20 de lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata

lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale

Cu totii stim cat de mult ne iubim pufosii si ca am face orice pentru ei numai sa stim ca sunt fericiti. Dar chiar si asa, ca orice “parinte”, este posibil sa facem lucruri care pot dauna pisicutelor noastre.

De aceea am creat aceasta lista cu 20 de lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata.

  1. Nu ii faci pisicii tale deparazitare interna si externa

Chiar daca pisicuta ta locuieste doar in casa, acest lucru nu inseamna ca nu are nevoie de deparazitare interna si externa. Este posibil sa aduci de afara pe talpa incaltamintei diversi paraziti cu care apoi pisica poate intra in contact si se poate imbolnavi. De asemenea, chiar si tantarii pot fi purtatori de paraziti si indiferent daca avem plase la geam, acestia tot se pot strecura din cand in cand in interiorul locuintei.

Citeste aici mai multe despre deparazitarea interna si extern:

Deparazitarea interna la pisici – in ce consta si cat de importanta este pentru sanatatea pufosilor

Cum se face corect deparazitarea externa la pisici

  1. Nu scoti niciodata pisica din apartament

Pisicile se adapteaza foarte bine sa locuiasca doar in casa, insa acest lucru nu inseamna ca este si sanatos pentru ele. De aceea este recomandat sa incerci din cand in cand sa iti scoti pisica afara din casa . Astfel, ea poate face mai multa miscare si se poate bucura de natura.

  1. Lasi pisica afara nesupravegheata

Din categoria lucrurilor pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale face parte si faptul sa nu o lasi niciodata afara nesupravegheata in cazul in care aceasta a fost obisnuita sa stea doar in casa. Astfel, este important sa ii pui o lesa si sa fii tot timpul cu ochii pe ea. Este destul de mare probabilitatea ca in primele dati, pisica sa se sperie cand va iesi afara. De aceea, ea va incerca sa fuga de langa tine si sa se ascunda in spatii mici, inaccesibile, unde se va simti mai in siguranta. Iar daca o tii in lesa, vei evita sa o pierzi sau sa se raneasca.

Citeste: Cum sa iti inveti pisica sa mearga in lesa, pas cu pas

  1. Lasi fereastra deschisa

lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale

O alta greseala des intalnita la “parintii” de pisici este faptul ca obisnuiesc sa lase ferestrele deschise. Si cum stim prea bine ca pisicile prin natura lor sunt foarte curioase, multe dintre ele vor incerca sa iasa pe geam. Iar acest lucru inseamna ca exista posibilitatea ca ele sa iasa complet din casa si sa se piarda pe afara sau, daca locuiesti la un etaj mai inalt, pisica poate cadea de la fereastra si se poate rani grav.

De aceea este recomandat sa nu lasi niciodata geamul deschis in prezenta pisicii tale. Chiar daca este sub supravegherea ta, niciodata nu stii cum se furiseaza si poate sari de la geam. Totodata, poti amplasa la ferestre plase de protectie speciale pentru pisici. ATENTIE! Plasele pentru tantari sunt fragile si pot fi deschise cu usurinta de catre blanosii nostri.

Citeste: De ce pisicilor le place sa stea la fereastra?

5. Nu duci pisica la controlul medical anual si nu ii faci vaccinurile

Chiar daca pisica ta pare sanatoasa, nu inseamna ca si este. Pisicile se pricep foarte bine sa isi ascunda simptomele cand sunt bolnave, iar un control de rutina este intotdeauna binevenit. De asemenea, vaccinurile sunt foarte importante fiindca acestea previn anumite boli care pot aparea pe parcursul vietii pisicutelor.

Astfel, sa sari peste controlul medical anual sau peste vaccinuri, face parte din lista cu lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata.

6. Tii pisica in brate in timp ce esti la volan

In general pisicile sunt terifiate de mersul cu masina si chiar daca te gandesti ca o ajuti sa se simta mai in siguranta daca o tii in brate in timp ce conduci, acest lucru ii poate dauna. Niciodata nu se stie cum iti poate distrage atentia si astfel devine vulnerabila, putandu-se rani sau chiar fugi din masina. De aceea este recomandat ca pisica sa fie intotdeauna transportata intr-o cusca pe care o vei fixa foarte bine in masina inainte de plecare.

Vezi aici: 6 sfaturi despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

7. Uiti sa ii speli dintii pisicii tale

Pisicile pot fi foarte reticente cand cineva doreste sa se atinga de dintii lor, insa in timp se vor obisnui cu perierea. Aceasta este importanta deoarece astfel evitam depunerea tartrului care poate dauna mult sanatatii dintilor si a gingiilor. Ba chiar pot conduce la caderea acestora. Asadar, perierea dintilor pisicutei tale o data pe zi sau macar de cateva ori pe saptamana este intotdeauna bine venita.

ATENTIE! Periuta si pasta de dinti folosite vor fi speciale pentru pisici.

8. Nu-ti expune pisica la fumul de tigara

Daca esti fumator, ai grija sa nu iti pisica la fumul de tigara. La fel ca la oameni, si pentru pisici fumul este foarte daunator.

9. Nu arunca pisica in sus

Unii proprietari considera ca pentru pisicile lor este o placere sa fie aruncate in sus astfel incat acestea sa cada in picioare. Insa, desi pisicile sunt maestre in a pica in picioare, acest lucru nu inseamna ca nu pot aparea accidente, iar ele se pot rani.

10. Nu tipa la pisica ta

lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale

Sursa foto: projectwarriorqueen.wordpress.com

In lista lucrurilor pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata se regaseste si faptul ca nu trebuie sa tipi niciodata la ea.

Ca orice copilas blanos, este normal ca pisica ta sa nu fie cea mai cuminte. Insa ai mare grija cum incerci sa o educi pentru a obtine comportamentul pe care il doresti. Nu este indicat sa tipi niciodata la pisica ta, deoarece acest lucru ii va crea o stare de anxietate si stres. In schimb, poti folosi spray-ul cu apa atunci cand vezi ca incearca sa strice ceva, iar cand vezi ca are un comportament adecvat, aminteste-ti sa ii oferi intotdeauna o recompensa. Recompensa poate consta in mancare, mangaieri sau multe vorbe de lauda.

11. Nu-ti lasa pisica in intuneric foarte mult timp

Asa cum noua nu ne-ar placea sa locuim tot timpul intr-o pestera, nici pisicutelor nu le place. De aceea, aminteste-ti sa ii oferi pisicii tale posibilitatea de a se bucura atat de lumina zilei, cat si de cea artificiala.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

12. Nu cureti bolurile cu apa si cu mancare

Din lista lucrurilor pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata face parte si faptul ca nu trebuie sa uiti vreodata sa ii cureti bolurile cu apa si cu mancare.

Asa cum noi nu mancam sau bem din recipiente murdare, nici pisica nu o va face. In plus, este important sa ii curatam bolurile deoarece fiind vorba despre alimente, pot ramane oricand reziduuri care apoi se pot altera si ii pot afecta sanatatea pisicutei.

13. Nu cureti litiera

Daca nu cureti litiera suficient de des, pisica ta va fi nevoita sa gaseasca alte locuri mai curate in casa unde sa isi poata face nevoile. Ceea ce nu isi doreste niciun proprietar de pisici.

Citeste si: 5 Pasi prin care inveti pisica sa foloseasca litiera

14. Nu schimbi des apa din bol

Pisicile consuma foarte putina apa, motiv pentru care este important sa ii schimbi apa din bol cat mai des posibil. Cu cat este mai proaspata apa, cu atat pisica va dori sa bea mai mult.

15. Iti hranesti pisica mai mult decat are nevoie

lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale

Multe pisici sunt foarte mancacioase, insa chiar daca te implora cu ochisorii ei superbi sa ii oferi mai multa mancare, nu trebuie sa o faci. Hranind-o mai mult decat are nevoie, risti ca pisicuta ta sa aiba probleme cu greutatea. Si, implicit, vor aparea multe alte probleme de sanatate cauzate de obezitate.

Citeste si: Pisica supraponderala-fericita sau nu?

16. Ii oferi pisicii alimente interzise

Printre lucrurile pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata se numara si hranirea acesteia cu alimente interzise.

Multi proprietari obisnuiesc sa le ofere pisicilor din alimentele pe care ei le consuma. Insa multe dintre acestea sunt daunatoare pisicilor, precum ciocolata.

Te invitam sa vezi in ce consta o alimentatie sanatoasa. Citeste ghidul pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie.

17. Nu sterilizezi pisica

Sterilizarea pisicilor este foarte importanta. In primul rand, la o pisica sterilizata sunt sanse mult mai mici sa apara probleme de sanatate precum cancerul mamar la femele si cancerul testicular la masculi. Totodata, prin sterilizare, evitam inmultirea numarului de pisicute de pe strada. Poate ca ne dorim puiuti de la pufosul nostru, insa in acelasi timp sunt foarte multe pisici abandonate care au nevoie sa fie adoptate. Tu vrei sa salvezi o viata?

Citeste si: Totul despre sterilizarea la pisici – in ce consta aceasta si de ce este importanta 

18. Nu microcipezi pisica

Microciparea pufosului este foarte importanta. Astfel, daca il vei pierde, prin scanarea microcipului pot fi citite numele si numarul tau de telefon, ceea ce te va ajuta sa il gasesti mult mai simplu.

19. Nu ii acorzi suficienta atentie pisicii

Poate ajungi acasa mereu obosit si te bazezi pe faptul ca pisicile sunt niste fiinte foate independente si atunci ai tendinta de a-i oferi pisicii tale putina atentie. Insa pisicile au foarte mare nevoie de afectivitate. Asadar, rezerva-ti in fiecare seara cel putin jumatate de ora doar pentru pisica ta.

Citeste si: 9 motive pentru care ar trebui sa ai doua pisici in loc de una

20. Nu ii tai gherutele pisicii si nu ii periezi blana

Pisicile isi folosesc o mare parte din timp pentru a-si curata blanita. Ceea ce inseamna si ca vor inghite mult par. Chiar daca obisnuiesc sa scuipe ghemuri de blana, acest lucru nu inseamna ca este si placut pentru ele. De aceea este important sa ii periezi blanita cat mai des, poate chiar zilnic.

De asemenea, daca pisicuta ta locuieste doar in casa, aminteste-ti sa ii tai regulat gherute. Pe langa faptul ca asa iti salvezi canapeaua si perdeaua de la zgariat, o ajuti si pe pisicuta deoarece isi poate agata oricand gherutele in covoare si se poate accidenta.

Citeste si: Sfaturi utile despre cum sa tai gherutele pisicii tale cu succes

Aceasta este lista cu 20 de lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci pisicii tale niciodata. Insa pe langa acestea, cu siguranta mai exista si alte lucruri marunte care ii pot dauna. De aceea, te invitam sa contribui la lista noastra printr-un comantariu. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.