Grecia, destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici

Grecia, destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici

Cand ne gandim la Grecia, ne gandim la plajele ei superbe, apa albastra, soare, mancare delicioasa, dar si la o cultura si bogatie istorica imensa. Insa, o alta comoara de nepretuit a acestei tari sunt pisicile.

Iata de ce este Grecia destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici.

Pisicile Grecesti

Stiai ca din anul 1990, a fost recunoscuta la nivel international rasa de Pisici Egee sau Grecesti? Acestea sunt de talie medie, cel mai adesea cu blanita in doua sau trei culori, de lungime scurta sau medie si cu ochii migdalati, cucerindu-ne imediat.

Pisica Egee este una dintre putinele rase de pisici care a evoluat de-a lungul timpului fara ajutorul oamenilor. Si, spre deosebire de majoritatea pisicilor, ei ii place apa si este experta in pescuit, dar si in a se imprieteni cu pescarii. 🙂

Cum au ajuns pisicile in Grecia

Pisicile au ajuns in Grecia in mare parte ca niste calatori clandestini pe vasele fenicienilor si ale romanilor. Unele au fost insa aduse si intentionat datorita abilitatilor de vanatori iscusiti pe care le detin. Desigur, dupa cum ne-a obisnuit Grecia cu numeroasele mituri interesante, exista un mit si pentru existenta micilor feline pe teritoriul elen. Se spune ca Artemis, zeita vanatorii, a creat pisica pentru a se distra pe seama leului, un animal impunator, pe care fratele ei, Apollo, zeul Soarelui, al luminii si al artelor, l-a creat pentru a o speria.  

Pisici din Grecia

La inceput grecii nu iubeau pisicile la fel de mult precum egiptenii, cosiderandu-le ca fiind doar niste cadouri scumpe si exotice. Insa, treptat le-au descoperit calitatile (si dragalasenia lor) si au inceput sa le adopte ca animalute de casa.

Citeste si: Aoshima, faimoasa insula a pisicilor din Japonia unde sunt de 6 ori mai multe pisici decat oameni

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Unde gasesti pisici in Grecia

PESTE TOT! Grecia este pur si simplu un paradis pentru iubitorii de pisici. Indiferent ca te afli pe una dintre insulele ei superbe sau in interiorul peninsulei, cu siguranta te vei intalni cu o pisicuta in primele 10 minute de cand ai ajuns acolo.

In primul rand pisicile prefera locurile din jurul teraselor si al restaurantelor. Dupa ce i-au cucerit prin dragalasenia lor pe angajatii acelor localuri, cuceresc in continuu si inimile turistilor care le ofera din bunatatile pe care le servesc la masa.

Pisici din Grecia

De asemenea, nu iti trebuie prea mult noroc ca sa gasesti cel putin o pisicuta la pensiunea sau hotelul unde te-ai cazat. Si vei putea sa o alinti in fiecare zi cat vei sta acolo! 🙂

Adesea te poti intalni cu pisicute care dorm linistite in incinta buticurilor sau care se lasa mangaiate de razele soarelui in timp ce isi fac somnul de frumusete pe acoperisuri, ori pe capotele masinilor. Iar daca este o zona cu iesire la mare, cu siguranta le vei gasi dimineata in port, in timp ce ii intampina cu mare drag pe prietenii lor, pescarii.

Pisici din Grecia

Unde gasesti pisici in Atena

Daca esti atras de istoria bogata a Atenei,  daca esti curios sa vezi superbele constructii vechi de mii de ani sau sa descoperi faimoasa viata de noapte din capitala Greciei si esti si mare iubitor de pisici, iata ce locuri de vizitat nu ar trebui sa omiti:

  • Constructiile antice precum Acropolele, Templul lui Poseidon, Partenon-ul si Templul lui Zeus sunt unele dintre locurile preferate de pisicute;
  • Spatiile verzi din Gradinile Nationale din Atena sunt, de asemenea, locuite de multe pisici;
  • Piata de peste din Atena. Doar unde este peste, sunt nelipsite pisicutele.
89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Pe langa aceste locuri, vei observa ca micile feline sunt nelipsite din jurul tavernelor. Doar trebuie sa fie rasplatite cumva pentru prezenta lor adorabila, nu? Totodata, le vei intalni cu siguranta in timp ce admiri frumusetea strazilor ateniene si iti vor incanta privirea. 

Din fericire, desi sunt atat de multe pisici pe strazile Greciei, multe dintre ele sunt iubite si ingrijite atat de locuitori, cat si de vizitatori. Cu toate acestea, sunt destul de multe pisicute care au nevoie mare de ajutorul nostru pentru a duce o viata mai buna. Asa ca nu uita, daca te-ai decis sa vizitezi Grecia, ia cu tine niste bobite pentru pisici si niste apa, pentru a le putea oferi blanosilor atunci cand te intalnesti cu ei. 🙂

Citeste si: Festivalul Pisicilor din Belgia, cel mai important festival din lume pentru iubitorii de pisici

Pisici din Grecia

Si daca te-am convins ca este intr-adevar Grecia destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici, iti recomandam sa verfici zborurile companiei Ryanair din Bucuresti catre Atena sau Creta (Chania). De multe ori au preturi foarte avantajoase, mai ales daca achizitionezi biletele din timp.

In continuare te invitam sa te bucuri si tu de frumoasele feline din Grecia.

Si tu crezi ca Grecia este destinatia de vacanta perfecta pentru iubitorii de pisici? Asteptam sa ne spui parerea intr-un comentariu. 🙂

 

Surse: www.dinktravelers.com, YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.