisicutelor.

Daca este vorba despre un pui, acesta va avea foarte multa energie, iar cele 10-20 de minute cu siguranta nu ii vor fi suficiente. De aceea va avea nevoie sa ii aloci mai mult timp pentru joaca.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

 

Daca este vorba despre o pisica matura, atunci sesiunile de joaca de 10-20 minute, de cate doua ori pe zi, ii vor fi suficiente pentru a se mentine sanatoasa fizic si psihic.

Daca este vorba despre o pisica batrana sau cu probleme de sanatate, aceasta nu va mai avea chef si energie pentru a se juca. In acest caz sunt recomandate doua sau trei sesiuni de joaca pe zi, cu durata de cateva minute fiecare.

Acestea sunt cele 5 motive pentru care sa te joci cu pisica ta in fiecare zi. Speram ca te-am convins si ca de acum te vei juca si mai mult cu pufoasa ta. 🙂

Tu cat de mult te joci cu pisicuta ta? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu. 🙂

Surse: www.diamondpet.com, www.catster.com

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei
39.99 lei

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.