Top 6 alimente daunatoare pentru pisica ta

alimente daunatoare pentru pisica

Exista cel putin 6 alimente daunatoare pentru pisica ta, stiai? Cand vine vorba de pisicuta ta, ai face orice pentru a o vedea fericita. Inclusiv sa ii oferi bunatatile de pe masa, dupa care ea tanjeste. Insa nu este intotdeauna o idee tocmai buna. Deoarece exista alimente care ii pot dauna pisicutei tale.

Pisicile sunt atat de sofisticate, incat fac o selectie riguroasa cand vine vorba de dieta lor. Nu se ating de orice, stim deja asta. Simt cand o bucata de carne nu e buna si pleaca imediat de langa ea. Dar asta nu inseamna ca stiu chiar intotdeauna ce e bine pentru ele. Asadar, trebuie sa le ajutam noi. Lista de mai jos te ajuta sa afli ce ar trebui sa eviti sa ii dai de mancare pisicutei tale. Iata care sunt top 6 alimente daunatoare pentru pisica ta:

1. Ton

In topul celor 6 alimente daunatoare pentru pisica ta se afla pestele ton. Desi probabil pisicuta ta il adora si l-ar savura inca de cand deschizi conserva. Intr-adevar, putin ton din cand in cand, cu masura, nu este foarte nociv. Dar este recomandat sa nu fie inclus in mesele zilnice. Tonul din conservele pentru oameni este mult mai toxic pentru pisici. In general, tonul creeaza depedenta, dar nu contine toti nutrientii de care pisicuta ta are nevoie. Ea se poate chiar intoxica cu mercur daca va consuma peste ton in cantitati mari. Daca doresti sa o rasfeti putin, asigura-te ca ii oferi pestele ton doar din pliculetul cu mancare special pentru pisici.

2. Produse lactate

alimente daunatoare pentru pisica

Esti surprins? Asta pentru ca stim ca pisicile sunt iubitoare de laptic, de iaurtel si de branzica, nu? Se pare insa ca majoritatea pisicilor au intoleranta la lactate. Deoarece sistemul lor digestiv nu le poate procesa, ele se pot simti rau dupa ce le consuma. Asadar, cel mai bine ar fi sa eviti sa i le oferi. Daca este obisnuita sa bea lapte inca de mica (neintarcata) sansele de a tolera produsele lactate sunt mai ridicate. Deoarece si-a dezvoltat sistemul digestiv astfel incat sa le suporte.

Citeste si: Deparazitarea interna la pisici – in ce consta si cat de importanta este pentru sanatatea pufosilor

3. Oua crude, carne cruda, oase

Acestea sunt alimente daunatoare pentru pisica ta in primul rand din cauza bacteriilor precum salmonela si E coli. Desi situatiile intalnite sunt destul de rare, exista o proteina in albusul de ou ce interfereaza cu absortia vitaminei B. Acest lucru ii poate cauza afectiuni ale pielii si blanitei pisicutei tale. De asemenea, aceste bacterii pot fi transmise si la oameni. Asadar, inca un motiv in plus pentru a se evita. La fel si carnea cruda contine bacterii ce pot provoca o intoxicatie alimentara pisicutei tale. Iar daca mananca oase, pisicuta ta se poate ineca, isi poate vatama tractul digestiv sau chiar dintisorii.

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

4. Ceapa si usturoi

Ambele, dar in special ceapa, contin o substanta (N-propyl disulphide) care distruge celulele rosii. Acest lucru conduce la anemie. Desi sunt cu adevarat toxice in cantitati mari, chiar si o supa ce le contine poate fi daunatoare. Asadar, daca tu consideri ca ii faci bine daca ii oferi din supa ta pisicutei tale, fii foarte la atent ce ingrediente ai folosit!

5. Mancare pentru caini

Desi nu este toxica pentru pisici, totusi nu contine nutrietii de care pisicuta ta are nevoie. Deoarece ei ii trebuie mai multa vitamina A si proteine decat unui catel. Lipsa nutrientilor necesari din mancarea pentru caini poate sa ii provoace pisicii boli de inima, afectiuni ale ochilor si ale danturii. Asadar, cel mai bine este sa o eviti si sa ii oferi pisicutei tale mancare speciala pentru ea.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

6. Ciocolata

alimente daunatoare pentru pisica

Multi oamenii sunt iubitori de ciocolata si considera ca ii fac o “placere nevinovata” pisicutei daca ii ofera putin. Din pacate, ciocolata este foarte toxica pentru pisicute.  Simptomele cauzate de consumul de ciocolata sunt variate: vomitat, febra, spasme musculare, batai aritmice ale inimii, disconfort abdominal, sete acuta si altele. Stim deja ca pisicile nici macar nu pot simti gustul dulce. Asadar, mai bine nu o rasfata cu “ceva dulce”.

Tu ce alimente daunatoare pentru pisica ta cunosti? Ne poti ajuta sa completam aceasta lista, scriindu-ne raspunsul tau intr-un comentariu. 🙂

Citeste si: Afla ce plante de apartament sunt toxice pentru pisici

Citeste si: Ghid pentru alimentatia sanatoasa a pisicii tale: dieta si nutritie

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru pisicesc. >^..^<

Surse: pets.webmd.com, www.hillspet.com

 

8 comentarii despre “Top 6 alimente daunatoare pentru pisica ta

    • Cristina spune:

      Aura, pisicile de rasa vânează și ele, dacă li se da oportunitatea. Dacă stau doar in casa, sigur ca par sensibile și nu vânează pentru ca nu au ce.
      Eu am doua pisici british, sunt înnebunite după carnea cruda și de fiecare data când ies in curte vânează ce găsesc și ele: insecte și rar, câte o pasare.
      Analizele sunt super ok și veterinarul e încântat de cât de bine le merge cu aceasta alimentație.
      Nu zic ca ar trebui sa facă toată lumea așa, dar nici sa credem orice articol care spune ca pisicile nu ar trebui sa mănânce carne cruda, când fix asta ar trebui sa mănânce.
      Pe principiul din articol, nici vacile n-ar trebui sa mănânce iarba, ci boabe și conserve 🙂

  1. Pingback: Pisica supraponderala-fericita sau nu? - Cu Pisici

  2. Pingback: Dietele bazate pe carne nepreparata termic pentru pisici, SANATOASE sau NU? - Cu Pisici

  3. Pingback: 9 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa adopti o pisica - Cu Pisici

  4. Pingback: 4 pasi prin care sa castigi increderea unei pisicute noi din cartier - Cu Pisici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.