Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Atena este un oras plin de istorie si unul dintre cele mai vechi orase din lume. Aici s-au pus bazele democratiei, iar inca din perioada Otomana a devenit locul unde pisicutele si-au gasit casa fiind la fel de adorate ca in vremea faraonilor egipteni.

Conform mitologiei grecesti, zeita Hecate (zeita vanatoarei si vrajitoriei) s-a transformat in pisica pentru a putea scapa de Typhon (mosntru gigant cu o sute de capete de dragon) in lupta sa contra zeilor. De atunci zeita a dezvoltat o afinitate pentru pisici, veneratie care a fost transmisa si grecilor.

Atena este orasul cu cele mai multe muzee din lume, peste 400. Insa daca mergem intr-un city-break si nu aveam foarte mult timp la dispozitie, putem vizita Acropole implicit Muzeul Acropole, Teatrul Dionysus, privi schimbarea garzii de la Palatul Parlamentului, si Muzeul Arheologic National unde vom gasi cateva statui cu pisicute.

La Muzeul de Arheologie National putem vedea o parte din statuia zeitei Sekhmet. Este una din cele 700 de statui care au decorat templul zeitei Mut  la Karnak si a templului funerar al faraonului Amenhotep al III-lea in Teba de vest.

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Statuia Zeitei Sekhmet

Tot aici putem vedea statuia funerara din marmura a unei pisici probail gasita in Attica. Inca o dovada despre importanta pisicilor in viata grecilor inca din Antichitate.

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Statuie funerara din marmura a unei pisici

Pe langa frumoasele statui de marmura ale zeilor, putem vedea cel mai vechi calculator din lume. Descoperit in jurul anului 1900, aceasta dateaza din ani 150-100 I.H. conform cercetatorilor si reprezinta un mecanism de calcul al calendarelor zodiacale si solare. Numit mecanismul  Antikythera, acelasta a fost folosit pentru a urmari pozitiile planetelor, pentru a prezice eclipsele de luna si de soare si pentru navigare.

Citeste si: Grecia, destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Mecanismul  Antikythera

Cel mai adesea intalnim minunatele feline in zona tavernelor din Plaka si pe strazile din centrul vechi.

Dar daca tot esti in Atena, o sa fii destul de surprins cand o sa descoperi trei strazi cu nume de orase romanesti: Bucuresti, Iasi si Dragasani.

Pisici de pe strazile Atenei

Tot in centrul orasului se afla si Olympieionul, ceea ce a mai ramas din Templul Zeusului Olimpic. Insa este locul perfect unde pisicutele se pot bucura de soare si atentia vizitatorilor.

Pisici de la Olympieion

Un alt punct de atractie pentru turisti este  dealul Lycabettus, cel mai inalt loc din Atena, unde am avut placerea  de a intalni  o pisicuta un pic sfioasa.

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Pisica de pe dealul Lycabettus

Aici  se strang oamenii pentru a imortaliza unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare ale Atenei.

Apus de soare de pe dealul Lycabettus

Tot din categoria “ cel mai frumos apus de soare” poate fi vazut de la Capul Sounion  unde se afla si Templul lui Poseidon. Desi nu sunt intalnite pisicutele aici, te poti bucura de cel mai frumos si linistit apus de Soare.

Apusul vazul de la Capul Sounion

Inca un loc care poate fi pus pe lista obiectivelor turistice atunci cand vizitam Atena este lacul Vouliagmeni situat la 20km in sud.

Acest lac s-a format cu aproximativ 2000 de ani in urma.  Aici se afla o pestera, iar ca urmare a unui cutremur, o parte din pestera s-a prabusit. Asa a luat forma acest lac care este alimentat in permanenta de o retea de izvoare subterane cu apa calda. In interiorul pesterii inca sunt multe tunele care nu au putut fi exploatate nici pana astazi.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Lacul are o temperature constanta de 21-24 grade pe tot parcursul anului si propietati termale continand minerale precum potasiu, sodiu, litiu, amoniu, calciu, fier, iod.  Un loc perfect unde te poti relaxa dupa baie pe un sezlong sau pe terasa special amenajata pentru turisti.

Iar ca majoritatea locurilor din Atena, am fost intampinati inca de la intrare de o pisicuta care isi facea somnul de frumusete in fata casei de bilete.

Citeste si: Tashirojima, insula pisicilor din Japonia sau paradisul iubitorilor de pisici din intreaga lume

Lacul Vouliagmeni

La intoarcerea in oras puteti vizita portul Piraeus care este cel mai mare port grec si si unul dintre cele mai mari porturi din Marea Mediterana.

Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Portul Piraeus

Iar daca te-ai decis ca doresti sa vizitezi Atena, iti recomandam sa verifici zborurile companiei Ryanair. De foarte multe ori au preturi foarte avantajoase, astfel incat excursia ta sa devina purrrfecta! 

3 comentarii despre “Atena, orasul zeilor si al pisicilor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.