Scottish Fold, una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume

pisica scottish fold

Scottish Fold este cu siguranta una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume. Aceasta pisicuta are o infatisare absolut adorabila, cu urechiusele impaturite spre fata, ochi mari, expresivi, reflectand, indubitabil inocenta.

Esti si tu indragostit de aceasta rasa si vrei sa afli mai multe? Iata cateva informatii generale utile despre Scottish Fold:

Istoric

Prima pisicuta Scottish Fold a fost descoperita in anul 1961, in Perthshire, Scotia, de catre un pastor. Acesta a observat aspectul neobisnuit al cartilajului urechiuselor si s-a interesat de aceasta pisicuta alba. A obtinut ulterior unul dintre puii ei, de la stapanul pisicii. Cativa ani mai tarziu, pisicuta adoptata a dat nastere unor pui care i-au mostenit urechiusele impaturite spre fata. In 1966, pastorul a luat-o pe pisicuta impreuna cu un pui de-al ei si a inregistrat rasa la Consiliul Guvernamental al Iubitorilor de Pisici. Insa, abia in 1974 rasa Scottish Fold a fost acceptata oficial de Asociatia Iubitorilor de Pisici.

pisica scottish fold

In acest interval de timp, pastorul a consultat un genetician. Acesta l-a ajutat sa obtina multi pisoi cu urechiusele impaturite spre fata. Astfel, s-a descoperit gena dominanta care creeaza trasatura deosebita de pliere a urechiuselor pe fata. Aceasta trasatura a aparut in urma unei mutatii naturale. Dar a atras dupa sine o sensibilitate foarte ridicata a urechiuselor, acestea fiind predispuse infectiilor si chiar pierderii auzului. Pe langa acestea, se pare ca rasa prezinta o sanatate generala precara. Din aceasta cauza, a fost trimisa in America pentru a fi imperecheata cu British Shorthair si American Shorthair. Acest lucru a fost necesar pentru eliminarea acelor anormalitati genetice, reusind astfel sa pastreze rasa Scottish Fold.

Aspect fizic

Scottish Fold este pisicuta de talie medie. Ea traieste aproximativ 13 ani, uneori chiar mai mult. La maturitate, ajunge la aproximativ 3,5 – 6 kg. Constitutia este relativ masiva, membrele terminandu-se cu labute rotunde. Aceasta pisicuta iese in evidenta prin aspectul deosebit. Are capul mic, rotund, cu boticul usor turtit, ochi mari si foarte expresivi. Urechiusele sunt impaturite spre fata si reprezinta trasatura dominanta care le-a adus si numele. Ochii pot avea diferite culori. De asemenea, si blanita lor, in general gri-albastra, poate varia destul de mult. Ea poate fi intr-o culoare, in doua culori, tarcata, tarcata cu alb sau intr-o culoare predominanta cu pete de alta culoare. De asemenea, exista si varianta cu blanita lunga. Aceasta se numeste Highland Fold.

Citeste si: Pisica Ragdoll – pisicuta care seamana cu o papusa

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
pisica scottish fold

Cand se nasc, toti pisoii au urechiusele drepte, obisnuite. Incepand cu varsta de 2 saptamani, urechiuselor lor incep sa se aplece spre fata. Procesul de pliere pe fata a urechiuselor se incheie la varsta de 3 luni. Desi este o gena dominanta, nu toti puii o mostenesc. Pisicile ale caror urechiuse nu se impaturesc spre fata poarta in general numele de Scottish Shorthair.

Personalitate

pisica scottish fold

Scottish Fold este o pisica foarte dulce si jucausa. Este, in general, relaxata si iubeste prezenta omuletilor ei. Se adapteaza cu usurinta mediilor diferite. De asemenea, se intelege foarte bine cu alte pisici si se arata foarte prietenoasa fata de catei si, mai ales, fata de copii. Nu este o pisicuta prea vorbareata, dar atunci cand o face, are o voce dulce, aproape soptita. Ii place sa petreaca mult timp cu omuletul ei si chiar sa ii aduca obiecte inapoi, daca i le arunca. Ii place sa se joace si sa fie destul de de activa.

pisica scottish fold

Este o pisica foarte loiala si capabila sa creeze o legatura foarte puternica cu omuletul ei. In acelasi timp, poate avea relatii stranse si frumoase cu mai multe persoane. Isi va urmari omuletul prin casa in asteptarea afectiunii din partea lui. Daca este ignorata, poate deveni excesiv de timida si retrasa. De obicei, prefera pozitiile neobisnuite. O poti surprinde imitand oamenii, stand pe labutele din spate. Este o pisicuta tare amuzanta si nu te-ai putea vreodata plictisi langa ea.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Citeste si: Top 10 cele mai populare rase de pisici

In general, se considera ca pisicuta Scottish Fold seamana cu o bufnita sau un ursulet. Indiferent cu ce seamana, este o pisicuta absolut adorabila. Esti de acord? Spune-ne parerea ta intr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: www.petful.comwww.vetstreet.com

 

19 comentarii despre “Scottish Fold, una dintre cele mai dragalase rase de pisici din lume

  1. Laura spune:

    Buna seara ,

    Am citit ca pisicuțele Scotish Fold au mult probleme de sănătate ( le dor oasele ).
    Noi vrem sa luam o pisicuța care are părinții Scotish Fold și British Shorthair .

    Prin împerechere a doua rase nu mai au probleme de sănătate ?

    Multumesc

  2. Antonyo Mihai spune:

    Buna ziua. As vrea sa intreb si eu care credeti ca este cea mai potrivita pisica ptr apartament si ptr copii, adica ce rase de pisica este ce mai iubitoare???????????? Eu cred ca Scottish Fold este, dar vreau sa aud raspunsul unor specialisti.

    • Cu Pisici spune:

      Buna Mihai! Dupa cum scrie si in articol, pisicuta Scottish Fold este ideala pentru familii, fiind foarte prietenoasa cu alte animalute si cu copiii. Poate locui foarte bine in apartament, insa este recomandat pentru orice pisicuta, indiferent de rasa, sa fie scoasa periodic la plimbare afara pentru a-si mentine sanatatea cat mai bine.
      Asteptam sa ne povestesti cum este cu noul membru al familiei dupa ce vei gasi pisicuta pe care sa o adopti. Mult succes! 🙂

  3. Mariana spune:

    Am si eu o pisicuta de 2 luni din aceasta rasa si tare mii draga si mie si intregii noastre familii, vreau detalii la tema ingrijirii, ce vaccini trebuie sa-i fac si cind?

      • violetaeduard1 spune:

        Bună ziua, și pe noi ne-a fermecat această rasă de pisicuțe, azi mergem sa luam și noi una, dar peste tot citesc ca sunt de culoare gri, gri cu alb, dar a noastră e un gri închis (petrol) cu maroniu, acum stau și ma gândesc dacă e ok, urechiusele le are aplecat. Mă ajută cineva cu un răspuns? Mulțumesc

        • Cu Pisici spune:

          Buna Violeta! Intr-adevar, cele mai populare pisici din aceasta rasa au blanita gri sau gri cu alb, insa pot avea blanita si portocalie, maronie, trei culori (alb, negru, portocaliu), gri inchis cu maroniu sau portocaliu, etc. 🙂

  4. valea473779 spune:

    Buna am un pisicuț Scottish are 2 luni si 1 saptamina azi a început a stărnuta foarte des si ii curgea singe dintr-o nară spunețimi vă rog care ar putea fii cauzele? Mersi

    • Cu Pisici spune:

      Buna! Cel mai bine este sa mergi cu pisicutul la un medic veterinar cat mai curand. Acesta va fi in masura sa iti ofere un diagnostic concret si cel mai probabil va avea nevoie de tratament. Spunem sa mergi cat mai curand la medic deoarece puiutii sunt mult mai sensibili decat pisicile mature, ceea ce inseamna ca boala poate avansa mai repede… Ii dorim insanatosire grabnica! 🙂

  5. Arina spune:

    Am si eu o pisicuta scottish fold, fetita si e absolut adevarat ce spuneti despre comportamentul ei. Ma urmeaza prin casa peste tot si daca inchid usa cand am treaba intr-o camera plange la usa. E foarte pufoasa intr-adevar blanita ei spre deosebire de alti pisoi. Mentionez ca mai am un motan de 8 ani. Dar ea este foarte atasata de mine si curioasa la orice fac, ma urmareste cu mare atentie si e foarte jucausa. Desi cand am luat-o sotul meu a crezut ca fiind fetita se va atasa mai mult de el, s-a atasat de mine foarte tare. Este loiala si comportamentul pe care il are cu mine nu il are cu nimeni.
    Pentru cei doritori sa cumpere pisici din aceasta rasa se gasesc anunturi pe internet, eventual pe olx. Si noi am luat-o in urma unui anunt pentru ca mi s-a parut foarte frumoasa, Initial am vrut sa luam o pisicuta din alta rasa, dar cand am vazut-o pe ea m-am indragostit efectiv. I-am vazut si parintii si am vazut-o si pe ea intr-un filmulet inainte sa o luam. E adorabila dar foarte activa asa ca trebuie sa fiti atenti la cataratul pe mobila sau pe perdele. Este prietenoasa cu copii si cu alte persoane dar nu se ataseaza decat de una singura. Si ei nu ii plac cainii deloc, am incercat un contact la distanta si era tare speriata. De altfel si daca aude zgomote cand sta pe geam si un catel daca latra intra in casa imediat. Deci nu toate pisicile din aceasta rasa accepta cainii. E desteapta si foarte aproape de comportamentul unei feline salbatice, dar nu e agresiva deloc.

  6. Dutel Michelle spune:

    Moi je désire de avoir un chaton scottish , vous pouvez me dire où je peut trouvé un ? Je vous remercier d’avance pour votre amabilité reconnu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.