10 lucruri interesante despre pisicile calico

pisicile calico

Deosebite prin culoarea blanitei lor, pisicile calico sunt unele dintre cele mai populare pisici din lume. Insa chiar si asa, multi oameni nu stiu prea multe despre ele.

Iata 15 lucruri interesante despre pisicile calico.

1. Calico nu este o rasa

Pisicile calico nu se numesc asa datorita rasei din care se trag, ci datorita culorilor frumoase pe care le au pe blanita. Numele de calico este originar din America de Nord si inseamna de fapt trei culori. Astfel, pisicile calico vor avea intotdeauna blanita colorata cu alb, portocaliu si negru sau gri. Vom observa ca la majoritatea albul  va fi predominant pe blanita. Totodata, coloritul lor este atat de deosebit, inca nu vom vedea niciodata doua pisici calico cu blanita la fel.

2. Cel mai probabil, pisicile calico sunt originare din Egipt

Originea pisicilor colico este putin neclara, fiind vorba despre o caracteristica a blanitei si nu a rasei. Insa unele dovezi arata ca acestea sunt originare din Egipt, loc de unde au migrat pe Mediterana catre Italia, Grecia si Spania.

3. Majoritatea pisicilor calico sunt femele

Pisicile calico au blanita in trei culori datorita genelor deosebite pe care le au. Insa o alta urmare a acestor gene este si faptul ca peste 99% dintre pisicile calico se nasc de sex feminin. Asadar, cand vezi o pisicuta cu aceste culori, sa stii ca cel mai probabil este femela. 🙂

pisicile calico

4. Masculii calico sunt infertili

Dupa ce ca masculii calico se nasc foarte rar, majoritatea dintre ei sunt infertili. Statisticile arata ca doar 1 motan calico din 300 este fertil. Acest lucru se datoreaza tot genelor caracteristice pisicilor de aceasta culoare.

5. Pisicile calico sunt imposibil de clonat

Dupa cum spuneam, genele pisicilor calico sunt speciale. Atat de speciale, incat acestea nu pot fi clonate. Oamenii de stiinta au incercat de mai multe ori clonarea, insa fara succes si se considera ca acest lucru este imposibil.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

6. In multe culturi se considera ca pisicile calico aduc noroc

Pe langa pisicile negre si cele albe care sunt foarte populare in superstitii ca aducand noroc in vietile oamenilor, si pisicile calico au un astfel de rol in mai multe culturi. In folclorul irlandez se cosidera ca daca ai un neg pe picior si il freci de o pisica calico, iti va disparea negul, iar in SUA oamenii considera ca aceste pisicute aduc noroc si belsug financiar.

Citeste si: 30 de superstitii despre pisici

7. Figurinele japoneze Maneki-Neko au la origine pisicutele calico

Maneki-Neko pisica

Faimoasele figurine Maneki-Neko au la origine pisicutele calico. Se spune ca acestea aduc noroc si prosperitate celor care le au in casa ori in biroul propriei firme. Figurinele sunt asezate de obicei la intrare, insa uneori le putem vedea si la geam. Deoarece observam aceste figurine in multe restaurante chinezesti, putem crede ca fac parte din cultura Chinei. Insa chinezii le-au imprumutat de la japonezi. Tu ai o pisicuta Maneki-Neko care sa iti aduca noroc? 🙂

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

8. Sunt foarte populare in Japonia

Se stie ca japonezii sunt un popor care iubeste si respecta foarte mult pisicile. Insa nu se stie ca pisicutele calico sunt printre preferatele lor. Ei considera ca aceste pisici le aduc noroc si ii apara de toate cele rele. Pe timpuri, cand plecau pe mare, marinarii japonezi obisnuiau sa ia cu ei pe vas cel putin o pisicuta cu blanita colorata asa  pentru a-i proteja cat timp erau pe apa.

Citeste si: Tashirojima, insula pisicilor din Japonia sau paradisul iubitorilor de pisici din intreaga lume

9. Este pisica oficiala a statului Maryland

Asa cum Main Coon este pisica oficiala a statului Main, si pisicuta calico este pisica oficiala a statului Maryland din SUA. Ea a fost aleasa de catre guvern ca simbol in octombrie 2001.

10. Personalitatea pisicilor calico

Personalitatea pisicilor depinde mult de rasa din care fac parte. Insa aceasta este influentata destul de mult si de culoarea blanitei. Proprietarii pisicilor calico le descriu ca fiind foarte intelepte, afective si protectoare. Faimos este cazul pisicii Gizmo care si-a salvat stapanii de la incendiu. Focul a pornit in timpul noptii cand toti cei 5 locuitori ai casei dormeau. Cand a simtit focul, pisicuta i-a trezit pe omuleti care riscau sa moara sufocati de la fum.

Superbe, misterioase, speciale, pisicutele calico ne infrumuseteaza vietile in fiecare zi! Tu ai avut vreodata o pisicuta cu blanita colorata astfel? Daca da, asteptam sa ne povestesti despre ea intr-un comentariu. 🙂

  1. Liliana Botu spune:

    Bună, ieri mi -am pierdut pisicuța mea Calico. Avea 13.5 anișori. A fost bolnavă și nu a mai putut fi salvată și datorită bolii și datorită vârstei.

  2. gabi spune:

    Imi pare rau ca nu va pot arata poza cu pisicuta mea in 3 culori, care a disparut in data de 02.02.2023 ,dupa care plang si in ziua de azi. Am cautat-o o luna de zile fara incetare, am pus plicuri cu poza ei in cutiile postale, am distribuit-o pe internet, am dat recompensa de 1000 de lei sa imi fie restituita. Nu am aflat nimic despre ea.O cheama Alexi. Are o poveste foarte frumoasa, dar nu pot scrie acum deoarece nu vad di cauza lacrimilor.

  3. Cristian Daniels spune:

    Copiii au gadit o pe Calypso in câmp ,părăsită și e un gemuleț mic ,e Calico și am primit o cu drag acasă,vedem cum va creste dar e tare gingașa ?si cum se vor acomoda celelalte pisici ale casei ,3 bucăți ??

  4. Alin spune:

    Buna! Inseamna ca eu am o raritate genetica, e motan (are testicule) si are cele trei culori, mult alb, multisor negru/ gri si ceva portocaliu. E dinamic aproape ca un caine, iubitor, e semnificativ mai mare ca mama lui, care e tricolora. Tatal e necunoscut.

    • Mariana Iordan spune:

      Am o pisică calico cu patru culori este superbă are doi ani și am luat-o când avea cinci luni s-a acomodat foarte repede și este foarte cuminte iubitoare vorbim nu stă fără mine îi place foarte mult peștele, foarte puțin carne de pui. Această pisicuța a dus multă liniște și veselie în casă.

  5. Eugen spune:

    Pe pisica mea o cheama …Cali 🙂 Am luat-o de pe strada si acum face parte din familia noastra. Este inteligenta cuminte…dar si jucausa. In casa ea este in rolul principal. Cea mai importanta!

  6. Nita Elisabeta Dorina spune:

    AM O PISICA CALICO ,O CHEAMA TINA ,ESTE FOARTE INTELIGENTA INTELEGE TOT CE VORBESC CU EA .O IUBESC ENORM SI SENTIMENTUL ESTE RECIPROC .

  7. Maneanu Varvara Magdalena spune:

    Nu am știut despre denumirea colico…. Iubesc pisicile am mai multe inclusiv colico. Mulțumesc pentru articol. Sa fie iubite toate pisicuțele!

  8. Ludmila Cebotariov spune:

    Buna! Pisicuța mea are nu numai trei culori, ci vreo 7 ( nuanțe). Este foarte inteligenta, jucăușă, înțeleaptă și foarte curata. Mai are pe partea stângă litera S și eu zic că aceasta se aseamănă foarte mult cu $. O fi oare talismanul norocos?

  9. flori spune:

    Si noi avem una …de la gunoi…a venit baiatul cu ea…a plans 2 ore??i s a facut mila soțului.Acum toti din casa ne am îndrăgostit de ea??

  10. Cirjaliu Florentina spune:

    Am și eu un exemplar calico, luat de la gunoi cu încă trei frățiori diferiți ca și culoare, care n au supraviețuit. Am hrănit o cu biberonul, cred ca avea câteva zile, nici ochii nu erau bine deschiși. Dar iubitoare, protectoare și cu bun simt? Ferească D zeu, pisica mai agresiva n am văzut…ataca continuu, zgârie, musca, la sange nu altfel…nu știu de ce,pt ca a fost f iubita…in baie la litiera e haos, dezastru, nisipul tot împrăștiat pe jos. Nu sta la mângâiat decât ff rar, Spre ex noaptea când doarme și atunci toarce max 2’, după care redevine ea! Dărâma absolut tot ce poate, inclusiv televizorul…canapea, usa, perdea….sunt praf! E intr o cursa continua prin casa, sus, jos nici ea nu mai stir…Nu știu ce rasa o fi Suzy a mea, ca pare sa nu se încadreze in tipar….?‍♀️?

    • Carmen spune:

      Am si eu una am luato de la cineva 3 zile na nancat si era tare agresiva ma gândeam ca niciodată no sa ne împrietenim insa acum e o iubitoare e tare atentă sa nu dărâme ceva se lasă mangaiata o iubesc enorm are pătuțul ei in patul meu si doarme lingă mine in el chiar noaptea se da jos si vine so pup are nevoie de multa iubire și are o personalitate puternica de ex dacă o las in casa ptr ca mă duc la muncă cand vin o ora nu ma baga în seamă si ptr ca sa nu mai arunce nisipul pe jos iam luat o casuta speciala unde își face nevoile și nu mai arunca pe jos ptr ca nu mai are cum.
      Are momente când vrea într-una so iubești și momente când ii place sa o lași in pace altfel ripostează te mușcă insa nu asa tare stie ca nui voie .
      E deosebită si o iubesc enorm.
      Apropo când am adus-o nu bea apă mam speriat enorm insa într-o zi am observat că-mi lipsea apa de la bambusi si am urmărit si am prins-o ea bea apa numai de acolo din alta parte nu vrea.

  11. Aida spune:

    Am si eu o pisicuta calico,am gasit-o in urma cu 2 ani la scara blocului era un pui de vreo 5 saptamani,a fost o intreaga poveste cu pastrarea ei pt ca sotul meu nu a fost de acord sa pastram o pisica in casa,eu fiind o iubitoare de pisici,in seara respectiva i-a fost mila de ea si in prima faza mi-a zis sa o iau sa ii fac baie si sa o scap de parazitii din blanita apoi sa o duc inapoi jos,am tinut-o vreo 4 zile dupa care se hotarase sa o ducem inapoi de unde o luasem,eu nu am putut pt ca plangeam fara sa ma opresc si probabil asta la facut si pe el sa renunte am incercat timp de 2 luni sa ii cautam stapan,ea crestea si ne amuza cu prostioarele pe care le facea,iar pe el il incanta ca era foarte curata,nu mi-a facut niciodata in casa doar in litiera ei si doar atunci cand era curata si litiera ii schimbam nisipul de 3 ori pe zi ca altfel plangea dupa mine prin casa s-au o rasturna,la inceput ii ziceam sa se duca sa il iubeasca pe sotul meu ca sa nu o dea,acum dupa 2 ani parca sunt un pic geloasa pt ca se duce doar la picioarele sotului meu sa doarma si unde mai pui ca il asteapta la usa cu 15-20 de min inainte sa vina de la munca,este o neastamparata cand vrea sa obtina ceva vine pe umerii mei si incepe sa se linguseasca,as avea foarte multe de povestit despre ea si inteligenta ei(pt ca este foarte ,faoarte inteligenta)PS in cautarea stapanului pt un ghem de blana care deja isi alesese stapanii

  12. Monica spune:

    Dupa moartea sotului,imediat a murit cainele Goldan se numea Cezar.O pisica frumoasa ,desteapta ,vorbareata si cu mare personalitate m-a gasit, m-a vrut ca stapana ,sincer nu am vrut-o .Dar am avut grija de ea timp de o saptamana pe palier fiind la etajul 10.Apoi am primito in casa mea cu mare dragoste au trecut 5 ani ,este vorba de pisica calinic foarte frumoasa si imi spune si mama.

  13. Daniela spune:

    Am avut, dar doar pentru 1an o pisica calico, recent si a pierdut viata si dupa 3 zile de suferinta am adoptat o alta calico.
    Sunt fascinata de personalitatea lor, Tita era extrem de simtita si afectuasa, delicata si curata. Nu a ros, nu a facut stricaciuni, ne a adus armonie in viata de cuplu. Actuala are doar 6 saptamani, face deja la litiera si doarme numai pe gatul nostru. Suntem indragostiti si fascinati de ele, nu vor dezamagi.

  14. Adriana Giossanu spune:

    Am o pisicuta calico si o cheama Mitzi.Este deosebit de afectuoasa;ne pupam ,ne imbratisam si ne mingiem reciproc.Este dragostea mea,chiar daca sunt maritata.Are personalitatea ei,face numai ce vrea ea.Noi stam la bloc ,dar avem o casa la tara si o lasam acolo,in grija rudelor cand plecam in concediu.Cand revenim este putin reticenta ,ca si cum ar fi suparata ,dar apoi este fericita sa fie aproape de noi.Si la bloc iese afara sa-si faca nevoile si sa “citeasca corespondenta ” lasata de alte pisici.Nu este prea prietenoasa fata de alte pisici,de aceea am numit-o PRINTESA RAZBOINICA .Vrea sa se impuna mereu si nu este toleranta fata de pisicuta vecinei de la parter,pe care literalmente o goneste,se urca in liliacul de pe care aterizeaza pe geamul de la baie al vecinei.La casa de la tara i-am montat o usa batanta pe usa de la balcon,pe care o foloseste impreuna cu pisicile din vecini,asa ca la noi este cantina pentru pisici,mai ale cand suntem plecati in concediu.Glumind sotul meu intraba cunoscutii daca stiu cum se dreseaza o pisica.Bineinteles ca raspunsul n-a fost ghicit niciodata : sa faci ce vrea pisica.Cu alte cuvinte : pisica te dreseaza pe tine si nu tu pe ea.

  15. Cristina spune:

    Am o psicuta calico si o iubesc nespus. Este nu doar frumoasa, dar incredibil de desteaptă și cu bun simt. Printre altele, in fiecare seara vine la usa dormitorului si vrea sa intre sa ne jucăm. Si ne jucam! Daca cumva, am apucat sa inchid usa uitand de ea, vine si sta la usa si stranuta, nu miauna. M-am intrebat de ce face asta… ? Ptr ca nu este racita, ci stranuta DOAR la usa mea. Si cred ca o face dintr-un soi de bun simt pisicesc. Adică ceva de genul: mami sa stii ca sunt aici, dar nu miaun ca nu vreau sa deranjez. Doar imi afirm prezența… Si face asta de cativa ani buni. E dragostea mea… asa cum am spus. De 10 ani de zile… Păcat ca nu se pot clona. Visam sa fac asta cumva… desi e o prostie… Ea e EA.
    Să va traiasca pufoseniile si sa aveti parte de ele cat mai mult timp. Cristina

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.