15 Semne ca pisica ta este fericita

pisica ta este fericita

Cu totii stim ca pisicile sunt creaturi deosebite. Extrem de dragalase, amuzante, dar si dificile si misterioase in acelasi timp. Cu aceasta personalitate complexa, cum ne dam seama daca pufosii nostri iubiti sunt intr-adevar fericiti?

Iata 15 semne prin care iti poti da seama daca pisica ta este fericita sau nu:

1. “Framanta cozonaci”

Adesea observam ca pisicutele noastre incep sa isi miste labutele ca si cum ar framanta cozonaci. Acest obicei li se trage de cand erau pui si sugeau la mamica lor. Obicei pe care multe pisici il adopta cand sunt mature atunci cand sunt foarte relaxate si fericite.

2. Toarce

De cate ori ai observat ca atunci cand iti alinti pisicuta, aceasta incepe sa toarca? Acesta este un semn ca este relaxata si se bucura foarte mult de atentia pe care o primeste.

Insa, totodata trebuie sa tinem cont ca pisicile obisnuiesc sa toarca si atunci cand sunt bolnave. Prin tors, ele reusesc sa se calmeze si chiar, asa cum arata unele studii, prin tors au capacitatea de a-si regenera celulele si de a se vindeca mai repede. Asadar, daca observi ca pisicuta ta toarce intr-un loc retras, este mai bine sa o duci la medic.

Citeste aici mai multe despre De ce torc pisicile

pisica ta este fericita

3. Clipeste usor

Un alt semn ca pisica ta este fericita este acela ca sta cu ochii intredeschisi si sa clipeasca usor. De fapt pisicuta iti transmite prin acest mod ca te iubeste, are incredere in tine si se simte relaxata si protejata in preajma ta.

Citeste si: 9 lucruri interesante despre ochii pisicilor 

4. Tine coada ridicata

Daca pisica ta tine coada sus in aer, inseamna ca este fericita si increzatoare in mediul inconjurator. De asemenea, daca isi misca usor varful cozii, inseamna ca este fericita in compania ta.

Citeste si: 7 lucuri interesante despre coada pisicilor 

5. Se freaca de tine

Atunci cand pisicuta ta se freaca de tine inseamna ca este fericita si are incredere in tine. Totodata, este si un mod prin care te marcheaza ca fiind proprietatea ei. Doar nu degeaba se spune ca pisicile nu au stapani, nu? 🙂

6. Are pofta de mancare

Un alt semn ca pisica ta este fericita este un apetit sanatos. Insa, daca apetitul este totusi prea ridicat, poate insemna ca pisicuta ta este plictisita sau chiar deprimata. Iar daca nu prea are pofta de mancare, este clar ca ceva nu este in regula si o vizita la veterinar devine urgenta.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

7. Este sanatoasa

Studiile arata ca oamenii fericiti sunt mai sanatosi. Acelasi lucru este valabil si in cazul animalelor. Daca pisicuta ta este intr-o forma fizica buna, cel mai probabil este si fericita.

Citeste si: 8 semne ca pisica ta poate fi stresata si cum o poti ajuta 

8. Este relaxata

Se spune ca pisicile sunt cei mai mari maestri ZEN. Asadar, daca observi ca pisicuta ta este relaxata, cu siguranta este fericita.

9. Ii place sa doarma

pisica ta este fericita

 

Pisicile sunt recunoscute si pentru faptul ca le place sa doarma foarte mult. Studiile arata ca o pisica adulta doarme in medie 13 ore pe zi. Insa aceasta nu este o regula. Pisicutele isi regleaza numarul orelor de somn in functie de varsta si activitati.

Daca observi ca pisicutei tale ii place sa doarma, inseamna ca este fericita. Insa daca observi totusi ca doarme prea mult, devine un semn de ingrijorare. Poate ca este prea plictisita, se simte singura sau este deprimata.

In acelasi timp, si daca doarme prea putin este un semn ca ceva ii creaza un disconfort si nu este in regula.

10. Are chef de joaca

Faptul ca pisica ta are chef de joaca este un mare semn ca este fericita. Oamenii de stiinta cred ca joaca este un comportament de lux, care este adoptat doar dupa ce toate celelalte nevoi primare sunt indeplinite.

Pisicile adulte au mai putin chef de joaca decat puii, insa tot se vor bucura cand vor primi o noua jucarie.

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei

11. Se bucura cand te vede

Un alt semn ca pisica ta este fericita este acela ca te intampina cu bucurie atunci cand te vede. Este o dovada ca te iubeste si se simte foarte bine in prezenta ta. Pisicuta ta cum te intampina cand ajungi acasa? 🙂

Citeste si: 9 semne ca pisica ta te iubeste

12. Iti arata burtica

pisica ta este fericita

 

Cea mai vulnerabila parte a corpului pisicii este burtica. De aceea, ea are mare grija sa isi protejeze aceasta zona. Iar atunci cand pisicuta obisnuieste sa se aseze pe spate, cu burtica la vedere in sus, inseamna ca are mare incredere in tine ca nu ii faci niciun rau, se simte relaxata si fericita in prezenta ta.

Citeste si: Limbajul trupului la pisici. Afla ce vrea pisica ta sa iti spuna 

13. Este curioasa

Pisicile fericite sunt curioase. Ele au chef sa cerceteze mediul inconjurator si sa descopere lucruri noi.

14. Este prietenoasa

Pisicile fericite sunt si prietenoase. Ele se bucura de interactiunea cu oamenii si cu stapanii lor in mod deoasebit. Desigur, dupa cum spuneam si la inceput, pisicile au o personalitate foarte complexa, iar unele dintre ele prefera sa fie mai retrase. Insa acest lucru nu inseamna neaparat ca nu sunt fericite.

15. Zambeste

Si nu in ultimul rau, un semn ca pisica ta este fericita este acela ca zambeste. Iar zambetul animalelor este unul foarte sincer.

Acestea sunt cele 15 semne ca pisica ta este fericita. Asteptam sa ne scrii intr-un comentariu tu pe care dintre ele le-ai observat la pisicuta ta. 🙂

9 comentarii despre “15 Semne ca pisica ta este fericita

    • Alexandru spune:

      Aici m am blocat si eu…in rest e ok articolul, pisicile nu au expresii faciale deci va rog sa ne spuneti cum zaMbesc pisicile

      • Cu Pisici spune:

        Buna, Alexandru! De exemplu in poza de la punctul 9 al articolului, pisicuta care doarme, se vede clar ca aceasta zambeste, avand colturile gurii arcuite in sus. Pentru mai multe poze, poti cauta pe google imagini cu “smiling cat”.
        Pisicile au expresii faciale. Ne putem da seama cand aceastea sunt nervoase, plictisite, uimite sau fericite. Poti incerca sa observi mai mult aceste mici detalii. 🙂

  1. Dirjan Cristina Teodora spune:

    Când se alintă de mine și o mângâi, aplică ușoare mușcături drăgăstoase, se încolăcește și se alintă în palma mea …. se încolăcește de mine până și cu coada 🙂 Sunt superbe ”fetele mele” că-s două 🙂

  2. Clara NiculinaCostandache spune:

    Sunt fericita fiindca pisicuta mea de 9 luni este fericita,toate semnele sunt aidoma cu cele prezentate de dvs. Va multumesc !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.