5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea

pisica nu te lasa sa dormi

Pisicile sunt cunoscute pentru multele ore pe care le dorm in fiecare zi. In acelasi timp, sunt cunoscute si pentru faptul ca noaptea sunt active, iar tu, proprietar de pisicuta, stii asta cel mai bine. De cate ori nu ti-ai dorit ca macar o data pisica ta sa fie linistita intreaga noapte si sa te trezesti odihnit a doua zi?

Afla in continuare 5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea:

1. Natura pisicilor

pisica nu te lasa sa dormi

 

Primul motiv pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea este pentru ca asa este natura ei. Pisicile sunt descendenti ale felinelor din desertul African. Datorita temperaturilor ridicate, stramosii acestora preferau sa isi conserve energia pe timpul zilei, iar noaptea deveneau activi, procurandu-si hrana. Totodata, prin acest comportament, ascunzandu-se pe timpul zilei, se fereau mai bine de pradatori.

Dupa ce a fost domesticita, pisica a inceput sa devina mai activa ziua, nemaifiind nevoita sa se apere de pradatorii din salbaticie ori de temperaturile inalte. Cu toate acestea, multe pisicute au ramas cu instinctul de a-si conserva energia pe timpul zilei si de a deveni active noaptea.

2. Plictiseala

Un alt motiv este acela ca se plictiseste. Mai intai se plictiseste ziua daca este singura acasa, iar acesta este un motiv in plus pentru ea sa doarma. Apoi se plictiseste seara cand are deja prea multa energie, iar daca tu tot esti acasa, trebuie sa profite de acest lucru indiferent daca dormi sau nu si sa isi consume energia pana a doua zi cand va dormi din nou.

Solutia este sa ii lasi pisicutei pe timpul zilei jucarii care sa ii stimuleze curiozitatea, sa o faca activa, iar seara, inainte de culcare, asigura-te ca te joci cu ea suficient de mult incat sa fie obosita si sa isi doreasca sa doarma noaptea.

Citeste si: De ce dorm pisicile atat de mult?

3. Obicei prost

Inca un motiv pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea este pentru ca asa s-a obisnuit. Chiar daca doarme toata ziua, iar noaptea este activa, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te si trezeasca. Insa pisicutelor le place sa primeasca atentie. Iar daca ai obisnuit-o ca atunci cand te trezeste noaptea sa ii acorzi atentia ceruta, asa va face in continuare.

Solutia este ca atunci cand vine noaptea sa te trezeasca, pur si simplu sa o ignori. Stim ca ti se pare imposibil, dar nu este. Si astfel o vei invata sa adopte un obicei mai bun.

4. Iti hranesti pisica imediat ce te trezesti

pisica nu te lasa sa dormi

 

Aceasta este inca o greseala pe care multi proprietari o fac in comportamentul pe care il au fata de pisicutele lor. Imediat ce se trezesc, le hranesc. Astfel, pisica invata ca daca te trezeste, ii vei oferi mancare.

Solutia este ca dimineata sa te ocupi mai intai de propriile activitati, apoi sa iti hranesti pisica. Desigur, asta nu inseamna ca va muri de foame asa cum iti va lasa impresia. Este necesar sa urmaresti regimul alimentar pe care i l-a recomandat medicul veterinar. Ba chiar astfel vei evita sa ii oferi pisicutei prea multa mancare, acest lucru putandu-i afecta sanatatea.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Citeste si: Pisica supraponderala-fericita sau nu?

5. Pisica este bolnava

Daca pana acum pisica te-a lasat sa dormi noaptea si deodata si-a schimbat comportamentul, inseamna ca ceva nu este in regula. In acest caz este recomandat sa ii oferi toata atentia de care are nevoie pentru a-ti da seama ce a patit. O vizita la medicul veterinar este necesara, de asemenea.

Acestea sunt cele 5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea. Te invitam sa citesti si articolul Cum sa iti educi pisica sa te lase sa dormi noaptea – VIDEO. Acesta este scris pe baza recomandarilor lui Jackson Galaxy, expert in comportamentul pisicutelor, recunoscut la nivel international.

Pisica ta te lasa sa dormi noaptea sau nu? Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. ?

 

5 comentarii despre “5 motive pentru care pisica nu te lasa sa dormi noaptea

  1. Rodica spune:

    A mea chear daca doarme mult ziua noaptea nu face gălăgie nu ne trezește așa am invatato nici măcar nu ști că ai pisica in casa are un an și două luni

  2. Valy spune:

    De obicei până la 5 dimineața când vine și cere să fie alintat ne lasă să dormim doar dacă a dormit foarte mult ziua a stat o perioadă singur de câteva zile atunci are foarte multă energie își dorește să stăm tot timpul cu el să ne jucăm dar nu mai rezistă la joacă ca până la vârsta de 2 ani acum este mai cuminte mai înțelegător mai matur are 4 ani. În general ne lasă să dormim. Și chiar doarme si el la picioarele noastre și dacă vine si cere alintat la 5 dimineața și primește o mică atenție se va liniști din nou și doarme cât dormim și noi sau chiar mai mult.??

    • Elena spune:

      Motanelul meu Diego ma lasa sa dorm cam pana la 5 dupa care incepe sa ma gadile cu mustatile si faca mau, mau .pana nu ma dau jos sa i dau pliculetul nu ma lasa
      Dar asta e sufletelul nostru .

  3. Dorina spune:

    Am o Albastră de Rusia și este un îngeraș de fetiță. Are 5 ani ani și este simbiotul fiicei mele. Doarme, de cele mai multe ori cu noi în pat și toată noaptea, până în jur de 5/6dimineața. Uneori, dacă lenevim noi mai mult și ea este învelită în pledurile ei, doarme și ea, cât noi. Are cuiburi în toată casa și alege unde vrea să stea. Seara, eu, care sunt dependentă de prezența ei în pat lângă noi, o ademenesc învelind-o și pregătind-o de somn. În timpul nopții, de câte ori mă trezesc întind mâna și o mângâi iar ea se răducește și se întinde maxim dar nu fuge. Am grija ei ca și a unui copil și îi place maxim. O ador și ea știe cât este de iubită. Este dependentă de afecțiunea și atenția noastră dar face numai ce și când vrea ea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.