6 Sfaturi despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung

calatoresti cu pisica in masina la drum lung

Ai de facut o calatorie lunga impreuna cu pisica ta si iti faci griji cum va reactiona? Ei bine, sunt cateva metode pe care le poti aplica pentru a te asigura ca se va simti confortabil pe toata durata deplasarii.

Iata 6 sfaturi importante despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung:

1. Cusca de transport

Este absolut necesar sa detii o cusca de transport in cazul in care doresti sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung.

Majoritatea pisicilor se adapteaza cu usurinta la calatoria in masina, daca se simt confortabil in cusca lor de transport. Este foarte important sa alegi cusca de transport ideala pentru pufosul tau. Asadar, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

– sa fie solida, cu o structura rezistenta;

– sa fie spatioasa, insemnand ca pisicuta ta sa se poata ridica in cele patru labute si sa se intoarca fara niciun fel de dificultate;

– sa fie confortabila.

calatoresti cu pisica in masina la drum lung

Daca pisicuta ta nu a mai fost niciodata intr-o cusca de transport, ofera-i timp sa se acomodeze cu ea. Plaseaza cusca de transport in locul preferat de dormit al pufosului tau. Asaza inauntru o paturica pe placul pisicii tale sau chiar o haina de-a ta, care iti poarta mirosul. Din cand in cand, pune cate o mica recompensa sub forma de manacare inauntrul custii de transport. Eventual, poti chiar dezasambla usita cat timp cusca de transport se afla in interiorul locuintei tale. Daca nici asa pisicuta ta nu este suficient de curioasa incat sa intre acolo, va fi necesar sa ii plasezi bolul cu mancare in cusca de transport. Hraneste-o astfel timp de cateva zile, pana cand va dori sa intre fara sa fie ademenita cu mancare.

2. Litiera

Chiar daca pisicuta ta este obisnuita deja sa stea in cusca ei de transport, exista si alti factori externi de stres pentru ea de-a lungul unei calatorii. Din acest motiv, exista un risc mare ca pufosul tau sa isi faca nevoile la scurt timp (10 – 20 de minute) dupa ce ati pornit la drum. De aceea, este recomandat ca atunci cand calatoresti cu pisica in masina la drum lung sa o incurajezi sa foloseasca litiera inainte de a parasi locuinta. Schimba-i nisipul, asterne-i unul proaspat, pentru a o atrage mai usor. In cazul in care nu reusesti sa o convingi si trebuie neaparat sa plecati, poti lua cu tine covorase absorbante pentru catelusi. Acopera cu un astfel de asternut partea de jos din interiorul custii de transport, pentru a-ti fi mult mai usor sa mentii ingiena acesteia.

3. Lesa

Din fericire, pisicuta ta poate rezista fara sa isi intinda labutele cam tot atat cat poti rezista si tu. Cu toate acestea, atunci cand calatoresti cu pisica in masina la drum lung, este recomandat sa iei si lesa cu tine. Astfel, atunci cand veti face cate-o pauza, vei putea sa scoti in siguranta pisicuta la plimbare pentru a se dezamorti.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Nu uita sa ii oferi apa, mancare si posibilitatea de a-si face nevoile. Este important sa ii pui lesa cand esti inca in masina, iar toate geamurile si portierele sa fie inchise. De asemenea, este necesar ca pufosul tau sa fie obisnuit cu lesa dinainte de a pleca in calatorie.

Citeste si: Cum sa iti inveti pisica sa mearga in lesa, pas cu pas

4. Atentie

Pe tot parcursul calatoriei, mai ales daca este primul drum mai lung pe care il faci impreuna cu pisicuta ta, este important sa o tii sub supraveghere. Sa te asiguri ca se simte confortabil, ca are tot ce ii trebuie si ca nu da semne de stres sau anxietate.

Este important sa nu iti lasi pisicuta singura in masina in nicio situatie. Chiar daca te opresti la benzinarie pentru o pauza scurta, ia cusca de transport cu tine. Din pacate au fost multe cazuri in care animalutele au fost lasate singure in masina si au decedat din cauza caldurii sau a frigului de afara.

Citeste si: 7 metode prin care iti protejezi pisica de canicula

De asemenea, nu lasa pufosul liber in masina. Te poate distrage de la condus sau se poate accidenta din neatentie sau la o frana brusca.

calatoresti cu pisica in masina la drum lung

5. Bagajul pisicutei

Bineinteles ca si pisicuta are bagajul ei! Asadar, atunci cand calatoresti cu pisica in masina la drum lung ai grija sa ii pui jucariile ei preferate, paturica preferata, mancarea preferata si asa mai departe. In general pisicile sunt foarte atasate de locuri si de obiecte, iar o schimbare a mediului o poate stresa destul de mult. Oferindu-i lucrurile ei favorite o vei ajuta sa se relaxeze. De asemenea, poti incerca sa ii oferi jucarii care contin iarba matei (catnip). Aceasta planta are proprietatea de a ajuta pisicile sa se relaxeze atunci cand sunt foarte stresate.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

6. Vizita la veterinar

In cazul in care pisicuta ta are probleme de sanatate, inainte de a face o calatorie mai lunga cu masina, faceti o vizita la veterinar. O astfel de  deplasare poate fi stresanta si obositoare pentru ea si ii poate dauna. De aceea trebuie sa te asiguri ca va fi in siguranta. Nu uita sa ii iei medicamentele necesare pentru toata perioada calatoriei.

Acestea sunt cele 6 sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand urmeaza sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung. Poate ca prima calatorie nu va fi chiar pe placul pisicutei tale, dar cu timpul este posibil sa se obisnuiasca sau poate chiar va incepe sa ii placa. 🙂

Pisicuta ta cum reactioneaza la calatoriile lungi cu masina? Asteptam raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: catsinternational.org

8 comentarii despre “6 Sfaturi despre cum sa calatoresti cu pisica in masina la drum lung

  1. Panaite Cristina spune:

    Trebuie sa plec cu pisica din Harghita in Timișoara și nu e obișnuit cu mașina. E foarte stresat…as putea să-i dau ceva medicament sa fie liniștit????

    • Cu Pisici spune:

      Buna, Cristina! Un medic veterinar este in masura sa ofere sfaturi despre medicamente. Cu toate acestea, daca aplici toate sfaturile pe care le-am prezentat in acest articol, inclusiv sa ii oferi iarba matei care are efect relaxant asupra pisicilor (se gaseste la pet shop), ar trebui ca pufosul sa se simta mai bine. Va dorim o calatorie cat mai miaununata! ?

  2. Dan spune:

    Pisica mea sufera enorm cand o urc in masina. Odata urcata in masina arata ca o pisica in suferinta, care are o boala terminala, stand doar pe burta, intinsa si avand capul plecat. Spun acest lucru pentru ca am avut o pisica care a avut peritonita infectioasa felina. Imi este groaza cand trebuie sa plec si stiu ca pentru ea urmeaza un calvar, dar…..nu am alta solutie.

    • Denisa spune:

      Deși e doar un drum de 30 de minute motanul pare agitat. In primele 5 minute sta pe burta cu coada sub el, apoi se ridică si umbla pe bancheta din spate (unde mai este o persoana) si miauna aproape tot drumul.

  3. Pingback: Iarba matei si beneficiile acesteia asupra pisicilor - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.