Este bine sa dormi cu pisica in pat noaptea sau nu?

dormi cu pisica in pat

Cu totii stim ca atunci cand adoptam o pisicuta, ea devine stapana casei. Inclusiv a patului din dormitorul nostru, daca ii permitem asta. Si cum am putea-o refuza, dupa ce ne cucereste prin dragalasenia ei? Mai ales atunci cand ne relaxam seara in pat, se aseaza pe pieptul nostru si incepe sa toarca?

Si asa reuseste pisicuta sa devina noul tau companion de pat in fiecare noapte. Desigur, exista si exceptii, pisici care prefera sa doarma singure sau alaturi de alti prieteni blanosi din casa. Insa este bine sa dormi cu pisica in pat noaptea? Afla in continuare care sunt avantajele si dezavantajele.

AVANTAJE

1. Intarirerea relatiei cu pisica ta

Una dintre calitatile cu care ne atrag pisicile este independenta pe care o au. Tocmai din acest motiv, spre deosebire de caini care in general sunt prietenosi tot timpul, pisicile par sa fie mai retrase si sa isi arate afectiunea mai rar. Insa daca ii permiti pisicutei tale sa doarma noaptea alaturi de tine, ii arati cat de mult o iubesti, iar acest lucru conduce la intarirea relatiei voastre.

Citeste si: 9 semne ca pisica ta te iubeste

2. Masaje gratuite

Cand sunt mici, pisicile sunt obisnuite sa apese usor cu labutele pe burta mamei, in timp ce sug laptele. Obicei cu care raman apoi pentru tot restul vietii. Astfel, cand se simt bine, la caldura, in siguranta, ele incep sa framante usor cu labutele din fata. Lucru care se intampla adesea atunci cand stau linistite alaturi de stapanii lor. Asadar, cui nu i-ar placea un masaj atat de dragalas, chiar inainte de culcare?

dormi cu pisica in pat

3. Efect calmant

Dupa o zi lunga de munca, poate si stres, cel mai bun calmant este o pisicuta care iti toarce la cap sau la picioare. Cum am putea-o refuza sa doarma cu noi?

4. Devii mai sanatos

Un alt avantaj atunci cand dormi cu pisica in pat este ca devii mai sanatos. S-a dovedit stiintific faptul ca proprietarii de pisici prezinta un risc cu 30%-40% mai scazut de a face infarct. Acest lucru se datoreaza faptului ca pisicile au capacitatea de a ne destresa prin toate giumbuslucurile pe care le fac si toata afectiunea pe care ne-o ofera. Totodata, stiai ca pisicile torc cu o frecventa de 20-140 hertzi, sunet care determina regenerarea densitatii oaselor noastre si regenerarea celulelor? Sunt un adevarat medicament viu.

Citeste si: 6 moduri prin care pisicile ne imbunatatesc sanatatea si ne fac mai fericiti

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

5. Caldura

Sa ai un companion de pat blanos si calduros te poate ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn mai odihnitor. Mai ales ca temperatura corpului la pisici este mai ridicata decat la oameni, ceea ce iti garanteaza constant o caldura mai ridicata. ?

dormi cu pisica in pat

6. Singuratatea, depresia si anxietatea dispar

Se spune ca atunci cand ai un animalut, nu vei mai fi niciodata singur. Si chiar asa si este. Totodata, inseamna ca nu vei mai dormi niciodata singur. Astfel, apare un sentiment de siguranta care te ajuta sa fii mai fericit. Stii ca este cineva langa tine, chiar daca este micut, blanos si spune „miau”.

7. Diminetile devin purrrfecte

Poate ca nu esti o persoana matinala si nu-ti face placere sa te trezesti devreme, insa atunci cand iti vezi pisicuta aproape, parca nu mai este atat de rau. Nu?

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

DEZAVANTAJE

1. Pisicile sunt fiinte noctune

Unul dintre cele mai des intalnite dezavantaje atunci cand dormi cu pisica in pat este acela ca pisicile sunt fiinte nocturne. Ceea ce inseamna ca nu vei putea avea un somn linistit, oricat de mult ti-ar toarce pisica la ureche inainte sa adormi. Cel mai probabil te va trezi de mai multe ori pe noapte. Poate se va plictisi si va avea chef de joaca, i se va face foame sau poate va dori sa mearga la litiera. Iar daca nu te-a trezit toata noaptea, ai mari sanse sa te trezeasca dimineata foarte devreme, din acelasi motive, chiar daca mai sunt cateva ore pana cand iti va suna alarma.

Desigur, nu toate pisicile sunt active noaptea, multe obisnuindu-se sa doarma fix dupa acelasi program ca si stapanii lor.

Citeste si: Cum sa iti educi pisica sa te lase sa dormi noaptea – VIDEO 

dormi cu pisica in pat

2. Infectii

Chiar si cea mai curata pisicuta poate cara pe labute resturi din litiera, pe care sa le aduca in patul tau. De aceea este foarte important sa-i fie facuta constant deparazitarea interna. Iar daca pisica ta obisnuieste sa se plimbe si pe afara, chiar daca ii faci deparazitare externa, exista riscul sa iti aduca pe asternuturi tot felul de paraziti si bacterii care te pot imbolnavi sau iti pot crea disconfort.

Acestea sunt avantajele si dezavantajele de a dormi cu pisica in pat noaptea. Dupa cum se poate vedea, avantajele sunt mai numeroase, insa nici dezavantajele nu trebuie sa fie ignorate. Tu iti cunosti cel mai bine pisicuta si doar tu poti decide ce este mai bine pentru voi.

Asadar, tu obisnuiesti sa dormi cu pisica in pat noaptea? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu. Haideti sa vedem cati parinti de pisici dorm cu blanosii lor in pat sau nu. ?

Sursa: www.canidae.com

19 comentarii despre “Este bine sa dormi cu pisica in pat noaptea sau nu?

  1. Laurentiu spune:

    Eu am 9 pisicuțe,si cu toate dorm in pat,chiar daca eu la dau jos ele urca singure,de cele mai multe ori nu pot dormi fără să am una in pat.progamul lor de dormit este si al nostru.

  2. anisoara dina spune:

    nu mai am ce spune; dorm cu pisica mea OZY,,ea face tot ce doreste, ma domina si ma iubeste in acelasi timp. Nu vad viata fara ea.

  3. Angela Stroici spune:

    Acu doi ani eram categoric impotriva aflarii vreunui animalut in apartament; ma gandeam ca in curte e locul lor … acu un an mi-a daruit cineva o pisicuta de 2 luni alba ca laptele; mi-a fost incomod sa refuz, era si foarte dulce si mi-am zis las ca vad mai incolo ce fac 🙂 pai, asa hazlie era ne jucam de v-ati ascunselea, fugea dupa mine si eu dupa ea 🙂 dar niciodata nu a dorit sa doarma cu mine, doar uneori dimineata o gaseam dormind la picioare .. mai tarziu, mi-am zis sa-i gasesc un prieten, macar ea sa aiba unul daca eu nu am 🙂 asa ca am imprumutat un pisic mic (de vreo 2,5 luni) roscat de la prietenul sora’mi . … si stiti ce 🙂 ? au trecut 3 luni si el e inca la mine ….ce motanel incredibil de dragastos vine singur si se cere in pat; el e cel care ma baga in pat … stau la masa si lucrez si daca e foarte tarziu (obicei urat de a lucra pin la 3-5 dimin) urca in brate se lasa pe unul din umere parca ar zice gata hai la nani cu tine … daca deja m-am bagat in pat vine si meauna pina nu-i ridicat plapuma si pt el; cum il pun linga inima asa si sta pina dimineata …uneori cand ma culc fara el, dimineata il gasesc langa mine cu labutele pe gat … balaia insa, a ramas rece … ea la noi este imparateasa, ne priveste de sus 🙂 dar ii cedeaza astuia mic locul la farfuria ei 🙂 rad in hohote cand se hirjonesc, de o mai mare dragoste sa-i privesti 🙂
    va doresc la asa pufosenii in casa, zambetul n-o sa va mai dispara de pe fatza 🙂

  4. Magda Adina spune:

    Sigur ca obisnuiesc.Ador chiar sa dorm cu mai multe pisicute-n pat.Am 5 la sat si una la bloc! Sunt topita dupa ele si n as putea trai fara aceste necuvantatoare. Fiecare e diferita,dar toate la fel de iubite!??

  5. Neagu Viorica spune:

    Locuim la tara , la curte si avem 6 caini si 7 pisici . Pisicile dorm in casa dar ies si pe afara . Fiecare dintre cele pisicute ar vrea sa doarma cu noi dar ar fi cam greu si cam aglomerat . Oricum , momentele de tandrete cu toate cele 7 au loc pe tot parcursul zilei iar seara raman in pat maxim 3 . Stelios , infirmierul casei , se aseaza exact pe portiunea ta de corp care se afla intr-o oarecare suferinta .
    Nu-I usor cu atatea animalute dar suntem rasplatiti cu multa , multa , iubire pisiceasca si caineasca !

  6. Alexandrina Ilie spune:

    Am gasit-o intr-un parc, jucandu-se cu o pietricica.O cheama Tigri pt. ca blanita ei seamana foarte mult cu acesta. Cred ca abia era intarcta. Acum are 5 ani, doarme cu mine in pat, nu ma scoala peste noapte. Adevarat. Dimineata, band cafeaua, ea sta in brate, toarce si face masaj. E o pupacioasa, o jucausa, abia asteapta sa vin acasa. Cand are chef de joaca, ma cheama prin diverse giumbuslucuri pe care le face, strict, cand vrea sa ne jucam. Are tot felul de jucarii insa, doreste companion. De cand mai stiu am trait alaturi de pisicuta si de caine atat eu, cat si sotul.

  7. Florina Lazar spune:

    Pisicuta mea, Mitzi, doarme in fiecare seara,vizavi de picioarele mele la capatul patului pe o paturica. Dimineata imi face un masaj apoi se aseaza si doarme pe picioarele mele incolacita cum ii place ei.Dupa ce suna ceasul dimineata se aseaza intinsa pe pieptul meu, cu boticul spre fata mea si asteapta sa ma trezesc. E o scumpica mica, sterilizata, deparazitata constant (locuiesc in apartament) ce va implini un an in luna martie 2020.

  8. Gabriela spune:

    Țuchi este pisica mea de 15 ani . Doarme lângă mine de la început și sper să mai doarmă mult timp. Este o alintată. Adoarme pe mâna mea exact ca un copil și de multe ori mă trezește ușor cu lăbuța ca să vină cât mai aproape de mine în timpul nopții. A fost pentru fata mea un companion vesel și jucăuș, iar acum , când fata a plecat, e alinarea mea. Oriunde ar dormi , lângă mine , trebuie să mă atingă, iar acest lucru denotă dragostea ei pentru mine. Mă gândesc cu groază că timpul trece și nu iartă pe nimeni…

    • Demeter Editke spune:

      Farfalina este fetița mea pe care am crescut-o de când avea 5 zile a fost abandonată doarme la capul meu lângă mine la picioare urechile mele sunt biberonul sau se poate zice țațele mamei vorbește cu mine când are nevoie de ceva vine cu mine peste tot deci fără ea nici nu pot să-mi imaginez viața o iubim foarte mult e ca copilul nostru .

  9. Oana spune:

    Si eu sunt mamica de 3 pisici…doi baieti si onfata, unul dintre băieți fiind orb. Orbetul meu, Aleph, este regele inimii mele! Il ador si ma adoră! Este ca un câine..oriunde ma duc vine si el, nu mai spun ca dormim împreună, el punandu-si laba in mana si adormim asa…si nu o data! De regula Aleph doarme la soldul meu, Suri, fata, la.capul meu, iar Ralph, al doilea băiat, la picioarele mele..deci sunt înconjurată de 3 pisici! SURI, cand vin adora sa stea pe pieptul meu si sa toarca.asa este viata noastra..de aproape 6 ani, Aleph, aproape 3- Ralph sI Suri aproape 2 ani!!

  10. Elena spune:

    Si eu am o pisicuță de 2 ani; am trecut prin experiențe neplăcute, una mi-a murit de bătrânețe , alta , fiind învățată să iasă afară, într-o zi , nu s-a mai intors; am zis ca nu mai imi trebuie niciodată un animaluț în casă,Am suferit enorm după ele, dar, doar cine iubește animalele stie ca fără ele nu poți sta, sunt afectuoase, te așteaptă la ușă cand simt ca vi acasă…de dormit nici nu se pune problema, doarme pe picioarele mele, toată noapte dorm nemișcată să nu cumva să o trezesc pe Cocuța , cum ma vede ca mă așez în pat, țop si ea…doarme într-un fel aparte, n-am mai văzut așa pisică, este ffff.cuminte, nu aș mai suporta să o pierd si pe asta. O zi buna tuturor!

    • Vladia spune:

      Bună ziua.
      Eu am doi birmanezi. Niciunul nu doarme cu noi, in pat, dar vin de fiecare data cand vor dovezi de afectiune. Sunt copiii nostri. Acum 5 luni, un alt motan
      ( pierdut, abandonat sau fugit de acasa) s-a instalat la noi. Acum avem 3.
      Nici nu-mi imaginez viața fara ei.

  11. Mirela Babeanu spune:

    Una din pisicutele mele(am….6)ma iubeste mult!In fiecare seara…ma pupa,adica imi pupa lobul urechii,apoi ma linge si toarce fericita!Si adoarme!Asa ne iubim noi…Iata o dovada certa de iubire!Si celelalte ma iubesc,fiecare in felul ei…

  12. Alexandra Gavrila spune:

    Sunt mamica de birmaneza rasfatata si printesa casei,inclusiv a dormitorului.Este adorabila si cand toarce seara langa mine,e o dulceata.Merita 100% dormit cu blanosii <3

    • Ina spune:

      Mya Princess este rasfatata familiei. Are doar 4 luni si, bineinteles ca doarme la capul meu, pe pieptul meu. A adus ceva mai multe grame de fericire in casa noastra.

    • Daniela spune:

      Și eu am pisicuță are 9 anișori, niciodată nu a dormit decât cu mine în pat..este foarte răsfățată eu și soțul o iubim foarte mult…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.