4 motive pentru care pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap

pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap

Un lucru este cert, pisicile adora sa fie alintate! Insa ai observat cat de mult le place sa fie mangaiate in special pe cap? Oare de ce prefera cel mai mult acel loc?

Afla de ce pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap:

1. Este singurul loc unde ele nu pot ajunge pentru a se linge

Cand nu dorm, pisicile isi petrec o mare parte a timpului ingrijindu-si blana. Doar trebuie sa fie tot timpul extrem de dragalase, nu?! Doar ca exista o zona a corpului unde pisicile nu ajung sa isi curete bine blanita si anume, capul. De aceea, cand le scarpinam usor sau le mangaiem pe cap, de fapt ele considera ca le ajutam sa isi curete blanita. Si torc de fericire!

„Este o zona relativ inaccesibila pentru ele, asadar le faci o favoare in acest sens”, declara dr. Nicholas Dodma, profesor emerit la Scoala de Medicina Veterinara Cummings.

2. Le aminteste de rutina lor de ingrijire

Dupa cum spuneam mai devreme, pisicile adora sa isi ingrijeasca blana. Astfel, cand le oferim o mangaiere usoara pe cap, pe obraji, pe nasuc sau pe barbie, le amintim de momentele placute in care ele isi curata usor zona fetei cu labuta. Iar acest lucru le relaxeaza foarte tare.

3. Le aminteste de copilarie

pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap

Se stie ca momentele din copilarie au un mare impact asupra noastra cand vom creste. La fel se intampla si in cazul pisicilor. Astfel, un alt motiv pentru care pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap este acela ca le aminteste de vremea cand erau micute, iar mamica lor ii lingea pe cap. Le aminteste de fapt de protectia si afectiunea pe care o primeau neconditionat din partea mamei pisici.

Citeste si: Ce ai nevoie sa stii despre relatia dintre pisica mama si pisoii ei 

4. Ne marcheaza cu mirosurile lor

Pisicile sunt fiinte teritoriale si cu prima ocazie isi vor marca teritoriul si chiar pe omuletii lor. Cum fac acest lucru? Prin intermediul glandelor de care dispun, acestea fiind amplasate in zona capului: pe frunte, pe obraji si pe barbie. Asadar, cand mangai o pisicuta pe cap, sa stii ca tocmai ai devenit teritoriul ei. Iar asta o face foarte fericita.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

„Cand se freaca de lucruri, fie de mana ta, fie de un obiect sau chiar de un alt animalut, pisica isi raspandeste mirosul”, afirma Mikel Delgado, consultant in comportamentul pisicilor. „Imprastiindu-si mirosul, este o modalitate prin care isi marcheaza teritoriul si credem ca acest lucru are efect de calmare asupra lor.”, a adaugat acesta.

Totodata, daca o pisica isi freaca usor capul de tine, incearca sa-ti spuna si ca te iubeste. Afla mai multe despre limbajul trupului la pisici, aici.

Acestea sunt cele 4 motive pentru care pisicile adora sa fie mangaiate pe cap. Insa mare atentie: chiar daca majoritatea pisicilor adora sa fie mangaiate, sunt si pisici carora nu le place acest lucru.

Este foarte important sa observam comportamentul pisicutelor noastre si sa le mangaiem fix in zonele care le place. Totodata, trebuie sa tinem cont si daca pufosii nostri au chef sa fie mangaiati sau nu. Cu siguranta mangaierea nu le va face placere daca ei de fapt nu isi doresc acest lucru si pot deveni chiar agresivi, incercand sa se apere.

Citeste si: Ce trebuie sa stim atunci cand mangaiem o pisica si cum facem corect acest lucru – VIDEO

Pisicutei tale ii place sa fie mangaiata pe cap? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu despre ea. 🙂

Sursa: www.livescince.com

Un comentariu despre “4 motive pentru care pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.