De ce pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare

pisicile sunt atrase de obiecte stralucitoare

Deseori am observat ca pisicile sunt atrase de obiecte care stralucesc sau lumineaza mai tare precum cerceii, inelele, globuletele din bradul de Craciun ori lumina laserului. Insa oare de ce se comporta asa blanosii nostri preferati?

Iata explicatia de ce pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare:

Pisicile sunt pradatori din fire

In primul rand este important de stiut faptul ca pisicile nu au o vedere foarte buna. Ceea ce ni se pare surprinzator, nu? Mai ales ca stim ca ele vad foarte bine in intuneric. Insa pe lumina ele nu vad la fel de bine detaliile. Acest lucru se datoreaza faptului ca ochiul pisicilor are mai multe bastonase si mai putine conuri decat noi, ceea ce le limiteaza sa vada la fel de bine detaliile. Cercetatorii sustin ca pisicile vad cel mai bine la o distanta cuprinsa intre 0.5 m si 1 m.

De asemenea, pisicutele disting mult mai putin culorile decat le distingem noi. Ele pot vedea destul de bine nuantele de galben si albastru, insa nu fac diferenta intre verde si rosu. Iar intensitatea culorilor este perceputa mult mai putin.

In al doilea rand sa nu uitam ca pisicile sunt pradatori din fire. De aceea, ele sunt obisnuite ca atunci cand zaresc prada, in special daca este o lumina slaba, sa incerce sa o prinda imediat.

Astfel,  combinand faptul ca pisicile nu vad foarte bine pe lumina si cu instinctul lor de vanator, fac ca obiectele stralucitoare sa devina irezistibile. Iar atacul acestora devine inevitabil!

pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare

 

Citeste si: 9 lucruri interesante despre vederea pisicilor

Citeste si: 11 idei de cadouri de Craciun purrfecte pentru iubitorii de pisici

Pisicile sunt foarte curioase

Un alt motiv pentru care pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare este acela ca le starneste curiozitatea. Pisicutele sunt niste fiinte extrem de curioase din fire, iar un obiect stralucitor trebuie neaparat verificat! Probabil ca multor proprietare de pisici li s-a intamplat ca pufosii sa se joace cu cerceii de la urechile lor sau sa incerce sa le roada inelele de la degete. Sau de cate ori nu s-a intamplat ca ele sa fie atrase de monedele care lucesc. Sa nu mai spunem de multele globulete din bradul de Craciun sau instalatia de beculete care parca “le cheama” pe pisicute sa vina sa le cerceteze.

Citeste si: 10 metode simple prin care tii pisica departe de bradul de Craciun

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Pisicile sunt jucause

Un al treilea motiv pentru care pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare este simplul fapt ca acestea sunt fiinte foarte jucause. Astfel, imbinand curiozitatea cu instinctul de pradator si cu dorinta de a se juca, face ca obiectele care lucesc puternic sa devina irezistibile.

Asadar, daca vrei sa iti scoti pisica dintr-o stare de apatie, incearca sa ii arunci o bila facuta din staniol sau deschide luminita de la laser si cel mai probabil se va “reactiva” imediat. 🙂

Acestea sunt cele trei motive pentru care pisicile sunt atrase de obiectele stralucitoare. Asteptam sa ne povestesti intr-un comentariu experiente haioase cu pisicuta ta fiind atrasa de acestea. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: www.canidae.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.