Worm, motanelul care nu a renuntat la lupta pentru viata atunci cand nimeni nu ii mai dadea vreo sansa

pisoiul Worm

El este Worm, un motanel de aproximativ 6 anisori, cu o poveste incredibila, care ne uimeste pe toti prin dorinta lui arzatoare de a lupta pentru viata, in timp ce nimeni nu i-ar mai fi dat vreo sansa de supravietuire…

El a fost gasit in luna iunie intr-o gradina de bloc de catre o doamna cu suflet bun care isi plimba cainele. Era intr-o stare critica, aproape mort.  Ranile erau atat de grave, incat pe langa infectie a aparut miaza, adica viermii. Aceste rani cel mai probabil au fost cauzate de alti caini care l-au prins si l-au muscat. Imediat ce l-a vazut, l-a dus la clinica veterinara.

Worm avea multiple plagi infectate, un membru era deja cangrenat, oasele evidentiate, o plaga la nivelul gatului prin care se putea vedea clar traheea si esofagul, un ochi compromis din care curgea puroi…

Realizand cat de grava este situatia si ca sansele de supravietuire erau de 50%, iar tratamentul extrem de costisitor, doamna s-a gandit ca mai bine il eutanasiaza, dorindu-si sa il scape de chinuri.

Insa, desi hipoterm, aproape mort, in stare de soc, in ochii lui echipajul medical a zarit dorinta de a trai si atunci si-au promis ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a il salva.

pisoiul Worm

 

Perioada de recuperare a fost una lunga si dificila. In total a durat 6 luni, timp in care medicii veterinari de la Clinica Pet Stuff unde a fost adus, au depus eforturi foarte mari pentru a-l ajuta sa se faca bine. Si au reusit! 🙂

De-a lungul tratamentului starea lui a fost din ce in ce mai buna. Din pacate piciorusul dreapta spate a suferit de o fractura iremediabila, iar cea mai buna varianta pentru el a fost amputarea. Insa a fost salvat celalat picior afectat partial.

Dificil a fost momentul in care, dupa amputarea piciorusului, medicii au realizat ca nici ochiul nu mai poate fi salvat,  moment in care au decis interventia chirurgicala pentru inchiderea lui definitiva.

pisoiul Worm

 

“Worm este un motan afectuos, bland, cooperant, care s-a lasat in mainile noastre si nu a opus nicio rezistenta. De parca stia ca vrem sa il ajutam. Placute au fost momentele cand, cu toate fracturile si ranile pe care le avea, Worm dorea sa se frece de noi, cerea dragoste, afectiune si mangaieri mai mult decat tratamentele medicamentoase. De parca voia sa ne spuna ca dragostea il ajuta mai mult decat substantele. 🙂 Nu stia insa ce spune. :))” a declarat Cristian Cristea, medic veterinar la clinica Pet Stuff.

“Amuzant era cand il lasam afara din cusca, se plimba prin clinica apoi se intorcea ca un catel la cusca lui pe care o asociase cu o casa, cred. :)”, a continuat domnul doctor.

Intre timp, Worm a fost castrat si testat pentru boli virale. S-a dovedit ca este si FIV pozitiv(virusul inunodeficientei felina). Pe scurt, fiind o pisicuta de pe strada exista posibilitatea ca el sa fie batut de alte pisici si asa a contactat si el virusul. Nu este periculos pentru oameni. Avand in vedere aceasta afectiune, poate sa locuiasca fara a avea alte pisicute prin preajma sau cu alte pisicute cu aceeasi afectiune.

Intrebandu-l cum ar descrie aceasta experienta, domnul doctor Cristian Cristea ne-a spus: “Aceast tip de experiente in care decizi sa schimbi viata unui suflet condamnat la moarte, care avea toate premisele pentru a fi un candidat pentru eutanasie, si mai mult cand vezi dorinta lor de a lupta si reusim sa ii aducem pe linia de plutire nu poate fi descrisa in cuvinte.

Poate fi asemanata cu momentul in care ti se naste un copil, sau efectuezi o cezariana in urgenta si reusim sa salvam atat mama cat si puii.

79.99 lei
59.99 lei

Ingrijire pisici

Bol din ceramica-Happy Cat

37.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
Stoc epuizat
47.99 lei
89.99 lei
45.99 lei
39.99 lei

Este mai presus de orice recunoastere profesionala sau recompensa materiala. Aceste experiente ne hranesc spiritual si ne ajuta sa trecem peste cazurile pe care nu reusim sa le salvam, peste ororile pe care le vedem zi de zi si ne dau forta sa mergem mai departe. Aceasta este cea mai de pret compensatie pentru un medic.”

Nu se poate dovedi stiintific ca pisicile au 9 vieti, dar este clar ca Worm a fost la granita dintre viata si moarte, a luptat si acum se bucura de cea de a doua viata.

Worm

 

La inceputul lunii ianurie 2019 pufosul si-a gasit o familie si o casuta calda unde toarce de fericire. Si fiindca a fost un invingator in aceasta lupta aproape imposibila, si-a capatat numele de Winner!

Iar daca vrei sa afli in continuare ce mai face dragalasul Winner, te invitam sa il urmaresti pe pagina lui de Facebook/Winnerthecat.

Citeste si: 10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

Citeste si: 8 Motive pentru care sa adopti o pisica matura

ATENTIE! Filmuletul de mai jos contine imagini cu un puternic impact emotional!

 

2 comentarii despre “Worm, motanelul care nu a renuntat la lupta pentru viata atunci cand nimeni nu ii mai dadea vreo sansa

  1. Alina Pace spune:

    Dumnezeu sa va binecuvânteze pt gestul frumos Clinica Pet Stuff!!!Respect pt ca mai exista și astfel de oameni!!!???? Însănătoșire și noroc micuțului sa primească o familie iubitoare!!!????

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.