4 pasi prin care sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier

cum sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier

A aparut o pisica noua in cartier, dar nu stii cum sa castigi increderea ei? Ea se sperie si fuge imediat cum te apropii, insa tot ce iti doresti de fapt este sa o ajuti si nu stii cum? Atunci acest articol este pentru tine!

Citeste in continuare si afla cum poti sa castigi increderea unei pisicute de pe strada ta.

  1. Observa

In primul rand, este foarte important sa observi pisicuta. Orice detaliu conteaza. De la felul cum arata la comportament. Daca este pisicuta cuiva si s-a pierdut, atunci va trebui sa incerci sa ii gasesti stapanul. Daca este ratacita si speriata, poate ca isi cauta doar adapost. Ceva a gonit-o din locul in care statea inainte. De asemenea, e important de observat daca are blanita curata sau nu sau daca are rani pe corp. In oricare dintre cazuri, pisicuta trebuie vazuta de un medic veterinar. Asadar, este necesar sa castigi increderea ei pentru a o duce sa fie examinata de un specialist. In prima faza, este recomandat sa pastrezi distanta. Incearca sa o analizezi cat de bine poti de la departare. E posibil sa ai o singura sansa sa o ajuti si e important sa o faci cum trebuie.

  1. Hraneste

cum sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier

Ca sa castigi increderea unei pisicute este foarte important sa ii oferi hrana. Asadar, pune-i la dispozitie apa si mancare. Plaseaza mancarea si apa intr-un loc adapostit si asigura-te ca ea te-a vazut cand ai facut asta. Apoi retrage-te incet. Asteapta pana cand pisicuta se apropie si incepe sa miroasa. E posibil sa dureze destul de mult, asa ca inarmeaza-te cu rabdare! Este important sa o lasi sa manance linistita si sa o privesti doar de la distanta. Astfel ii comunici ca este in siguranta in preajma ta, ca nu reprezinti un pericol pentru ea.

Citeste si: Ghid pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie

  1. Prinde

Daca pisicuta nu este ranita, ceea ce inseamna ca ai destul de mult timp la dispozitie, poti continua cateva zile la rand sa o hranesti in acelasi mod. Astfel o ajuti sa sa se acomodeze cu prezenta ta. Vorbeste cu ea cat de mult poti, pe un tot calm si cald. Ajuta foarte mult, deoarece o lasi sa te cunoasca.

Ofera-i timp sa se obisnuiasca sa se afle in preajma ta. Este foarte important sa o lasi pe ea sa se apropie de tine inainte de a incerca sa o mangai. Daca observi ca este inca foarte timida, ofera-i mai mult timp. Un lucru este cert, deja ai inceput sa castigi increderea unei pisicute. Dupa ce se va simti confortabil sa fie mangaiata de tine, o poti duce la un cabinet veterinar pentru un control.

Daca pisicuta este ranita, nu ai prea mult timp la dispozitie. Va trebui sa actionezi cat mai curand posibil. Asadar, cere ajutorul unor prieteni si incercati sa o prindeti. Exista custi speciale pentru prins pisici. Daca nu ai acces la una dintre ele, poti incerca si cu o cutie mai mare. Plaseaza cutia cu deschiderea in lateral si asaza un bol cu mancare in interior. Asteapta ca pisicuta sa fie atrasa de mancare si apoi inchide cutia.

Este recomandat sa ai la indemana cel putin un prosop mare si gros, pentru a te asigura ca nu vei fi zgariat si muscat. Este important sa nu faci gesturi bruste, sa fii calm. Este exclus sa fugariti pisica sau sa o incoltiti. Trebuie sa plasezi cutia intr-un loc adapostit, de unde nu ar avea mari sanse sa scape. Pe tot parcursul acestui process este important sa fii foarte linistit. Starea ta va influenta si starea ei. In tot acest timp, vorbeste cu ea pe un ton calm.

89.99 lei
99.99 lei
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei
  1. Ingrijeste

cum sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier

Dupa ce ai reusit sa castigi increderea unei pisicute si ai prins-o, este important ca acesta sa fie examinata de un specialist. Probabil va trebui vaccinata si chiar sterilizata. In acest punct, poti respira usurat. Ea este acum sanatoasa si se afla in siguranta. Mai trebuie doar sa decizi daca doresti sa o pastrezi sau ii gasesti parinti adoptivi. Oricare dintre variante alegi, felicitari, ai salvat o pisicuta!

Citeste si: 10 motive pentru care sa adopti o pisica de pe strada

Acestia sunt cei 4 pasi prin care poti sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier. Daca adaugi si iubire, cu siguranta vei reusi sa o ajuti, iar ea iti va fi recunoscatoare mult timp inainte! 🙂

Tu cum ai reusit sa castigi increderea pisicutelor din cartierul tau pentru a le oferi o viata mai buna? Povesteste-ne si noua printr-un comentariu. 🙂

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Sursa: pethelpful.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.