7 metode prin care iti dezveti pisica sa mai roada cablurile

iti dezveti pisica sa mai roada cablurile

Multe pisicute obisnuiesc sa roada cablurile de prin casa. Ceea ce nu este prea placut deoarece trebuie sa stam periodic sa inlocuim cablurile afectate sau chiar mai rau, daca acestea sunt electrice, pisicile se pot accidenta grav.

De aceea, atat pentru confortul proprietarilor, cat si pentru siguranta pisicilor, prezentam 7 metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile.

Dar mai intai de toate este necesar sa intelegem de ce pisicile au acest comportament.

1. Probleme dentare

Unul dintre motivele pentru care pisicile incep sa roada cablurile este acela ca au probleme cu dintii ori gingiile. Iar prin roaderea cablurilor ele incearca sa elimine disconfortul pe care il simt. In acest caz este recomandata o vizita la medicul veterinar.

Citeste si: Afectiunile gingiei la pisici: simptome si tratament

2. Probleme medicale

Pe langa problemele dentare, este posibil ca pisicuta ta sa aiba anumite deficiente nutritionale. Iar acest lucru o poate determina sa simta nevoia sa roada cablurile. De aceea este necesara stabilirea unei diete alimentare potrivite impreuna cu medicul veterinar.

Citeste si: Ghid pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie

3. Stresul

Prin mestecarea cablurilor, o pisica stresata poate simti ca eliminina starea de anxietate si se simte mai bine. Acorda-i mai multa atentie pisicutei tale. Observa daca acesta este stresata si incearca sa o ajuti sa iasa din aceasta stare.

4. Plictiseala si joaca

Marea majoritate a pisicutelor roade cablurile pentru ca li se pare distractiv ori sunt prea plictisite si nu gasesc nimic mai interesant de facut. Iar pentru aceste cazuri iti oferim o lista cu 7 metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile. 🙂

Cum poti sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile:

1. Identifica toate cablurile din casa si incearca sa reduci la minimum numarul acestora

Cu cat vor fi mai putine cabluri, cu atat va fi mai mica tentatia pisicutei de a le roade. Asadar, daca ai obiecte electronice bagate in priza pe care nu le folosesti constant, este recomandat sa incerci sa le depozitezi intr-un loc in care pisica nu are acces. Acelasi lucru este valabil si pentru incarcatoarele de la telefon sau pentru cablurile USB.

2. Acopera cablurile

Dupa ce ai eliminat toate cablurile de care nu mai ai nevoie, incearca sa le acoperi pe cele care au ramas. Cum poti face acest lucru? Poti folosi canale din PVC speciale pentru ascunderea cablurilor. Acestea se gasesc in diverse culori pe care le poti asorta cu restul mobilei din casa.

De asemenea, poti folosi si banda adeziva cu care poti acoperi complet cablurile in timp ce le lipesti de mobila sau de parchet. Important este sa incerci sa acoperi cablurile cat mai mult. Astfel pisicuta ta nu le va mai vedea si nu va mai fi atrasa sa le roada.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

3. Transforma cablurile din irezistibile in respingatoare pentru pisica

O alta metoda prin care iti dezveti pisica sa mai roada cablurile este sa le faci sa devina respingatoare pentru ea. Cum? Poti incerca sa infasori cablurile in folie de staniol. Multe pisicute nu suporta staniolul. De asemenea, poti aplica pe cabluri ulei de citrice, de lavanda sau le poti condimenta cu putin piper. Acestea sunt mirosuri pe care pisicile in general nu le suporta si ar trebui sa le tina la distanta.

Citeste si: 10 metode simple prin care tii pisica departe de bradul de Craciun 

4. Transmite pisicii ca nu are voie sa roada cablurile

Cand observi ca pisicuta incearca sa roada cablurile distrage-i atentia, transmitandu-i ca nu are voie sa faca acest lucru. Cum? Poti folosi un spray cu apa cu care sa pulverizezi spre ea si va bate in retragere. Insa ai grija sa nu o tintesti prea de aproape si in niciun caz spre cap deoarece o poti nimeri in ochi sau in urechi.

De asemenea, te poti folosi de zgomote cu care sa o sperii precum o cutie de metal umpluta cu bile. Insa din nou, ai grija sa nu o deranjezi cu sunete prea puternice.

Citeste si: Cum sa iti dezveti pisica sa muste prin 7 metode simple 

5. Ofera-i pisicii iarba

iti dezveti pisica sa mai roada cablurile

 

Unele pisici simt nevoia sa roada iarba si, deoarece nu au asa ceva, incep sa roada cablurile. De aceea iti recomandam sa te asiguri ca pisicuta ta are intotdeauna la indemana un ghiveci cu iarba speciala pentru pisici.

Vezi aici lista cu plante benefice pentru pisici.

6. Ofera-i pisicutei jucarii pe care sa le roada

Dupa cum spuneam, multe pisici adopta acest comportament din plictiseala. De aceea, este recomandat sa ii oferi mai multe jucarii cu care sa isi ocupe timpul, in special unele pe care sa le poata roade. Astfel, nu va mai simti nevoia sa “atace” cablurile, avand deja alta ocupatie asemanatoare, dar mai interesanta.

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei
39.99 lei

7. Joaca-te mai mult cu pisicuta ta

Una dintre cele mai placute metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile este sa ii deduci mai mult timp, jucandu-va. Astfel, o ajuti sa isi consume energia si va puteti distra impreuna.

Aceastea sunt cele 7 metode prin care poti sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile. Cu multa perseverenta si rabdare, cu siguranta vei reusi!

Pisicuta ta obisnuieste sa roada cablurile? Daca daca, incearca sa aplici aceste metode si apoi asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu ce varianta a functionat cel mai bine pentru tine.

Ai alte idei prin care sa iti dezveti pisica sa mai roada cablurile? Te invitam sa le impartasesti cu noi. Sigur vor fi de ajutor si altor parinti de pisici. 🙂

Surse: http://www.pethealthnetwork.comhttps://m.wikihow.com

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.