Stiai ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni? Afla despre ce este vorba

pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni

Desi pare un subiect de film de groaza, este adevarat faptul ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni. Stii scenariul acela in care apare un spirit in spatele personajului din film, iar pisica incepe sa sasaie si isi arcuieste spatele? Haideti sa vedem cat de realist este.

Conform unui articol impartasit de George Takei prin intermediul HigherPerspective.com, exista un sambure de adevar si in acel scenariu de film. Realitatea este ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni. Este, de asemenea, cazul si altor animale precum cainii sau caprioarele. Ele vad anumite lumini, precum luminile ultraviolet, pe care noi oamenii pur si simplu nu le putem vedea. Desi poate parea un lucru banal, adevarul este ca exista multe alte lucruri in lume, in jurul nostru, pe care noi nu le putem percepe vizual. Asta dovedeste, din nou, faptul ca pisicile au o sensibilitate mult mai ridicata fata de oameni.

Esti curios care este explicatia?

pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni

Capacitatea vizuala este bazata pe abilitatea ochiului de a detecta radiatii electromagnetice. Exista variatii ample de lungimi de unda ale radiatiilor electromagnice: de la foarte lungi (precum cele termale, ca in cazul caldurii pe care o simti venind de la foc) la foarte scurte (inclusiv raxele X sau radiatii provenite de la dispozitive nucleare).

Sistemul vizual uman poate detecta doar lungimi mijlocii de unde electromagnetice, pe care noi o numim “lumina vizibila”. Astfel, radiatiile elegromagnetice cu lungimi de unda mai lungi fata de cele pe care le percepem noi le numim “infrarosu”, iar pe cele cu lungimi de unda mai scurte, lumini “ultraviolete”. Este dificil pentru vietuitoarele cu sange cald, precum mamiferele, sa aiba vedere infrarosie, deoarece caldura corpurilor interfereaza cu radiatiile infrarosii.

Te intrebi de ce pisicuta ta gaseste imediat cel mai calduros loc din casa iarna? Desi nu au vedere infrarosie, au receptori de caldura foarte sensibili in pielea lor. Acest lucru le ajuta sa se ghideze si sa gaseasca foarte repede sursele de caldura.

Citeste si: De ce pisicilor le place caldura?

89.99 lei
99.99 lei
Stoc epuizat
62.99 lei
72.99 lei
74.99 lei

Altfel stau lucrurile in ceea ce priveste lenevitul sub soare. Ti s-a intamplat sa iti gasesti pisicuta dormind sub razele soarelui, pe care tu nici macar nu le observasesi? Oamenii de stiinta stiu de multi ani ca pisicile, printre alte animale, pot detecta radiatiile ultraviolete. Ochiul uman filtreaza aceste radiatii, pe cand ochiul felinelor nu. Ele au ochiul format sa perceapa o gama cat mai variata de culori si modele activate de vederea ultravioleta.

pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni

Aceasta este explicatia si pentru faptul ca pisicile sunt atrase de obiecte stralucitoare.

Pisicile sunt atrase chiar si de obiectele stralucitoare pe care noi le consideram banale, deoarece substantele chimice din compozitia lor le pot face sa para mai luminoase decat le vedem noi. In ceea ce priveste ideea ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni, chiar daca este vorba despre acelasi obiect banal pe care il putem vedea si noi, este clar faptul ca pisicile il percep diferit fata de noi.

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Pisica Neagra

145.99 lei
149.99 lei
109.99 lei
154.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Complete Cat

145.99 lei
154.99 lei
134.99 lei

Bijuterii cu pisici

Cercei din argint Sweet Cats

99.99 lei
119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Colier din argint Complete Cat

159.99 lei

Bijuterii cu pisici

Inel din argint Cute Paws

119.99 lei

Bijuterii cu pisici

Bratara din argint-Elegant Paw

144.99 lei
119.99 lei
154.99 lei
109.99 lei

Asta inseamna si ca pisicile pot vedea diverse modele in natura, pe flori, copaci sau chiar pe blanita altor animale. Aceste modele sunt vizibile doar prin lumina ultravioleta. Spre exemplu, un om poate avea dificultati in a percepe un urs polar in zapada, pe cand o pisica il poate distinge fara nicio problema, chiar daca acesta sta nemiscat. De ce? Pentru ca lumina ultravioleta este reflectata de zapada, iar blana alba a ursului polar va absoarde acele radiatii UV.

Noi stiam deja ca pisicile sunt foarte speciale, dar se pare ca nu inceteaza sa ne surprinda!

Tu ai intalnit situatii in care ai avut impresia ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni? Daca da, descrie-ni-le printr-un comentariu. 🙂

Citeste si: Festivalul Pisicilor din Belgia, cel mai important festival din lume pentru iubitorii de pisici

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent si cu urmatoarele, aboneaza-te acum la newsletter-ul nostru. >^..^<

Surse: http://cattime.com, https://www.independent.ie

5 comentarii despre “Stiai ca pisicile vad lucruri invizibile pentru oameni? Afla despre ce este vorba

  1. boranda spune:

    In nenumărate rânduri, când stă foarte aproape de mine și port ochelari de vedere. De fiecare dată are o privire insistentă, concentrată și mirată, parcă uluită in mod pozitiv ca și când ar vedea ceva , care o fascinează. Nu mi-aș fi dat seama dacă nu se repeta.Tare aș vrea să știu ce vede ea in ochii mei?

  2. Justina Popovici spune:

    Da, și motanul meu vede demonii, și se sperie. Scoate niște sunte ciudate, de groază, și fuge. Eu fac semnul /Crucii înspre locul spre care privește pisica mea, și se liniștește.

  3. Kleopatra K. spune:

    Da se intämplä, desigur! De exemplu in plimbärile cu pisicuta mea adorabila, iubita si alintatä 🙂 baby Q.K, se intämplä, cel mai recent caz fiind ieri, sä fim in pädure si desi se aude doar ciripitul a cätorva päsäri care ierneazä pe la noi, este totusi o liniste de nedescris.. Liniste pentru urechile mele. 🙂 cä pentru baby Q.K. este räzboi ! *__*
    Dintr-o datä o vezi stufoasä, aricitä, curioasä si “artägoasä” ! o__o Iar eu mä amuz si din cänd in cänd sunt chiar intrigatä.. hmmm.. am senzatia la un moment dat cä vede exact ceea ce noi nu vedem.. spirite.. hmmm. 🙂

  4. Pingback: O femeie in varsta de 83 de ani este acuzata ca isi dreseaza pisicile sa fure - Cu Pisici

  5. camelia spune:

    Da, mi s-a intamplat de curand. Inainte de culcare mi-am chemat ingerul pazitor si cativa arhangheli. Pisica mea a privit minute in sir undeva deasupra capului meu, spre tavan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.